סלט כרוב לבן וגזר שיטריף את החיך שלכם

סלט כרוב לבן וגזר מדהים, מרענן וביתית

סלט זה, הקרוי בפשטות "סלט כרוב לבן וגזר", הוא בגדר אגדי! מדובר במנה שהיא לא רק טעימה אלא גם עשירה בכל כך הרבה ויטמינים חשובים. כל ביס בפרוסה החיננית הזו מספק שילוב מנצח של טעמים ורעננות. רצוי מאוד להכין את הסלט הזה לארוחת צהריים, לערב משפחתי או אפילו כקישוט ליד מנות עיקריות. לא תצליחו להתנגד, הוא פשוט ממכר.

אז מי מאיתנו יכול לעמוד בפני טעמים שכוללים כרוב פריך, גזר מתוק ורוטב שמחבר את הכל למקשה אחת חמצמצה ונפלאה? מהנסיון שלי, כל אחד יכול להכין אותו בבית בקלות. זו הפעם הראשונה שאפגוש אדם שיסרב לטעום אותו!

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: מספק כ-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלט המדהים הזה, זקוקים למספר מרכיבים פשוטים וזמינים. אל תדאגו, אלו לא רכיבים אקזוטיים שיגרמו לכם לחפש את הירקן הכי רחוק. ממליץ מאוד להשתמש במרכיבים טריים ככל האפשר.

  • 1/2 ראש כרוב לבן, קצוץ דק
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

ובכן, לא כולם אוהבים את הרוטב המסורתי הזה, ואפשר לשדרגו בכמה דרכים! אפשר גם להכין וריאציה טבעונית פשוטה – לא להוסיף סוכר, אלא חצי כפית דבש או סירופ מייפל. אגב, זה מאוד בריא ונפלא!

שלבי ההכנה

עם המרכיבים ביד, אפשר להתחיל בתהליך הכנת הסלט הצבעוני. הנאה מובטחת!

  1. קוצצים את הכרוב לבן דק ומניחים בקערה גדולה.
  2. מגרדים את הגזר ומוסיפים לכרוב.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את החומץ, שמן, סוכר, מלח ופלפל ליצירת רוטב.
  4. יוצקים את הרוטב על הכרוב והגזר ומערבבים היטב.
  5. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה אם רוצים ומערבבים שוב.
  6. מניחים לסלט להתמזג במשך 10 דקות במקרר לפני ההגשה.

כשטעמתם מהסלט הזה, תבינו מדוע צריך לתת לו לשבת קצת ולהתפתח בטעמים. השילוב בין הירקות והרוטב משגע פשוט!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז אחרי שהכנתם את הסלט המושלם והעסיסי, מדוע לא לחשוב על תוספות שמוסיפות עודדים של טעמים? אפשר לשדרג עם:

  • שקדים קלויים קצוצים
  • גרגרי רימון להוספת צבע וטעם
  • קוביות תפוח עץ – לתוספת מתיקות
  • סוגי כרוב נוספים כמו כרוב סגול
  • פלפלים צבעוניים לרעננות נוספת
  • שקדים או אגוזים קצוצים כדי להוסיף פריכות.

כפי שראינו, אפשר לשחק עם המתכון הזה בקלות רבה. לא ביישנים – תוספות מביאות לחיים!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לשמור את הסלט במקרר?

כדאי לאחסן את הסלט בכלי סגור במקרר. הוא יכול להחזיק כמה ימים, אך בטוח שיש סיכוי גדול שהוא ייגמר קודם!

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?

בהחלט! זה גם מועיל, כי זה נותן לטעמים להתמזג בצורה מושלמת.

האם אני יכול להשתמש בכרוב סגול?

כן, סלט כרוב סגול עם גזר הוא לא פחות טעים ונותן צבע מרהיב!

האם אפשר להכין סלט זה ללא חומץ?

אם אתם לא אוהבים חומץ, אפשר להחליף אותו במיץ ליים או לימון, שיביאו חמצמצות שונה ומרעננת.

מה אם אני רוצה גרסה דלת קלוריות?

אפשר להפחית שמן ולהשתמש בחומץ בלבד. סלט בריא בפני עצמו!

האם ניתן להוסיף חלבונים כמו פולק או טחינה?

כמובן! זה יהפוך את הסלט לעיקרי ממש.

איזו מנה מתאימה ללוות את הסלט?

ממליץ על עוף צלוי או דג אפוי. שילוב מושלם!

האם אני יכול להכין את הרוטב בנפרד?

בהחלט, שמרו את הרוטב במיכל נפרד כך שהוא יישאר טרי.

איך לדעת אם הכרוב טרי?

בחנו את העלים – הם צריכים להיות פריכים ולא רכים.

מתי עדיף להכין את הסלט?

הכי טוב להכין אותו סמוך לארוחה כדי לשמור על טריות. אבל אני לא רואה סיבה להמתין לשעה מסוימת!

לסיום, אם אתם נהנים מהסלט המדהים הזה, אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים וגרים בי לכם תנחומיהם! חגיגת טעימה מתחילה כשתשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות. לא תשכחו, סלט כרוב יגרום כל מנה להיראות הרבה יותר טוב!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *