אסאדו בנינגה: סוד הצלייה שיעשה לכם חגיגה בשרית!

אסאדו בנינג'ה – טעם שהולם את המסורת!

לא ניתן להישאר אדישים לתופעה הזאת! הסוד של האסאדו כמו של סבתא, הופך מתכון לקלאסי של חגים לארוחה חגיגית וייחודית שאי אפשר להפסיק לאכול. אסאדו בנינג'ה הוא מתכון מדהים, ממכר, ומעלף, שמביא אותנו הישר למטבח הארגנטינאי. כאשר אנו נכנסים לתהליך ההכנה, מתבוננים על החומרים ומפעילים את כח הדמיון שלנו, אנו יכולים לדמיין את העשן שמתפשט באוויר ואת הריחות שמבשרים על טעם משגע וברמה אחרת!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 3 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

עכשיו, בואו נתקדם למרכיבים המיוחדים של המתכון הזה. מדובר בחומרים איכותיים כמו בבשר איכותי, תיבולים ייחודיים ואפילו כמה תוספות שיכולות לשדרג את המנה הזו לרמה אחרת!

  • 1 ק"ג צלעות עסיסיות
  • 1 ק"ג בשר אנטריקוט חתוך לקוביות
  • 2 כפות שטוחות מלח גס
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כף חרדל דיחי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 לימון (מיץ בלבד)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף תיבול כמו פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • 2 פלפלים ירוקים קצוצים
  • פיתות או לחם פרוס (לצריכה לצד האסאדו)

אני יודע, אני יודע – יש כאן הרבה מרכיבים. אבל כל אחד מהם תורם לחוויה המושלמת של טעמים. תחשבו על המפגש של הבשר עם התיבולים והגחלים. מה יותר טוב כשאתם מתאספים עם בני משפחה או חברים?

שלבי ההכנה

נתמודד עם זה בסדר. אז בואו נתחיל בהכנה! רבים מכם עשויים לחשוב שזהו מתכון בקושי – אבל אל תקלטו עיניים! הפעולות אמנם רבות, אבל התוצאה שווה כל רגע.

  1. נניח את הצלעות והבשר האנטריקוט בקערה גדולה.
  2. נוסיף את כל מרכיבי התיבול (מלח, פפריקה, חרדל, שמן זית, מיץ לימון, וטפי של שום) ונערבב הכל היטב.
  3. נכסה את הקערה בניילון נצמד ונשאיר במקרר למספר שעות (רצוי לילה שלם) כדי שהטעמים יתמזגו.
  4. כשהגיע הזמן לטגן את הבשר, נחמם את הנינג'ה על חום גבוה.
  5. נעביר בזהירות את הנתח לבישול בנינג'ה, נשים את פתחי הנינג'ה למעלה.
  6. נבשל את הבשר במשך 15-20 דקות עד שהוא מתבשל מבפנים ומקבל קרנצ'יות מבחוץ.
  7. נוציא את הנתח, נמקם אותו על צלחת, ונשב לפנינו פלאי טעם!
  8. ניתן להוסיף את הפלפלים הקצוצים על הבשר ולקשט.
  9. לא לשכוח לשרת עם הפיתות או הלחם! ללקק את האצבעות.

אפשרויות נוספות ודרכי שדרוג

כשהכנתם את האסאדו המושלם, מה דעתכם על דרכים שונות לשדרגו? לדעתי, זהו העניין שיהפוך את המנה למושלמת?

נשקול להכין גם רוטב עגבניות טרי, סלט ירוק מרענן, או אפילו תוספת של טחינה עם לימון. תוספת של חצילים קלויים או ברוקולי עשויים לשדרג עוד יותר את הארוחה ולאזן את הטעמים. אם אתם מעוניינים בתחליף בריא לבשר, ניתן להשתמש בנתחי טופו מרינדים.

שאלות ותשובות

מה הקפיצה האידיאלית בבישול האסאדו בנינג'ה?

החום הנכון הוא מפתח – חשוב לעבוד על חום גבוה כדי לקבל תוצאות קרנצ'יות מבחוץ אך נימוחות מבפנים.

באיזה זמן כדאי להשרות את הבשר?

כשלילה שלמה תעשה את העבודה, אפשר לנסות גם למספר שעות אם הלחץ הוא רב.

האם יש אפשרויות טובות לבישול לאנשים שלא אוכלים בשר?

בהחלט! ניתן להשתמש בטופו, פטריות גדולות או ירקות שמנת ולתבלם באותם תיבולים.

האם ניתן להקפיא את האסאדו לאחר הבישול?

כן. כדאי לחכות לקירור מוחלט ולאחר מכן עליהם להיכנס לשקית קפיצה מתאימה.

שני מידות? מה הכוונה?

יש תמיד להקפיד על נתחי הבשר – חשוב שיהיו באותו גובה כדי להתבשל באופן אחיד.

איזה לצדדים מומלצים לשירות עם האסאדו?

סלטים טריים, פיתות פריכות ושום טחינה, כמובן.

איזו משפחה הכי אוהבת את המתכון?

בני משפחות של סבתות בדרום אמריקה או משפחות ישראליות אוהבות אוכל אסאדו – כולם הולכים ללקק את האצבעות!

האם ניתן להשתמש בדג?

דג סלמון מרינדי יהיה מתכון אגדי, אם אתם רוצים לנסות משהו חדש.

כמה זמן מתבשל הבשר באופן כללי?

בדרך כלל מדובר בין 15 ל-20 דקות

האם יש לקחת בחשבון מורכבות?

לא הרבה – זה מתכון פשוט ואפילו הרבה כיף!

עכשיו כשיש לנו מתכון אגדי של אסאדו בנינג'ה, הישארו רגועים כי זה מה שיביא לכם את הטעם המושלם כדי להיות חתני המסיבה! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, משפחה והאינטרנט הלא נודע. זה הזמן להפיץ את הבשורה! כל מה שצריך הוא פשוט לחוות את טעם האסאדו המלבב הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *