מתכון לאוסובוקו בתנור שישגע את החיך שלך

מתכון לאוסובוקו בתנור

לא תמיד אנחנו זוכים לתענוג הנהדר של אוסובוקו, המנה הלזנים שמביאה את כל התשוקות של המטבח האיטלקי לארוחת ערב מפוארת. בשעה שתרכיבו את כל המרכיבים, תבינו שהמתכון הזה הוא לא רק טעים, אלא באמת מסע בהיסטוריה של טעמים וריחות. כאשר האוסובוקו מתבשל אט אט בתנור, הם מתמזגים בהרמוניה מושלמת עם ירקות, יין וקטורת – ואז, אווירה של חגיגה מתפשטת בכל הבית. אז תתכוננו לחוויה קולינרית מדהימה, שתסחוף אתכם מהעבודה הקשה לטעמין את מה שמחכה לכם בצלחת!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות. זמן בישול: 2 שעות. רמת קושי: בינונית. מתאים ל-4 מנות.

  • הכנה: 20 דקות
  • בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו כל מתכון טוב אחר, גם האוסובוקו דורש כמה רכיבים בסיסיים, אבל מה שיגרום לו להיות מושלם זה השילוב הנכון שלהם. המנה הזו משגעת את החיך ומתמזגת כשליחים של טעמים שמסתחררים יחד.

  • 4 נתחי אוסובוקו (בקר או עגל, ממולאים באגדי הגב)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 2 גזרים (קצוצים)
  • 1 סלרי (קצוץ)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס יין אדום
  • 2 כוסות ציר גבינה או מים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

במידה ואתם מעוניינים בגרסה טבעונית של המנה, אפשר להחליף את בשר האוסובוקו בעדשים חומות, וכך לשמור על העושר והמרקם המספק. וכמובן, תרגישו חופשי לשדרג את הירקות לפי האוכל האהוב עליכם!

שלבי ההכנה

אחרי שהצטיידתם בכל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל את התהליך המהנה והטעים הזה!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר כבד על להבה גבוהה.
  2. מוסיפים את נתחי האוסובוקו ומשחימים אותם מכל הצדדים.
  3. מוציאים את הנתחי בשר ומניחים בצד.
  4. אם יש צורך, מוסיפים עוד שמן, ואז מכניסים לסיר את הבצל והשום ומערבבים.
  5. לאחר כמה דקות, מוסיפים את הגזר והסלרי ומבשלים עוד 5 דקות.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהרסק מתערבב היטב עם הירקות.
  7. מחזירים את נתחי הבשר לסיר.
  8. מוזגים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
  9. מוסיפים את ציר הגבינה או המים ומביאים לרתיחה.
  10. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  11. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, ומבשלים באיטיות למשך שעתיים.

כל כך קל ומהנה – מהנסיון שלי, הניחו לזה להתבשל באיטיות, וכך טעם הבשר ייכנס בכל נים שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, כשהאוסובוקו מתבשל בצורה מושלמת, אפשר גם לחשוב על כיוונים נוספים לשדרוג המנה. תוכלו להוסיף לתוך התבשיל אף תפוחי אדמה, פטריות, או אפילו זיתים – כל מנה כזו תעשיר את המנה ותוסיף טעמים אגדיים. אפשר להגיש את האוסובוקו עם פולנטה נימוחה או עם פסטה טרייה, ואף לחם טרי כדי לספוג את כל הרוטב המגיע. ואם אתם בעניין של משהו קל יחסית, פשוט תגישו אותו עם סלט ירוק מרענן, ובכך תשלבו את הטעמים האבסולוטיים של העלים הירוקים.

שאלות ותשובות

מה זה אוסובוקו?
אוסובוקו הוא נתח בשר המגיע ממכאן, חלק הנקרא "שוק" של הבקר או העגל. כאשר מבושל, הבשר הופך רך ואוורירי, ויוצא עם רוטב עשיר של ירקות, יין ותבלינים.

האם אני יכול להכין את המנה עם בשר אחר?
בהחלט! אוסובוקו בדרך כלל עשוי עם בשר בקר, אך ניתן גם לנסות עם כבש או עגל, תלוי בהעדפות האישיות.

מה ניתן לשים במקום היין האדום?
אם אינכם מעוניינים להשתמש ביין, אפשר להחליף אותו במיץ עגבניות או ציר ירקות.

האם זו מנה שמתאימה לאורחים?
בוודאי! מדובר במנה מהודרת שמתאימה לכל אירוע, מכל חגיגות משפחתיות ועד לארוחות ערב רומנטיות.

כמה זמן ניתן לאחסן את שאריות האוסובוקו?
ניתן לשמור את השאריות במקרר עד חמישה ימים. אם תרצו, תוכלו גם להקפיא את הנתח למשך עד שלושה חודשים.

מה אפשר לשים בתור תוספות?
פולנטה, פסטה, תפוחי אדמה, סלט ירוק או לחם טרי יכולים להוות תוספות נהדרות לאוסובוקו.

האם ניתן להכין אוסובוקו מראש?
בהחלט, אף על פי שהמנה הכי טעימה לאחר שנשמרה לילה במקרר והטעמים מתמזגים יחד!

מהו הזמן המומלץ לבישול?
לאוסובוקו, הזמן המומלץ לבישול הוא לפחות שעתיים, כדי שהבשר יתמזג עם כל הטעמים ויהפוך לנימוח בפה.

האם המתכון מכיל אלרגנים?
אם אתם סובלים מאלרגיות מסוימות, שימו לב לבשר וליין. אם יש לכם רגישויות לגלוטן, יכול להיות שתרצו להשתמש בציר נטול גלוטן.

האם ניתן להכין את המנה גם בשביל דיאטה?
בהחלט, ניתן להפחית את כמות השמן ולהוסיף ירקות נוספים כדי להפוך את המנה לבריאה יותר.

אם הגיע הזמן לעורר את התשוקה שלכם למטבח עם המנה המושלמת הזו, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות שלכם. כל יחידת מוקדשת לאהבה לאוכל וקולינריה, והאוסובוקו הזה הוא בלי ספק צעד ראשון ליצירת חוויות בלתי נשכחות! בואו נכין משהו מדהים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *