מרק גריסים מרוקאי – המתכון המושלם לחורף!

מרק גריסים מרוקאי

תארו לעצמכם יום חורף סוער, הרוח נושבת בחוץ והגשם נוטף מהחלונות. ואז, ברקע, אתם שומעים את הרעש של המרק הנפלא, מתבשל על הכיריים. יש משהו במרק גריסים מרוקאי שטומן בחובו ניחוחות העולה מאפריקה, יחד עם חומרי גלם טריים. מדובר במנה תוססת, מזינה ואגדי, שלא רק מחממת את הלב, אלא גם את הנשמה. את המתכון הזה, רבותי ורבותי, לא תשכחו כל כך מהר. קחו את כוסות המים שלכם, ובואו נצלול לתוך היקום המופלא הזה של טעמים וניחוחות!

זמן ההכנה: 15 דקות הכנה, 1 שעה בישול | רמת קושי: בינוני | 6 מנות

  • 15 דקות להכנה
  • 1 שעה בישול
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-6 מנות משגעות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המרק המדהים הזה, נבנה רשימה של רכיבים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

  • 1 כוס גריסים (כ-200 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 תפו”א קלופים, חתוכים לקוביות
  • 2 קישואים, קצוצים דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 ליטר מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון (לחובבי טעמים מיוחדים)

מרכיבים חלופיים

חשוב לדעת שלא חייבים להשתמש בגריסים בלבד – אפשר לשדרג את המרק הזה עם אורז או אפילו עם קטניות כמו חומס או עדשים! וגם אם מישהו מכם צמחוני או טבעוני – אפשר בקלות להמיר את מרק העוף במים פשוטים, ולהוסיף תיבול נוסף להעצמת הטעם.

שלבי ההכנה

הנה איך מכינים את המרק פשוט, נעים, ומהמם הזה!

  1. חולצים את הגריסים ומשרים במים קרים של כ-30 דקות.
  2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
  3. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים קלות ועל הדרך משחררים את הארומות הממכרות!
  4. מוסיפים את הגזרים, תפו”א והקישואים, וממשיכים לטגן כמה דקות נוספות.
  5. סוחטים פנימה את הגריסים שהשרותתם, ומערבבים היטב את החומרים.
  6. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  7. ברגע שהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-30 דקות.
  8. כשהמרק תופס צבע, מוסיפים את כל התבלינים והעשבים הקצוצים.
  9. המרק מוכן! מגישים חם עם שפריצים של לימון מ sopra – איזה תענוג!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחד היתרונות במרק גריסים מרוקאי הוא שאפשר לשדרגו בכל כך הרבה דרכים! אפשר להוסיף חצי כוס של צנוברים קלויים בהגשה, הם מוסיפים קרנצ'יות וניחוח אגדי. גם טחינה מלמעלה תעשה את העבודה, עושות את הכף מלאה בטעימות נוספות.

שאלות ותשובות

איזה גריסים מומלצים לשימוש?
שימוש בגריסי שעורה הוא הקלאסי, אך יש שאוהבים לשלב עם גריסי חיטה. הם נותנים מרקם טעים ונעים!

האם אפשר להוסיף עוד ירקות?
כמובן! ניתן להוסיף פטריות, קישואים, או כל ירק שאוהבים. לכל ירק יהיה התפקיד שלו בקידום הטעמים!

איך ניתן לשדרג את הטעמים?
להוסיף טימין או רוזמרין זה טיפ מעולה, הם מוסיפים נפח של טעם שגרם למרק להיות יותר עמוק ומיוחד.

האם אפשר להכין את המרק לפני זמן?
בהחלט! המרק נשאר טרי לאורך מספר ימים במקרר, ואפילו טעים יותר כאשר הוא מתקרר ומשחרר את ניחוחותיו.

מה עושים עם שאריות של מרק?
השאריות הן קרקע מצוינת למנה חדשה! אפשר להכין פשטידת קציצות גריסים או לשלב אותן בפשטידה.

האם אפשר להקפיא את המרק?
כן, הקפאה היא פתרון מעולה! הקפיאו בחלקים קטנים כדי שאפשר יהיה להפשיר רק מה שצריך.

האם יש אפשרות לעשות את המרק טבעוני?
כמובן! פשוט תחליפו את התיבל עם מים, ונעבור למנה דלת שומן ובריאה!

מה הטמפ' המומלצת להגשה?
מומלץ להגיש חם, בערך 80 מעלות צלזיוס. כל מה שקשור לאכילה חמה יוצר את כל הטעמים והניחוחות!

מאיפה מגיע המתכון הזה?
המתכון הזה קיבל השראה מהמטבח המרוקאי המסורתי, שזורם בגידול קבוצת חקלאים בדורות, ובשיתוף עם המתכונים של סבתא שלנו!

אם אתם נמשכים לתחושות ולאכילת מרק נפלא ומדויק, זה המתכון עבורכם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים והמשפחה ברשתות החברתיות, כדי שכולם ייהנו מהאושר שבמרק גריסים המרוקאי הזה. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *