מתכון אוסובוקו מרוקאי
כל חובב קולינריה יודע שיש כמה מנות שיכולות להעביר אותנו בזמן, למקומות חמים וללבבות מגודלים. אוסובוקו מרוקאי הוא בדיוק אחד מאותם מתכונים שיכולים לגעת לנו בנשמה ולמלא אותנו בתחושת חמימות וביתיות. מדובר במנה שדורשת סבלנות, אך התוצאה היא מדהימה ומעלפת – זהו אחד מהמאכלים הכי טעימים שיש, עם טעמים עשירים שמשאירים טעם של עוד. מהחוויה האישית שלי, כל ביס ממנה הוא ממש כרטיס טיסה לסעודה משפחתית חגיגית. אז, נגש למתכון, כי יש לנו עבודת צוות לייצר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2-3 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, חשוב לזכור שהאוסובוקו המרוקאי הוא מסוג המנות שדורשות אהבה וחומרים איכותיים. הנה מה שתצטרכו:
- 4 נתחי אוסובוקו (חלק מכף הרגל של הבשר)
- 2 בצלים קצוצים
- 4 שיניים שום קצוצות
- 2 גזר קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 חזרת (בתוספת טחינה) לקישוט
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות כמון
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה וכסף)
- 2 כוסות מים או ציר עוף
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
מרכיבים חלופיים
שמתם לב שאנחנו מדברים על אוסובוקו, אבל יש אפשרויות רבות לשדרוגים! אם אתם צמחונים או טבעונים, אפשר להמיר את הבשר בחלקי ירקות עשירים כמו פטריות שיטאקה, או אפילו חומוס שעובר בישול ארוך בסיר. שימו לב שבמקרה הזה, הזמן השתנה, וכמובן איזה טעמים יצרו ייחודיות.
שלבי ההכנה
הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקסם!
- תחליטו על סיר כבד ועמוק, ותשימו אותו על להבה בינונית.
- חממים שמן זית ומוסיפים את נתחי האוסובוקו. מטגנים אותם עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. זה הזמן להריח את תחושת הצלייה!
- מסננים את הנתחי בשר ומניחים אותם בצד.
- באותו סיר, מוסיפים בצל קצוץ ומשחימים אותו עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום והגזר וטועמים את הטעמים. זה רגע קריטי, שבו נדע אם נתחיל להכין טעמים מושלמים כבר מההתחלה.
- שמים את נתחי הבשר בחזרה לסיר.
- מפזרים מעל פפריקה, כמון וקינמון. מערבבים הכל יחד להרגיש את התבלינים משגעים אותנו!
- מוסיפים את המים או את הציר ומביאים לרתיחה.
- מדי פעם אנחנו נצטרך לבדוק ולאזן את התיבול עם מלח ופלפל שחור.
- מבשלים על להבה נמוכה כפול 2-3 שעות עד שהבשר מתפרק בקלות.
לאחר כל זה, אתם צריכים רק להתרווח ולהתענג על הריחות שממלאים את המטבח שלכם. תגידו לי, האם יש משהו יותר מהנה מזה?
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהאוסובוקו שלנו מוכן, אפשר לשדרגו בדרכים שונות. אם תרצו, תוכלו להוסיף קוביות פירה לצד, או לערבב עם אורז מתובל. לפעמים אני אוהב להכין סלט ירקות מרענן עם טחינה שיהפוך את המנה למושלמת אפילו יותר. אפשר גם לשים מעל חזרת שנותנת טוויסט מהמם!
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין אוסובוקו לבין מנות בשר אחרות?
אוסובוקו הוא בשר גבישי, כלומר מדובר בחלק עצם שנמצא בו מח ותכני ג'לטין, שמתפרק בזמן הבישול ומעניק טעמים ורכות שאין באחרים.
האם ניתן להכין את האוסובוקו מראש?
בוודאי! מי שמכין אותו יום מראש יזכה לטעמים נוספים ומעמיקים יותר, כי הבשר סופג את התבלינים והנוזלים בצורה מעולה!
האם אפשר להק freeze את המנה?
כן, מדובר במנה יציבה שניתן להקפיא. רק שימו לב להפשיר היטב ולבחון את המליחות מחדש לפני ההגשה.
מה עם תחליפים לבשר?
כמובן! ישנן אפשרויות רבות משום שמדובר בחלק מאד עבה מהמדף, אפשר לשים פטריות שיטאקה או אפילו חומוס.
לאיזה עונות מתאים להכין אוסובוקו?
אוסובוקו הוא מאכל חמים ומזין שנוסף לטעמים חורפיים. אולם, אין סיבה שלא תכינו אותו בכל עונה אחרת אם אתם אוהבים אותו!
מה השיטה המומלצת לבישול?
אני ממליץ על בישול על להבה נמוכה, זה מאפשר לבשר להתרכך ולהתמזג עם התבלינים.
איך אפשר לדעת אם הבשר מוכן?
אם הוא מתפרק בקלות בעזרת מזלג, זה אומר שהוא מוכן!
באיזה תבלינים חוץ מהפפריקה אפשר להשתמש?
כמון, כמון חריף, כורכום, ואם רוצים, מוסיפים גם צ'ילי למי שאוהב חריף.
האם יש לכם רעיונות למלווי האוסובוקו?
זה משתנה! סלט ירקות, פירה ומאפה מרוקאי ישלים את הארוחה בצורה מדהימה.
איך שומרים על הטריות?
שימו את זה בכלי סגור ואטום, היא יכולה להחזיק כמה ימים במקרר.
נראה לי שכולנו הסכמנו שהשילוב של טעמים וניחוחות האוסובוקו המרוקאי הזה הוא אגדי! אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם החברים והמשפחה שלכם, שיגידו בבחירה שלכם!