גיבץ רומני – המתכון המושלם שלא תפסיקו לחשוב עליו!
שפת הים מגיעה אל הבית שלכם, לא דרך הפריזורות המוגזמות של בר רפאלי, אלא עם מתכון גיבץ רומני מדהים, שיגרום לכל אחד בחבורה להתענג על כל ביס! אנחנו מדברים על מאפה שמזכיר כל כך הרבה זיכרונות מהילדות, ממש כמו טעמים שהוזרמו אלינו מהמטבח של סבתא. כמה פעמים טעמתם מנה שזה הרגיש כאילו היא הגיעה היישר מתוך עידן העגלות של אותן חופשות משפחתיות? כך ייראה ביתכם עם המתכון הממתק הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק?
- זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל תוך שלבי ההכנה, נוודא שיש לנו את כל מה שצריך ואנחנו מוכנים להפתיע את עצמנו והאורחים בטעמים אגדייים ומסעירים!
- 500 גרם קמח חיטה – עדיף איכותי ואפוי בטמפ' גבוהה
- 500 מ"ל מים חמים – לא רותחים, פושרים שיעשו את העבודה
- 2 כפיות מלח – תורם להבליט את כל הטעמים
- 2 כפיות סוכר – בשביל איזון מתוק, ואם בא לכם, אפשר גם דחיפת דחוסה של דבש
- 7 גרם שמרים יבשים – לא להתעצבן אם אתם לא מצליחים למצוא, אפשר להיעזר גם בשמרים טריים (כ- 21 גרם)
- 100 מ"ל שמן זית – לא חסר שמן זית טוב שישדרג את המנה
- אורגנו יבש – גבבות את המנה בנגיעה של ארומה חמה
- כוס גבינת פטה – להוסיף גבינה שממכרת, לא עושות חיים נורמליים בלי זה
שלבי ההכנה
נכון, אפשר רק לדמיין את האבזרים שנחוצים להכנה: תבנית אפייה, משטח קמח ורוח לבנפח. לא קשה, לא מסובך, פשוט וקל. עכשיו בואו ניכנס לעניינים!
- נמיס את השמרים עם הסוכר במים החמים. נותנים להם להתעורר לחיים למשך 5-10 דקות.
- בקערה גדולה, נכניס את הקמח והמלח, נוסיף את תערובת השמרים ונערבב בעזרת כף עץ.
- לאט לאט נוסיף את השמן ונהפוך את התערובת לבצק. בעזרת הידיים, נתחיל ללוש את הבצק למשך 10-15 דקות.
- נניח לבצק להתפחה במקום חמים למשך שעה, עד שהוא מכפיל את הנפח.
- לאחר שהבצק התמלא באוויר, נלחץ אותו בעדינות כדי להוציא את האוויר.
- נחלק את הבצק ל-8-10 כדורים ונמשוך כל כדור לצורת עיגול או כמו פיתה.
- נניח במרכז כל פיתה כף גבינת פטה ונחבוט אותה עם הידיים עד שהיא עוטפת את הגבינה. נתן לעיגולים להתרברב כעשרה דקות נוספות.
- על תבנית משומנת, נניח את הגיביץ' עם חריצים עדינים ונתקן אותם באורגנו יבש.
- נאפה בתנור על טמפ' של 200 מעלות צלזיוס למשך 20-25 דקות או עד הזהבה משגעת.
גרסה חלופית
אם אתם חפצים בגרסה טבעונית, ניתן להמיר את גבינת הפטה לגבינת שקדים ומומלץ להימנע משימוש בביצים ובמוצרי חלב. מאפה דל פחמימות? אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל במקום קמח חיטה – ותהפכו את המאפה שלכם לפלא בריאותי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הגיבץ הזה הוא כמו קנבס! אפשר לשדרגו עם תוספות טובות כמו:
- זיתים קצוצים – שמוסיפים מליחות נהדרת
- אגוזים קצוצים – מעט פריזוי יליד רגשות מכל ביס
- לימון סחוט – לתת בלווית סחוטה בריאה
- עשבי תיבול טריים – אין אין אין כמו חסה, פטרוזיליה, בצל ירוק
- שום קצוץ – לא משנה כמה אתם אוהבים את משפחת השום!
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את הגיבץ?
כן, בהחלט! פשוט עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו לתוך קופסה אטומה להקפאה. הוא יחכה לכם לחיים!
מה אפשר להוסיף לגיבץ מלבד גבינה?
תכללו בפנים תוספות כמו פטריות, בולגרית, בייקון צמחוני ואפילו ירקות קלויים. כל מה עלייב ותוך איזה טוויסט.
האם אני יכול לשימוש בקמח ללא גלוטן?
בהחלט! ישנם קמחים מצוינים ללא גלוטן, כמו קמח שקדים או קמח תפו”א. שימו לב לשלב את הכמויות המתאימות.
האם המתכון מתאים לילדים?
ודאי! עם קצת סוכר או גבינות מתוקות, וניתן להכין את הגיבץ כמאפה מתוק ומעורר להתרגשות.
מה לעשות אם הבצק לא תופס?
יש לוודא שהשמרים טריים ושמים לשמור על גובה הטמפ’ בזמן ההכנה. האוויר הוא חברכם!
איך להוציא את הגיבץ מהתנור?
להשתמש בכפפות שמתאימות לאפיה כדי לא להיכוות! לאחר שהמאפה הפך לזהוב ומושך את העין, הוא מוכן לצליחה!
כמה זמן ניתן לשמור את הגיבץ לאחר ההכנה?
הגיבץ ישמור במקרר כשבעה ימים, אם הצלחתם להחזיק את עצמכם…
האם אפשר להוסיף עשבי תיבול אחרום?
בהחלט! אורגנו הוא טוב, אבל גם רוזמרין, טימין ושמיר יכולים להפתיע אתכם בטעמים חדשניים
איפה ניתן להשיג את כל הרכיבים?
הקמח, השמרים והגבינה נמצאים בכל סופר! השאר יושבים על המדף בסופר או אצל הירקן שמחכה להציע לכם.
איך נותנים לגיבץ צורה מושלמת?
ללוש את הבצק מעט יותר ולהתנסות. כל צורת מאפה אפשרית, גם אם זו צורת לבבות!
הגיבץ הרומני הזה הוא לא רק מתכון, אלא סיפור משפחתי מחמם לב! אני ממליץ לכם להכין אותו ולשתף את התוצאה המדהימה ברשתות החברתיות. אל תשכחו לתייג את כל החבר'ה, כי זה מה שנקרא "מאפה למכביר". בתיאבון ובאהבה, שתפו את הטעמים עם החלוצים והנחילופים!