לא מעט אנשים מתמודדים עם בטן נפוחה. יש מי שחושב שמדובר במצב שנובע כתוצאה מאכילת יתר או שובע יתר, יש אחרים הסבורים שזה נובע מהעובדה שהם לא מבצעים פעילות ספורטיבית ולכן הבטן שלהם מתנפחת יותר מאשר אצל אחרים. אך האמת היא, שנפיחות בבטן הוא מצב מוכר מבחינה רפואית, אף על פי שלא בהכרח מדובר בעניין שגורר אחריו כאבים מיוחדים.
בחלק מהמקרים, נפיחות בבטן נובעת מגזים וכאבים מסוימים ולכן ההשפעה נובעת ממקורות שונים. לעומת זאת, יש מצבים בהם אנשים מתמודדים מבטן נפוחה, גם מבלי שיהיו להם גזים או דברים שכאלה. הבטן שלהם יכולה להיות רגועה לגמרי כל היום, ואז בשעות מסוימות, בדרך כלל אחר הצהריים והבוקר המוקדם, הם חשים תחושה שהבטן שלהם נפוחה.
ייתכן מאוד שהנפיחות נוצרה כתוצאה מגזים ומפעילות של חיידקים במעי הגס, הם משתחררים באיטיות ולכן הם יוצרים תחושה של בטן נפוחה. השחרור מתבצע ללא ריח וללא חומרים מסוימים, אך זה פשוט קורה ומשפיע על הגוף. לא פעם זה קןרה בגלל שהמערכת איננה מעכלת בצורה נכונה את המזון, ואז היא מפרקת את המזון בתוך תוכה אך פולטת שאריות של מזון תוך כדי.
חשוב לומר, ישנם מזונות מסוימים שמובילים לסיטואציה שכזו, לא בכל מצב זה קורה. כך למשל, זה יכול לקרות במקרה של פחמימות, סיבים, סוכר חלב (לקטוז), סוכר פירות (פרוקטוז), וכן בסיבים, קטניות ועוד. במידה וזה חוזר על עצמו שוב ושוב, מוטב לנהל תהליך שלך מעקב, על מנת לדעת מה אכלנו, כך נוכל לשים את האצבע על המזון שהוביל לכדי מצב שכזה. ייתכן מאוד שאם נפחית את כמות הפחמימות הרי שאנחנו נגדיל ברמה רבה את הסיכוי לצמצם את הסיטואציה.
חשוב כמובן לבצע בדיקה מקיפה אצל רופא לפני שאנחנו מגיעים להחלטה על דעת עצמנו ועושים שינויים בהרגלי התזונה שלנו. כך אנחנו לא נגיע לכדי מצב בו אנחנו עלולים לוותר על מזון שהוא חשוב לנו וכן טעים לנו. בבדיקה יהיה ניתן לקבוע מה נכון ומה לא נכון לנו לאכול.