בשר 8 – המתכון המפתיע שישנה את הכנת הבשר שלכם

המנה המושלמת לכל חובבי הבשר

תארו לכם רגע שנכנסים אל המטבח, ואתם יכולים להריח את הארומה הממכרת של בשר שנצלה על גריל. זה הזמן לשדרג את מכונת הגריל שלכם, כי אנחנו עומדים ליצור מנה שאי אפשר לעמוד בפניה! מדובר על בשר 8, שיחטיף לכם לשון מהממת להיות המועדף על שולחן האוכל שלכם בעתיד הקרוב. המנה הזו, חברים, כל כך מדהימה שהיא תכבוש את לבבות כולם, ובמיוחד אם אתם אוהבים טעמים עשירים ומרקמים נימוחים. אז למה אתם מחכים? הכינו את עצמכם ואנחנו נצלול לתוך המתכון המנה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנה ל-6 אנשים

המרכיבים הדרושים

כעת הגיע הזמן לשלב את המרכיבים שיגרמו למנה הזו להיות הכי טעים שיש. המתכון שלנו מתאים לכל חובבי הבשר, גם כאלה שמעדיפים את האוכל הבריא יותר וגם את המושחת. הבאנו לכם פה רשימה מפורטת של מרכיבים, וספרים, אני ממליץ על הדונגל הישן של סבתא שלי, שתמיד אהבה להכין את המנה הזו כשבאתי לבקר. זה הזכיר לי כל כך הרבה זכרונות, אבל עכשיו אני במקום שלה ואני מבטיח לכם – התוצאות לא יאכזבו!

  • 1.5 ק"ג בשר בקר (חזה או צלי)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 בצל בינוניים קצוצים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/2 כוס רוטב סויה איכותי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 גזרים בינוניים, פרוסים
  • מיץ מ-2 תפוזים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • אורגנו ותבלינים נוספים לפי רצון
  • 1/4 כוס מים

הערה: עבור גרסה טבעונית, ניתן להמיר את הבשר בסויה או טופו. אפשר גם להכין את המנה עם עוף או דגים אם אתם מעדיפים משהו אחר. יש המון אפשרויות שיכולות להשתלבות כאן, אז תתנסו ותבנו את הסגנון שלכם!

שלבי ההכנה

בואו נראה איך אנחנו מכינים את המנה הזו בצורה מדהימה!

  1. חמים מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום גבוה.
  2. בעזרת כף עץ, מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא רך ומעט מוזהב.
  3. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה נוספת עד שהארומה תתפשט במטבח.
  4. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבשר ותבלינים עם מלח ופלפל.
  5. מבשלים כעשר דקות נוספות תוך ערבוב תכוף.
  6. מוסיפים את הגזר, הסוכר, רוטב הסויה ומיץ התפוזים.
  7. מוסיפים גם מים ומביאים לרתיחה.
  8. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך שעה וחצי, עד שהבשר נימוח ואוהב עוד להרגיש את עיטור התבלינים.
  9. מסירים את המכסה ומבשלים לעוד כ-15 דקות נוספות כדי להסמיך את הרוטב.
  10. מוציאים ומניחים להתקרר מספר דקות לפני ההגשה המושלמת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה שלכם ולהוסיף עוד מרקמים וטעמים מדהימים, יש המון דרכים לעשות זאת. הייתי ממליץ על הוספת פירות יבשים כמו פרוסות שזיף או צימוקים, שיכניסו פן מתוק ואגדי למנה. כמו כן, תוספת של ירקות קלויים כמו קישוא או תפו”א יכולה להוסיף צבע ורעננות. אם אתם רוצים חוויה אקזוטית, אין בעיה להכניס קצת חמאת בוטנים או קארי למעך, זה משגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
כן, אפשר בהחלט להשתמש בעוף או בנתחי דג, גם טופו יכול להיות פתרון מצוין עבור הגרסה הטבעונית. זה כל כך מדהים ומעלף!

מה להגיש לצד המנה?
ממליץ על אורז ארומטי או פירה. המנה הזו נמסה בפה ולא תשאיר מקום לשום דבר אחר!

כמה זמן אפשר לשמור את המנה?
המנה נשמרת במקרר עד 3 ימים. פשוט תחממו שוב ואל תפספסו את טעם המדהים!

אילו תבלינים מומלצים להוסיף?
אורגנו, פפריקה וחרדל יוסיפו מרץ וטעמים נוספים. ממליץ לכם לנסות!

מה לעשות אם הבשר יוצא קשה?
אם הבשר קשה עם הזמן, אפשר להכניסו למים רותחים למספר דקות או להוסיף נוזלים ולטגן שוב.

האם מדובר במתכון קל להכנה?
לגמרי! עם קצת סבלנות ותשומת לב, כל אחד יכול להצליח במתכון הזה.

האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט! מנה זו מתאימה להקפאה, קחו את זה עםכם למקפיא ותהנו מאוכל מוכן מתי שתרצו.

אפשר להוסיף עשבי תיבול?
בטח! שמיר, פטרוזיליה ואף בזיליקום יהפכו את המנה למרעננת עוד יותר!

איך אני יודע שהמנה מוכנה?
אם הבשר נימוח בקלות כשנוגעים בו, אפשר להרגיש בבירור שהוא מוכן ואוהב!

האם זה מתכון לאירועים מיוחדים?
לגמרי! מדובר במנה משגעת שמתאימה לכל חגיגה או ארוחה משפחתית, תרגישו חופשי לשתף עם חברים.

אז אחרי שהכנו את המנה המושלמת, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם. תנו לכולם לטעום מהחווייה המעלפת הזו, ותעשו לנו טובה – לא תתחרטו על כך!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *