בורקס דפי אורז במחבת: המנה המדהימה שילדים ומבוגרים מתים עליה!
שום דבר לא מתקרב לתחושת השמחה שאנו חווים כאשר אנו משיגים את המושלם והטעים ביותר! כמו בורקס דפי אורז במחבת, אשר מכיל בתוכו תערובת מטריפת חושים של ירקות, גבינות ותבלינים שהופכים אותו למנה משגעת וממכרת. כל Bite מהבורקס הזה פשוט נמס בפה, והשילוב של הקריספיות עם הרכות בשילוב הטעמים יגרום לכולם לרצות עוד ועוד, עד שלא תישאר לכם פיסת בורקס אחת – זה אגדי! אז בואו נצלול יחד לעולם המופלא של בורקס דפי אורז במחבת!
שעת הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4-6 מנות
- שעת הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, לפני שנסיים את ההכנה, כדאי שנתעדכן ברשימת המרכיבים העצומה עבור המתכון המעלף הזה. עם שילוב של מרכיבים בריאים, דל פחמימיות, ושופעים בטעמים, הבורקס יכבוש את ליבכם!
- 10 דפי אורז (כמו פרח האורז המצהיב בגוון חלבי)
- 200 גרם גבינת פטה, או גבינת מוצרלה
- 1 גזר קטן, קלוף וחתוך קטן (שהלך לסנוור את הבורקס שלכם)
- 1 קישוא קטן, קלוף וחתוך קטן
- 1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורר
- ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
- ¼ כוס בזיליקום קצוץ
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית או שמן קנולה לטיגון
אם אתם רוצים לשדרג את הבורקסיים האלה, ניתן להוסיף גם פטריות קצוצות, או לחוות את הטעמים עם פרוסות זיתים שטוחות. יש הכל כך הרבה אפשרויות, שתוכלו להרגיש חופשי להיות ה-Chef של האוכל שלכם!
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן לפעולה – כל שלב של הכנה מקנה לנו חוויה חושית וממכרת. אז בואו נתחיל!
- מכניסים את כל המרכיבים הטריים לקערה גדולה, מערבבים בעדינות עד שהתערובת מתחברת.
- לוקחים כל דף אורז ומשרים במים חמימים למשך כ-30 שניות עד שהדף רך. תשקול, זה כמו לחבק את הדף!
- מתחילים למלא את דף האורז בתערובת הירקות והגבינה, ולוחצים קלות על הרימות שלא יברחו.
- מקפלים את הדף כך שיתקבל בורקס מרובע, מחזיקים מצידו הימני לפני שסוגרים אותו לגמרי.
- מניחים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ומחכים שהשמן יתלהט.
- מניחים בזהירות את הבורקסים הממולאים במחבת החמה.
- מבשלים את הבורקסים במשך כ-3 דקות מכל צד עד שהם מזהיבים וקריספיים.
- מניחים את הבורקסים המוכנים על צלחת עם נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
- מגישים חם עם רוטב יוגורט, פטרוזיליה קצוצה או חומוס בצד.
תוספות ושדרוגים
תמיד יש מקום לשדרוגים! אתם יכולים להעשיר את הבורקסים עם טעמים נוספים כמו רוטב חריף, טחינה, או אפילו צ'ילי מתוק. השדרוגים האלה יוסיפו מימד נפלא על המנה שלכם! בלי ספק, תוספות כאלו יעשו את הבורקס שלכם מטריף יותר ויותר!
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין דפי אורז לשאר הבצקים?
דפי אורז עשויים ממיץ אורז ואינם מכילים גלוטן, כך שהמנה הזו מתאימה גם לאנשים רגישים או צמחוניים.
האם ניתן להכין את הבורקסים מראש?
בהחלט! אפשר למלא את הבורקסים לפני זמן ולשמור במקפיא, מתי שתרצו פשוט להוציא, לטגן וליהנות!
מה עושים אם אין לי דפי אורז?
אפשר להשתמש בבצק פילוואן או בבצק פילו, ולטגן בדיוק באותה דרך!
מה עשו סבתא שלך כשאתה היית קטן?
סבתא שלי תמיד הכינה שגישות בורקסים ליום שישי, עם שילוב של גבינות וירקות. זה היה זמן של משפחה עם טעמים נפלאים.
מה המשקה המומלץ לצד הבורקסים?
לצד הבורקסים תוכלו ליהנות עם קפה, תה ירוק או אפילו מיץ תפוחים מרענן!
איך אפשר להכין את הבורקסים ליותר בריאותיים?
במקום גבינת פטה אפשר להשתמש בגבינת קוטג' דלת שומן, או להוסיף ירקות נוספים כמו ברוקולי או תרד.
מה טווח החיים של הבורקסים לאחר הכנתם?
אם נשארו לכם בורקסים, הם יכולים להחזיק מעמד במקרר כשתי יממות, כך שההנאה תימשך!
האם ניתן להשתמש בשום במתכון?
בהחלט! שן שום קצוצה תוסיף טעם עשיר שלא תרצו לפספס.
אם אני רוצה גרסה טבעונית, מה כדאי לשים?
אפשר להשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס, וסוגי גבינות טבעוניות משווקות כיום בשוק.
איפה אפשר לקנות דפי אורז?
דפי אורז נפוצים לרוב בחנויות המזון האסייתיות וגם בתי טבע. תמיד תמצאו את המוצרים המיוחדים.
בתקווה שהמתכון המדהים הזה היה לא רק מידע, אלא גם השראה ליומכם המטעמים. חולקים את המתכון עם חברים ומשפחה, ואל תשכחו לחכות למועדים נוספים כדי להכין בורקס דפי אורז מהטובים והטעימים ביותר!