אוכל מרוקאי: המתכון שיגרום לכם להתמכר!

העולם המופלא של האוכל המרוקאי

אם יש דבר שלא משאיר אף אחד אדיש, זה אמנות הבישול המרוקאי. הוא מלא בטעמים, ניחוחות, וצבעים – מנה שמספיקה לרגש את הלב ולהעיר את הנשמה. ואני כאן כדי להביא לכם את המתכון המושלם לפז יח' – תבשיל קסום, מופלא, וממש מדהים שמשלב את כל מה שטוב באוכל המרוקאי. אתם בעד "שיא התובנות החווייתיות"? יאללה, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שאנחנו מתנסים בכל החוויה הזו, מה חשוב שיהיה לנו? בואו נציין את כל המרכיבים שיביאו את המנה שלנו למדרגה הבאה של טעם. תשמרו על הכנות מול הגז, כי התחושה הזו של להכין אוכל ששמענו עליו מההורים רק תעצים את החוויה.

  • כ-1 ק"ג בשר עגל חתוך לקוביות (אפשר גם מרגל בעדינות – מושלם)
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים קלופים ומגוללים למקלות קטנים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 כוסות גרגרי חומוס (שיהיו מוכנים מראש)
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות של פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלינים אחרים לפי ההעדפה האישית שלכם

אתם שואלים את עצמכם, מה כל כך מיוחד במתכון הזה? תרגשו את כל המשפחה עם תבשיל מרוקאי שמייצג את התרבות וההיסטוריה, בצורה הכי טהורה ומושלמת שיש.

מרכיבים חלופיים

חשוב שתקחו בחשבון שעם האוכל המרוקאי, מגוון השילובים הוא אינסופי. אם אתם טבעוניים, אפשר לשלב ירקות נוספים כמו קישואים וברוקולי במקום הבשר המומלץ. כמובן, יש משתמשים באורז או קוסקוס בצד כדי לשדרג את המנה.

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך התהליך הקסום של בישול תבשיל פז יח'. חשוב לא למהר, כי כל שלב מלא בטעמים משגעים ובאווירה שיגרום לכם להרגיש כאילו חזרתם לעולם של סבתא.

  1. נחמם את שמן הזית בסיר על חום גבוה.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהוא שקוף.
  3. נכניס את השום ונטגן עוד דקה.
  4. נוסיף את קוביות הבשר ונבשל עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  5. נוסיף את הפפריקה, הכמון, הקינמון, מלח ופלפל, ונטגן עוד כ-2 דקות כדי לשחרר את הטעמים.
  6. נוסיף את השום, הגזר ותפוחי האדמה, ונערבב היטב.
  7. נשפוך מים כך שהכל מכוסה בשכבת מים הולמת.
  8. נחכה עד לרתיחה, ואז נבשל על חום נמוך למשך שעתיים, עד שהבשר מתפרק ונימוח.
  9. נוסיף את גרגרי החומוס המבושלים והכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים, ונבשל לעוד 10 דקות.
  10. נכבה את הלהבה, ניתן למנה להתכנס יחד 10 דקות נוספות.

המנה מוכנה! ההנאה נמצאת בערבב המושלם בין כל הטעמים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, בכל מה שקשור לאוכל, אפשר לשדרג בעדינות. ירקות כמו קישואים או ברוקולי יכולים להוסיף צבע ופריכות. אפשר też להכין קוסקוס או אורז עם צימוקים ואגוזים, שיתנו טוויסט מעניין וטעים.

שאלות ותשובות

מדוע כדאי לבשל לבד ולא לקנות מוכן?
בשום פנים ואופן אין כמו הבישול הביתי. הוא לא רק משמר את התרבות והזיכרונות, אלא גם נותן לנו את האפשרות לשלוט על כל רכיב במנה ולשדרג לפי הטעמים האהובים עלינו.

אילו ירקות אפשר להוסיף לתבשיל?
אתם יכולים להוסיף בצל ירוק, קישואים, תפו”א ועוד. כל ירק שאתם אוהבים הכניסו פנימה! האוכל הבריא זה הכי חשוב!

אפשר להכין את המנה יומיים קודם?
בוודאי! תבשילים מרוקאים מתחדדים עם הזמן, וככל שהם עומדים יותר, הטעמים מתעמקים ומתרקמים.

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! טעמים כאלו הופכים כל ילד לשף קטן. תהפכו את זה לארוחת ערב משפחתית ומהנה.

מה הדרך הטובה ביותר לשמור את השאריות?
אם נשארו לכם שאריות, אפשר לשמור במקרר במשך ארבעה ימים או להקפיא עד חודש. אחלה פתרון עבור ימי עבודה עמוסים!

זה מתאים לפסח?
בהחלט, עם שינויים קלים בכל מה שקשור לתוספות, אפשר להכין תבשיל פסח מושלם!

האם ניתן להפוך את התבשיל לטבעוני?
כן, פשוט מחליפים את הבשר בירקות או טופו! שיבולת שועל יכולה להיות גם תוספת מצוינת.

מה השתנה עם השנים באוכל המרוקאי?
האוכל המרוקאי התפתח והשתנה עם השפעות מודרניות, אך תמיד שמר על הטעמים המסורתיים.

מה חשוב לדעת על סוגי התבלינים?
תבלינים מרוקאים כמו כמון, קימל וחרדל הם הבסיס לכל תבשיל. הם מביאים את האופי והייחוד של האוכל המרוקאי.

איפה אפשר למצוא את התבלינים הנכונים?
רובם במרכולים או בשווקים מקומיים, אל תשכחו לחפש את המקומות שמוכרים תבלינים טריים ואיכותיים.

ולסיום, אם אתם אוהבים את המתכון המופלא הזה, אל תשכחו לשתף בפייסבוק, באינסטגרם, ולהפיץ אותו לחברים. בואו נעביר את האהבה לאוכל המרוקאי הלאה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *