סוד הכנת מתכון לספינג' כמו מקצוענים

מתכון לספינג' מדהים וממכר

חושבים על מתקפת טעמים שתשאיר אתכם עם חיוך ענק? הכירו את הספינג'! מדובר במאפה שמיים, שנמס בפה ומביא עמו רכות ואווריריות, כל נגיסה היא חוויה שלא תשכחו. זה המתכון הכי טעים שיש ואנחנו הולכים לחשוף את כל הסודות שמאחוריו. מתכון זה הוא לא סתם מתכון, אלא כזה שנעוץ בלבבות רבים. קחו בחשבון שאם תכינו אותו בבית, תמצאו את עצמכם מכינים אותו שוב ושוב, עד שתחליטו באיזו גובה של טעם אתם רוצים להרגיש. אתם מוכנים? בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן המתנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מנפיק ל-10-12 ספינג'ים

המרכיבים הדרושים

על מנת להכין את הספינג' המושלם, נצטרך לשים לב לכל פרט ופרט. שימוש ברכיבים הטריים והנכונים הוא המפתח להצלחה. כאן תמצאו את הרשימה שתגשים לכם את החלום הטעים:

  • 500 גרם קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
  • 1 חבילה (10 גרם) שמרית או שמרים יבש
  • 50 גרם סוכר (לגרסה דל פחמימות, ניתן להמיר בסוכר קוקוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן (שמן חמניות או סויה)
  • לזיגוג: סוכר ואבקת סוכר – לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

חשבתם על גרסה טבעונית של הספינג'? אפשר להשתמש בחלב סויה במקום מים לחוויית טעם עשירה יותר. אם אתם מחפשים להכין ספינג'ים בריאים יותר, יש רבים שבוחרים להוסיף קמח חומוס עם קמח שיבולת שועל.

שלבי ההכנה

שלבי ההכנה

ולעכשיו, השלב שבו הא magic יקרה! זה הזמן לגלות את הדרך אל הספינג' המושלם. אתם תראו איך כל שלב הולך להרגיש כאילו אתם בתוך מסיבה של טעמים.

  1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים והמלח.
  2. נוסיף את הסוכר לקמח ונתערבב היטב.
  3. יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים בה את המים הפושרים והשמן.
  4. קולפים את הבצק בעזרת הידיים וסוחטים את הסוכרת עד שהתערובת חלקה ואוורירית.
  5. יוצרים כדור עם הבצק ומניחים אותו בקערה מכוסה במגבת למשך כשעה, עד שהבצק יתפוס גובה.
  6. בעזרת ידיים משומנות, ניתן לחלק את הבצק ל-10-12 כדורים קטנים.
  7. מחממים שמן עמוק בסיר או במחבת עד שהשמן חם.
  8. שמים בזהירות את הכדורים בשמן החם ומטגנים עד שהספינג' מזהיב משני הצדדים.
  9. מוציאים את הספינג'ים ומניחים על נייר סופג.
  10. מניחים על הספינג'ים סוכר או אבקת סוכר, לפי הטעם.

תוספות או שדרוגים לספינג'

אם אתם מרגישים הרפתקנים, אפשר לשדרג את הספינג'ים! מוספים לשוקולד מומס בחורף כדי לקחת את החוויה לגבהים חדשים. אפשר גם למלא את הספינג' בגבינת ריקוטה עם מעט דבש, מה שיצור שילוב מעלף. שוב נפלא!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הספינג'ים ליום למחרת?
ספינג'ים הכי טובים כשהם מגישים חמים. עם זאת, אם נשמרים בכלי אטום ובמקום קריר, הם יישארו רכים גם למחרת.

האם ניתן להקפיא את הספינג'ים?
בוודאי! אחרי שהספינג'ים מתקררים, אפשר להקפיא אותם. כשאתם רוצים לאכול, פשוט הוציאו מהקפ freezer ותנו להם להפשיר בטמפרטורת החדר או חממים קצת על מחבת.

מה לעשות אם הבצק לא תופס גובה?
כמה סיבות אפשריות הן שמרים לא פעילים או מים חמים מדי. לשמור על תהליך ההכנה מדוייק ולקנות שמרים טריים.

האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
כמובן! אם הכנתם את הבצק יום לפני, אתם יכולים לשים אותו במקרר ולאחר מכן להוציא ולהתפיח לפני הטיגון.

מה אם אני לא אוהב מתוק?
אין בעיה! אפשר להכין ספינג'ים גם עם תיבול מלוח כמו גבינה, זיתים או עשבי תיבול.

האם אפשר להכין ספינג'ים קטנים יותר?
בהחלט! הספינג'ים יכולים להיות בכל גודל שתרצו. רק שימו לב לזמן הטיגון.

האמת, הספינג'ים צפים בזמן הטיגון, למה זה קורה?
זו התגובה של השמרים בשילוב עם שמן החם. זה מה שמקנה להם את האווריריות והטעים המושלם!

מה המומלץ במדינה שלנו עם ספינג'ים?
בארץ, נהנים לשלב ספינג' עם סצנת הדבש המקומית, במיוחד כשמוסיפים טעים טעים!

אפשר להכין בשיטת בישול בריא כמו אפייה?
כמובן! פשוט הכניסו את הספינג'ים לתנור על טמפ' גבוהה לאפייה, והתוצאה תהיה בין סוגי הכנת הספינג'ים!

יש לכם מידע נוסף?
אנחנו ממליצים לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה. הספינג'ים האלה באמת יכולים לשדרג כל ארוחה!

אנחנו מקווים שאתם נהנים מהממציאים שלכם ואל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. כמה שיותר אנשים ייהנו ממנו, ככה טוב יותר! לחיים, ולבריאות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *