מתכון לכופתאות מדהימות!
בואו נתחיל בהרפתקה קולינרית שלא תשכחו לעולם! מדובר בכופתאות רכות, נימוחות ומלאות טעם, שילוו אתכם בכל ארוחה. זו לא סתם מנה – זו חוויה. כשאתם פותחים את הקופסה המיוחדת הזו, אתם פוגשים את השילוב הכי טעים שיש של טעמים, ריחות ונוסטלגיה, שמזכיר לנו את האוכל של סבתא עם טוויסט משוגע. תכינו את עצמכם למנה אגדי שלא תשאיר לכם ברירה אלא ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. למנות: 4-6 אנשים.
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הכופתאות המהפכניות האלה, אנחנו צריכים כמה רכיבים פשוטים, אבל איכותיים.
רק כך אפשר להגיע למרקם מושלם שלא ניתן לעמוד בפניו, ורק להרגיש שהן נמסות בפה!
- 2 כוסות קמח (אפשר חצי חצי עם קמח תפו”א לגרסה אוורירית)
- 1 בשאלא (בלי גרעינים, חתוך לקוביות קטנות)
- 1/2 כוס גבינת ריקוטה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים פושרים
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום (לא חובה, אבל מוסיף צבע)
- שמיר קצוץ (לאוהבי הקטניות)
- 50 גרם חמאה מומסת (לטגן את הכופתאות)
- רוטב יוגורט (למעלה)
- תיבול על פי טעם: פפריקה, רוזמרין או בזיליקום יוסיפו טעמים נפלאים
מדהים, נכון? עם רכיבים כל כך פשוטים, אנחנו יכולים ליצור משהו משגע! ואם תרצו, אפשר לשדרג את המנה עם תוספות אחרות.
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את הביצים במים עם זרעי צ'יה, ואפילו למצוא גבינה טבעונית שתשמור על אותו טעם מדהים. אם אתם חייבים לשמור על דיאטת גלוטן, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן ואולי לשדרגו עם כוסמת. לא משנה מה, הכופתאות יהיו ממכרות!
שלבי ההכנה
עכשיו, למי שאוהב את שלב ההכנה, אתם הולכים להיכנס למסה של אושר קולינרי. יאללה, נתחיל!
- בעזרת קערה גדולה, מערבבים את הקמח עם המלח והכורכום.
- מוסיפים את קוביות הבשלא לעיסה ומערבבים היטב.
- עושים גומה במרכז ומכניסים לשם את הביצים, גבינת הריקוטה ושמן הזית.
- מתחילים ללוש את הבצק בהדרגה, ומוסיפים את המים הפושרים עד לקבלת בצק רך ונעים.
- מניחים לבצק לנוח במשך 10 דקות כדי שהמרקם יתייצב.
- מרתיחים סיר מים עם מעט מלח.
- חותכים מהבצק פיסות בגודל של כדור פינג פונג ויוצרים כופתאות עגולות.
- כשהמים רותחים, מכניסים את הכופתאות בעדינות ומבשלים עד שהן צפות (כ-5-7 דקות).
- מדי פעם, כדאי לרצות את הכופתאות עם כף עץ כדי שלא ידבקו.
- מוציאים את הכופתאות בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת.
- מטגנים את הכופתאות בחמאה המומסת (תהליך נחשב מוסיף להן טעם חלומי!).
- מניחים על הצלחת ומוזגים רוטב יוגורט מעל.
וואו! הריח הזה, הקסם הזה – אתם עדים לדברים היפים שבישול יכול להציע. עכשיו, נשאלת השאלה, מה אם בא לנו לשדרג את הכופתאות?
תוספות ושדרוגים אפשריים
כופתאות הן כמו פלנל קצר, כל כך קל לשדרג! אפשר להוסיף בתוך הבצק ירקות קצוצים כמו גזר, קישוא או ברוקולי רך.
אם אתם חובבי פיקנטיות, אפשר לשים מעט צ'ילי חריף. כשהן מבושלות, אפשר להגיש עם רוטב שום ואיראני או רוטב פסטו טרי. כל כך כיף לשדרוג את המנה הזאת ותמיד לגלות טעמים חדשים!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הכופתאות מוכנות?
כשהן צפות במים, הן מוכנות! זה הסימן שהן מבושלות כמו שצריך.
האם אפשר להקפיא את הכופתאות?
בוודאי! אפשר להקפיא אותן לאחר הבישול. כאשר תרצו לאכול, פשוט הוציאו מהמקפיא ומחממים במים רותחים.
מה אפשר לשים במקום גבינת ריקוטה?
אפשר להשתמש בגבינת קוטג' או אפילו בגרסה טבעונית כמו גבינת טופו עם תיבול.
האם הכופתאות מתאימות לילדים?
בהחלט! טעים, מעניין וכדאי לשלב אותם עם ירקות או רוטב יוגורט על מנת לחבר אותם להיות שותפים במטבח.
מה עושים כדי שהכופתאות לא ידבקו?
מדי פעם לערבב את המים רותחים כדי למנוע הידבקות.
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
כן, רק כדאי לשמור אותו עטוף היטב במקרר כדי שלא יתייבש.
איך ניתן להפוך את המתכון ליותר בריא?
אפשר להחליף את קמח החיטה בקמח שיבולת שועל טבעי.
האם יקח יותר זמן להכין כופתאות אם אני עושה כמות כפולה?
לא, זמן הכנת הבצק והבישול לא משתנה, אך אפשר להקפיץ את הבישול בשיטה של הכנת הכופתאות כמה פעמים בו זמנית.
חשוב לי שהמנה תהיה צבעונית, איך עושים זאת?
אפשר לשלב ירקות צבעוניים בהרכב הבצק או להגיש עם רוטב צבעוני.
מה כדאי להגיש עם הכופתאות?
סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון ושום עושה פלאים ותוספת נהדרת!
אתם בהחלט צריכים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! תנו גם להם לגלות את הטעם שמעלף של הכופתאות האלה. ואני מבטיח לכם, שתינוקות במטבח לא יהיו היחידים שיסיימו את הצלחת. שיהיה בתיאבון!