חשפתם את הסוד לגנאש שוקולד פרווה מושלם!

גנאש שוקולד פרווה – מתכון מהפנט ומיוחד

כשמתלהבים משוקולד, זה יכול להיות קשה להפסיק! דמיינו אתכם לוקחים פיסת גנאש שוקולד פרווה, שהשוקולד השחור נספג בלשון ונמס בתנודות עדינות. זה לא רק טעים, זה מדהים עד כדי כך שאי אפשר לעמוד בפניו. ואם יש לכם פינוק כזה על השולחן, מבטיחים לכם שהוא יגרום לכל מי שיתקרב להתענג עליו עד שתיווצר התלהבות עזה!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן קירור: 2 שעות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: כ-10 מנות

עם כל מה שאמרנו על שוקולד, עכשיו זה הזמן להיכנס למטבח ולהכין את הגנאש המשגע הזה. לא צריך להיות שף מקצועי כדי לשלוט במתכון הזה – מספיק להקשיב להוראות וליהנות מהתהליך!

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את גנאש השוקולד הפרווה המושלם, אתם זקוקים לרכיבים מדהימים שיכולים לאתגר את הכישרון הקולינרי שלכם. תכינו את הרשימה לפני. כאן זה כל מה שאתם צריכים:

  • 200 גרם שוקולד מריר פרווה, קצוץ גס
  • 200 מ"ל שמנת קוקוס (אפשר להחליף בשמנת צמחית)
  • 2 כפות סוכר מפנקים (אם אתם רוצים מתוק יותר)
  • 1/2 כפית קינמון (לנגיעה של טעמים, אל תפספסו!)
  • מלח לפי הטעם (יפה שטיפה של מלח יכולה להדגיש את הטעמים)

נשים לב כי השוקולד המריר חייב להיות עם אחוז קקאו גבוה, כי זה מה שהופך את הגנאש לאגדי ומלא טעמים. שמנת הקוקוס תשמור על הייחודיות ותתן את התחושה האוורירית והנימוחה שכולנו מחפשים.

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש גרסה אחרת, אתם יכולים להשתמש בשוקולד חלב פרווה או בשוקולד לבן כדי לשדרג את הגנאש. כמו כן, לשדרוג אפשרי, הוסיפו תמצית וניל לקבלת טעם עמוק ועשיר. למי שמעוניין בגרסה טבעונית לחלוטין, פשוט החליפו את השמנת בשמנת פרווה מהמזון המוזהב.

שלבי ההכנה

וכעת, כשתגובהם את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בתהליך המהנה של היצירה.

  1. שמים את השוקולד הקצוץ בקערה נאה.
  2. בסיר קטן, מחממים את שמנת הקוקוס ואת הסוכר על חום בינוני עד שהשמנת מתחילה לבעבע.
  3. מוסיפים את השמנת הרותחת לקערת השוקולד ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  4. מוסיפים את הקינמון ומעט מלח ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה.
  5. מעבירים את התערובת למקרר ומשאירים לקירור במשך כ-2 שעות, עד שהגנאש מתייצב.
  6. אחרי שהגנאש התייצב, ניתן לקשט או למרוח אותו על עוגות, מאפים או אפילו לאכול אותו ישר מהקערה!

הגנאש הזה ייתן לכם את התחושה שאתם אוחזים בשוקולד מוכן בצורה המושלמת. בינו ובין התפרצות של שמחה במאפה אין שום דבר שיכול להפריד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

בכל מתכון יש את הפוטנציאל לחדש. רוצים לשדרג את הגנאש? הנה כמה רעיונות:

  • מוסיפים אגוזים קצוצים – לים של צבע וטעם.
  • מניחים תמציות עשבי תיבול כמו מנטה או רוזמרין – ההפתעה שבטעם!
  • אם אתם אוהבים שילובי טעמים, תוסיפו פירות יער – פעם תמרים, פעם אפרסקים.

שאלות ותשובות

קוראים לזה גנאש שוקולד, מה ההבדל בין שוקולד מריר לשוקולד חלב?
שוקולד מריר מכיל יותר קקאו ופחות סוכר משוקולד חלב. המשמעות היא שהטעמים בשוקולד מריר יכולים להרגיש עמוקים יותר. לגנאש שוקולד מריר יש טעם עוצמתי יותר.

מה אם אני רוצה לעשות את המתכון בלי סוכר?
אם אתם רוצים להפחית בסוכר, זה אפשרי. ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים כמו סטיביה. ההעדפות שלכם הן המדריך שלכם!

כמה זמן הגנאש שומר במקרר?
הגנאש יכול להחזיק במקרר עד שבוע. וודאו שהוא סגור היטב בכדי לשמור את הטריות שלו!

האם ניתן להקפיא את הגנאש?
כן! הכינו את הגנאש, הניחו לו להתקרר לחלוטין ואחסנו אותו בקופסה אטומה במקפיא. כשאתם רוצים לאכול אותו, פשוט מחממים אותו בעדינות במיקרוגל.

איך אני יכול להשתמש בגנאש הזה לקישוט עוגת יום הולדת?
פשוט מרחו את הגנאש על העוגה שלכם בעודה חמה, תנו לו להתייצב ובסוף הקישוט. חתיכות של פירות טריים יהיו מוסיף מושלם!

האם אפשר להכין גנאש שוקולד עם שוקולד חופף?
זה יכול לעבוד, אך הטעם לא יהיה אותו הדבר. שוקולד מריר הוא הטוב ביותר.

מה אם אני לא אוהב את הקינמון בגרסה שלי?
אל תדאגו, ניתן להשאיר אותו מחוץ או להחליף אותו בתמצית מתוקה אחרת לפי העדפתכם.

האם אני יכול להכין גנאש שוקולד גם עם שמנת רגילה?
כן! עם שמנת רגילה הוא ייצא טעים, אך לא ייקרא פרווה כמובן.

מה הסוד ליצירת גנאש מבריק במיוחד?
אחד הסודות הוא לדאוג שהשמנת שלכם תהיה במקום חם ולערבב אותה עם השוקולד מהר ככל שניתן. הכינוי גנאש מבריק לא במקרה!

מאיזה שוקולדים פרווה אתם ממליצים?
שוקולדים פרווה באיכות גבוהה עם אחוז קקאו גבוה הם הבחירה הטובה ביותר. אני ממליץ לבדוק את המותגים האהובים עליכם בסופר או בחנות המתמחה באוכל טעים.

סוף סוף, אם אתם חובבי שוקולד, גנאש השוקולד פרווה הזה הוא המושלם עבורכם. זה הזמן שלכם לקחת את המתכון ולשתף אותו עם כולם! אל תשכחו להציע לחברים ולשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. בואו נפיץ את האהבה לשוקולד בכל מקום!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *