איך להכין טרטר דג מושלם בקלות בבית

טרטר דג מדהים – קליל ובגלל זה ממכר!

אם אתם מחפשים מתכון שיוסיפ לכם קצת חיוניות לחיים, טרטר דג הוא בהחלט הבחירה המושלמת. זהו מתכון שמשלב טעמים דוגמת חמצמצות, מתיקות ומעט חריף, ומביא עמו חווית טעמים שלא תשכחו במהרה. הטרטר שלנו נולד מתוך אהבה לים והטעמים שמסביבו, ובשילוב עם תוספות רעננות הוא הולך להיות משגע, מושלם ואגדי. לא בכדי מדובר במנה שהיא בין האהובות והמוכרות בכל המסעדות, והשורה התחתונה היא – תכינו את זה כמו שצריך, ותקנו את עצמכם מנצחים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי של המתכון ולכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשכבר קיבלתם טיפ קטן על מה מחכה לכם, בואו נתחיל עם החומרים. חשוב לבחור דג איכותי ומרענן, ולא להתפשר על טריות. זה מה שיבטיח לכם שהתוצאה תהיה פשוט מדהימה:

  • 400 גרם דג טונה או סלמון, קוביות בגודל של 1 ס"מ
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה (למי שאוהב, כמובן!)
  • 1/2 אבוקדו קצוץ לקוביות
  • 1/4 כוס מיץ ליים, טרי
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1-2 כפות סויה (לפי טעם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אפשר להוסיף גם מעט צ'ילי קצוץ, אם אתם אוהבים חריף!

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים להניח את הסוודר של סבתא וללכת על גישה טבעונית או ללא גלוטן, יש לכך פתרונות. גם כאן הדמיון הוא הגבול. ניתן להכין את הטרטר מפול פנינה או טופו ברוטב סויה – זה ייתן לכם טעם מסקרן מאוד!

שלבי ההכנה

אם החלטתם שאתם מוכנים להתמודד עם האתגר הקולינרי הזה, הנה השיטה לשדרוג הכישרון שלכם:

  1. שמים את קוביות הדג בקערה ומוסיפים את מיץ הליים, לשקשק היטב.
  2. בוחרים לזרוק פנימה את הבצל הירוק, הכוסברה והאבוקדו.
  3. מתבלים עם שמן הזית, סויה, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות.
  4. במידה ואוהבים חריף, מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ.
  5. נותנים לתערובת לנוח במקרר כ-10 דקות, כדי שהתערובת תתמזג.
  6. פולטים סלטים רעננים עם עלי חסה או מיקרו ירוקים.
  7. יוצרים צלחות יפות עם הטרטר, רקמה של עלי חסה ואת המרכיבים הטריים מסביב!
  8. מגישים עם צ'יפס תפו”א בסגנון חברתי – טעים ומדהים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז בואו נדבר על אווירה. רוצים להפוך את הטרטר לארוחה של ממש? יש מה לעשות כאן! הוסיפו לחם מחמצת קלוי בצד, או סופלקי של עוף לצד טרטר הדג – חוויה שכולה אסייתית מצד אחד עם זיקה ים תיכונית מצד שני. אפשר גם להכין אותו כנשנוש במסיבות ויש אפילו אופציה למצא רוטב חריף על מנת להקפיץ את הרמות. אז לא מתבלטים גם אם יוצא עליו גשם!

שאלות ותשובות

באיזה דג כדאי להשתמש לטרטר?
יש אנשים שאוהבים להשתמש בטונה, אחרים מעדיפים סלמון. הכי חשוב לבחור דג טרי!

האם אפשר להכין טרטר דג ללא גלוטן?
בהחלט! תוכלו להשתמש בשמני תיבול ללא גלוטן כמו שמן זית ומלח.

כמה זמן ניתן לשמור את הטרטר במקרר?
מומלץ לא לאכול אותו אחרי יום במקרר. טריות היא לא מה שעושה את זה מדהים!

האם אפשר להחליף את מיץ הליים במיץ לימון?
מובן! מיץ לימון ייתן לכם טעם חמצמץ לא פחות אגדי.

מה הכי טוב להגיש עם הטרטר?
חסה, לחם קלוי או גריסיני! הכל הולך!

האם אפשר להוסיף עוד ירקות?
כמובן! גם גזר מגורר או מלפפון קצוץ יכולים להוסיף דבר או שניים.

האם זה מתכון בריאותי?
בהחלט! דגים עשויים להיות בריאים מאוד, ובמיוחד כשמדובר במזון רענן.

מה כדאי לשתות ליד הטרטר?
יין רוזה קר או מים עם נענע ולימון תמיד הולכים מצוין.

איך יודעים אם הדג טרי?
הדג צריך להיות בעל צבע חי, וריח הים הנעים שלו צריך להיות נעים ולא דליל.

האם אפשר להכין את הטרטר מראש?
מומלץ להכין אותו סמוך לאכילה כדי לשמור על העסיסיות והטריות.

בכל מקרה, אל תהססו לשתף את המתכון המהמם הזה עם חברים ברשתות החברתיות שלכם! שתפו את האהבה והטעמים, עשו חיים טובים יותר, והפכו את כל העולם לחגיגת טעמים מטרטר דג!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *