המתכון הסודי לעוגת ביסקוויטים הכי טעימה שיש

עוגת ביסקוויטים הכי טעימה שיש

לא היה אחד מאיתנו שלא חווה את הרגע המיוחד הזה, כשאם או סבתא נכנסות למטבח, והאוויר מתמלא בריחות מתוקים של עוגה מתהווה. ובכן, הפעם נדבר על עוגת ביסקוויטים, המתכון האגדי שמצליח לסחוף את כולם, ובעיקר את הילדים, עם מתיקות שלא תוכלו לעמוד בפניה. עוגה זו לא רק שנראית מדהים, אלא גם נמסה בפה וממכרת בצורה משגעת! נשמע מעניין? בואו נצלול למעמקי המתכון.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן קירור: 2 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מאגפת כ-8-12 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהמטרה שלנו היא להכין עוגת ביסקוויטים מדהימה, יש להשתמש ברכיבים איכותיים שיהפכו את העוגה למושלמת. אז הנה הרשימה:

  • 1 קופסה (400 גרם) ביסקוויטים (בשוקולד או ביסקוויט רגיל, לפי ההעדפה)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
  • 200 גרם שוקולד מריר מומס
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית קינמון (אופציונלי, למי שאוהב טעמים אגדים)
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזים קצוצים (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

עוגת הביסקוויטים הזו היא מאוד גמישה! אם אתם רוצים להפוך אותה לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בתערובת של 2 כפות זרעי צ'יה עם 6 כפות מים. היחס גם מצויין לגרסה ללא גלוטן. רק השתמשו בביסקוויטים ללא גלוטן והקפידו על חלב צמחי כמו חלב שקדים או קוקוס. אם אתם חובבי כספים, תוכלו להוסיף גם חתיכות פרי כמו בננות או פירות יער.

שלבי ההכנה

ואכן, כל כך פשוט להכין את העוגה הזו. כך עושים את זה:

  1. מתחילים בטחינת הביסקוויטים במעבד מזון או שוחפים את הביסקוויטים בשקית עד שהם מגיעים לאבקה דקה.
  2. במקביל, ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הגז, תוך ערבוב עדין, עד שהתערובת נמסה לחלוטין.
  3. ב bowl גדול, מערבבים את השמן והסוכר עד שהתערובת מתמזגת.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב עד שהתערובת becomes אחידה.
  5. עכשיו מגיע השוקולד המומס – מוסיפים אותו לתערובת ומערבבים שוב.
  6. ב bowl נוסף, מוסיפים את הביסקוויטים שאיבדנו את ריסוקם, הקקאו, והקינמון (אם בחרתם להשתמש). מערבבים בעדינות.
  7. מוסיפים את התערובת הרטובה לביסקוויטים ומערבבים עד שהתערובות מתמזגות יפה, קלטו את הפירורים של הביסקוויטים!
  8. עכשיו מוסיפים את האגוזים הקצוצים, אם אתם אוהבים – ושוב מערבבים.
  9. שמים את התערובת בתבנית עוגה המוכנה מראש ומשטחים בצורה אחידה.
  10. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  11. מניחים לעוגה להתקרר במשך זמן מה, ואז מכניסים אותה למקרר להמשך קירור של 2 שעות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

העוגה מדהימה בפני עצמה, אך תמיד יש מקום לחידושים! יש כאלה שאוהבים לשדרג אותה עם שכבת שמנת מתוקה על גבה או להכין רוטב שוקולד עשיר. רוצים להפוך אותה לפינת שוקולד? הקטינו את כמות הסוכר והוסיפו פירות יער מסוכרים. אפשר גם להשתמש בחמאת בוטנים במקום בשוקולד לקיצון טעמים חדש. נסו להוסיף קקאו גם לשכבת השמנת, כך שתקבלו עוגת ביסקוויטים עם הפתעות.

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות אם אין לי חלב בבית?
מומלץ להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב קוקוס. גם מים יעשו את העבודה במקרה חירום!
האם אפשר להחליף את השוקולד בשוקולד חלב?
בהחלט! השוקולד החלב ייתן טעם מתוק יותר והעוגה תהיה ייחודית במינה.
מה עושים אם העוגה נפלה בתנור?
אם העוגה לא תפחה כמו שציפיתם, זה לא סוף העולם. אפשר לעלות על כך עם ציפוי מתוק אהוב – אין אחד שיגיד לא לעוגה מתוקה!
האם ניתן להכין את העוגה ביום לפני?
בוודאי! להניח למקרר לפני ההגשה יעשה רק טוב לעוגה.
אילו סוגי אגוזים אפשר להוסיף?
כל אגוז שתאהבו – פקאנים, אגוזי מלך, ואפילו שקדים קצוצים עובדים מצוין כאן.
האם זה טוב עם כדור גלידה?
אבסולוטית! עוגת ביסקוויטים עם כדור גלידה להכנה משגעת – מושלם!
האם אפשר לשמור על העוגה כמה ימים?
יכו להיות במקרר לפחות 4-5 ימים, אבל אנחנו בטוחים שלא תצליחו להישאר עם את העוגה כל כך זמן!
אם אין לי קקאו, מה לעשות?
אפשר לגמרי להשאיר את הקקאו אצלכם. העוגה עדיין תהיה מדהימה!
האם תהליך הקירור הוא חובה?
אכן, הקירור חשוב לטעמים להתמזג, אבל אפשר לאכול גם קצת כשהיא חמה! מה שחשוב זה שתהיה מוכנה ונחמדה.
האם זה יחזיק במהלך טיול?
זו עוגה שמחזיקה יפה, כל עוד היא נשמרת בקופסה סגורה במקום קריר.

עוגת ביסקוויטים הזו לא רק מדהימה וטעימה, היא גם מספקת רגעים של קסם על שולחן השבת או בכל ערב מתוק ורגוע בסוף השבוע. אז אחרי שסיימתם להכין אותה, שתפו את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות, תפווסו את כולם עם הכישרון שלכם ותדאגו לעודד את החברים שלכם לנסות להכין את העוגה המושלמת הזו. תודו לנו אחר כך!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *