מתכון אגדי לכרוב כבוש רומני
לא ניתן לעמוד בפני התשוקה לכרוב כבוש רומני! מדובר במעדן שמזכיר לנו תמיד את הבית, את חורפי ההוד והכיף שבחגים. מתכון זה כל כך מדהים, ממכר ומעלף, שלא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות אחרי כל ביס! כרוב כבוש הוא למעשה תהליך מרתק של פיקול, שמקנה לירק הנפלא הזה טעמים עמוקים ומעוררי השראה. זה לא קורה בכל יום שאתם זוכים להבעיר את הלהבה הסודית של זיכרונות ילדות, וליהנות ממנות שממש משגעות את החיך!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות עבודה, שעתיים התססה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין כרוב כבוש רומני מדהים, נדרשים לנו מספר מרכיבים פשוטים, אך זה בדיוק מה שהופך אותו למושלם! לפניכם רשימת הרכיבים:
- 2 כרובים בינוניים, לא מידי גדולים
- 3 ליטר מים
- 100 גרם מלח גס (אפשר להשאיר ללא מלח לפי הטעם)
- 1 כוס חומץ (אופציונלי, תלוי אם אתם אוהבים את הטעם החמוץ)
- 2-3 גזרים קלופים ומגוררים
- עלים ירוקים (כמו עלי דפנה, שום) להוסיף טעמים מיוחדים
- תיבול נוסף לפי הטעם (שיני שום, כמון)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים להכין גרסה טבעונית, אני ממליץ לכם לשים לב למלח. ניתן להשתמש במלח דל נתרן, כך שהמנה תהיה בריאה יותר. כמו כן, אפשר להוסיף פירות יבשים כמו גזר או סלק כדי לקבל גוון צבעוני ומעניין. מעבר לכך, ניתן לשדרג את המתכון עם תבלינים נוספים כמו חרדל, כמון וחלוטא. מהנסיון שלי, שילובים אלה תמיד מוסיפים קצת ייחוד!
שלבי ההכנה
הנה הדרך המנצחת שלנו להכנת כרוב כבוש רומני על טהרת האגדה:
- משרים את הכרובים במים פושרים למספר דקות כדי לרכך אותם.
- חורגים את החלק התחתון של הכרוב ומפרקים אותו לעלים.
- מעבירים את תכולת המים לסיר ומוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הגזר המגורר והגזרים הטריים, בשלב הזה אפשר להוסיף חרדל ושום לפי הטעם.
- מעבירים את הנוזלים לסט הכי טעימים.
- מסדרים את עלי הכרוב בצנצנת זכוכית, מקפלים הקיפולים בקפידה.
- יוצקים את הנוזלים על העלים ומפזרים מטעמים נוספים כמו עלי דפנה.
- סוגרים את הצנצנת ומניחים אותה במקום קריר למשך שעתיים.
- אחרי שעתיים, מניחים את הצנצנת במקום קריר וברור שיתייבש בכיף!
- עכשיו נותר רק לחכות סבלנות של כמה ימים (מומלץ בין 4-7 ימים במהלך הקיץ). בינתיים כדאי לחשוב על תוספות שאפשר לעשות למנה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עבור אלה מכם שאוהבים לגוון, יש אינסוף דרכים לשדרג את המתכון הזה! אפשר להוסיף זיתים, תחינה – זה בהחלט מדהים על המנה. או שאתם יכולים לחלוט עגבניות, בצל ירוק או אפילו כוסברה! בעצם כל מה שמסביב לכרוב יכול להוסיף לתהליך.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הכרוב הכבוש יותר מכמה ימים?
בהחלט. ברגע שכבר הכנתם את הכרוב כבוש, אתם יכולים לשמור אותו במקרר במשך שבועות ארוכים, לפחות שלושה חודשים במקרר, תלוי ביכולת שלכם להשאירו!
האם אני יכול להשתמש בכרוב אחר למתכון הזה?
בוודאי! תוכלו להשתמש בכרובים מסוגים שונים כמו כרוב סיני או כרוב אדום. כמובן שהטעמים ישתנו, אבל זו תהיה חוויה מרעננת.
מה עושים אם אני לא אוהב את הטעם החריף של החומץ?
פשוט תדלגו על מכונת החומץ ותשתמשו במלח בלבד, אתם יכולים גם להעלות את כמות הסוכר למתקות מתונה.
האם צריך להתסיס את הכרוב בצנצנת זכוכית?
מומלץ להימנע מסוגי קופסאות אחרות (כמו פלסטיק) כיוון שהן אינן שומרות על הטעמים כמו זכוכית. מים וגם טעמים ילכו לאיבוד.
מה אפשר לעשות עם הכרוב הכבוש מלבד לאכול אותו ישר מהצנצנת?
המון! זה השאיר לי הרבה מקום למחשבה! אפשר לשים אותו בסלטים, להפוך אותו לתוספות, להוסיף לתבשילים – ההתפתחות היא אינסופית!
איך יודעים אם כרוב כבוש מוכן?
הכרוב יהיה מוכן כאשר חתיכותיו רכות לצלייה ויהיה מטעמים טעמים מאלפים משגעים.
האם ניתן להכין את המתכון הזה בגרסה דלת פחמימות?
בהחלט. כרוב כבוש הוא לא דווקא פחמימתי, אתם יכולים לשלב אותו עם ירקות אחרים דלים בפחמימות למשקה מרענן!
איך אני יכול למנוע מהכנסת קמחים במתכון?
פשוט לא לצרף קמחים למתכון, כמה שפחות אבל אם אתם רוצים להרגיש את המתיקות, אתם יכולים להוסיף קמצוץ סוכר.
תוך כמה זמן אני יכול לצפות לכמה חוות דעת על המתכון?
אחרי 4-7 ימים של המתנה, אתם תקבלו ביקורות מדהימות ומימלות על התוצר הזה, תתכוננו לתעודף!
האם ניתן להקפיא כרוב כבוש?
לא מומלץ להקפיא כרוב כבוש, כי זה יפגע בטעמים ובמרקם שלו. הוא צריך להיות בפרור החיים שאתכם.
אז הנה זה! המתכון המושלם והמשגע של כרוב כבוש רומני שמזכיר לנו את זיכרונות הילדות! אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, להראות לחברים שלכם איך מכינים את המנה האגדית הזו, ולהפיץ את הבשורה המשגעת של הטעמים הטבעיים!