עוגה קוריאנית קלה להכנה שכולם יאהבו

מתכון עוגה קוריאנית מדהימה – הסוד לכל חובבי המתוקים

עוגה קוריאנית היא לא סתם עוגה. זו חגיגה לכל החושים, והרעיון שלה דומה לעוגות שאתם מכירים, אבל היא משגעת את החיך בצורה שלא תאמינו. איך עוגה יכולה להיות כל כך אלוהית, אתם שואלים? ובכן, עוגה זו עתירת טעמים, ורכה כמו כרית, עם שכבות עשירות של קצפת ונעימות, והמרקם שלה פשוט נמס בפה. אם מתחשק לכם להכין קינוח אגדי שכולם יסיימו אותו תוך דקות, אתם במקום הנכון. המתכון הזה הוא מושלם עבור כל אירוע או סתם אם אתם רוצים לפנק את עצמכם במשהו נחמד. תהיו בטוחים שזהו מתכון שכולם יסכימו עליו, משום שכשהעוגה הזו תצא מהתנור, אתם תרגישו איך הניחוחות עוטפים את הבית שלכם בנעימות.

זמן הכנה: 60 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: 8-10 מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • שיהיה לכם את כל החומרים מוכנים מראש

הרכיבים הדרושים

כשהשפים הקוריאניים מדברים על מרכיבים, הם מתכוונים לא רק למה שנראה על השולחן, אלא גם לחוויות וטעמים שיכולים להחיות עוגה.

  • 230 גרם קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח אורז)
  • 300 גרם סוכר
  • 5 ביצים בכל גודל – זה בהחלט מותר, ומהניסיון שלי, זה מוסיף שאיפה של אווריריות
  • 200 מ"ל שמן קנולה
  • 1 כף תמצית וניל – הנה, זה מה שעושה את העוגה שלנו מורכבת מסתירה של טעמים
  • 1/2 כפית מלח – לא הולכים לשכוח את זה
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסה טבעונית – ניתן להשתמש בשמנת קוקוס)
  • 50 גרם שוקולד מריר או חלב – ליצירת שיכבה יוצאת דופן

נדמה לכם שזה הרבה? אל תדאגו, כי כל מרכיב תורם לתוצאה המדהימה שבסוף.

שלבי ההכנה

כעת, כאשר כל המרכיבים מוכנים, זה הזמן למלא את המטבח שלכם בריחות וניחוחות מדהימים. ההנאה האמיתית מתחילה עכשיו.

  1. מחממים תנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים בתבנית אינגליש קייק נייר אפייה ומרססים בשמן, כך תבטיחו שהעוגה תצא בקלות.
  3. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מבעבעת ולבנה – זה רגע של קסם.
  4. לאחר מכן, מוסיפים את השמן והשוקולד המומס לתערובת ומערבבים כראוי.
  5. בקערה נפרדת, נערבב את הקמח, הסודה לשתייה והמלח, ואז נוסיף לתערובת הביצים בהדרגה.
  6. ממלאים את התבנית בתערובת ומכניסים לתנור.
  7. אופים במשך 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  8. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין.
  9. בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה בעדינות לעוגה.
  10. מרימים את העוגה, שמים קצפת מלמעלה ומקשטים עם פירות טריים או שוקולד – מה שבא לכם, ליצירת גימור מושלם.

לאחר שסיימנו עם התהליך כולו, תראו איך עוגה קוריאנית המדהימה הזו פשוט מתמזגת לטעמה עם כל ביס.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל עוגה, יש מקום לשדרוגים ולאלמנטים שמוסיפים טאץ' אישי.

  • שוקולד צ׳יפס – לדעתנו, זה פשוט משגע.
  • פירות כמו תותים, בננות או פטל להוספת חמיצות ומרעננות.
  • שכבת קצפת נוספת עם טעמים כמו אגוזי לוז או פיסטוקים.
  • אפשר להחליף את השוקולד בחמאת בוטנים או ריבת חלב.
  • אפשרויות רבות הן בלתי מוגבלות, אז אל תהססו למצוא את השדרוג שלכם.

חשוב לזכור, כל תוספת מוסיפה לרעיון הכללי ומפיחה חיים בתוצאה האחרונה.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בקמח דל גלוטן בעוגה?
נכון! קמח אורז או קמח שקדים יכולים לשמש כתחליף מצוין.

מה לעשות אם העוגה יוצאת רטובה מדי?
נראה כי זמן האפייה היה קצר, נסו לעבות את הזמן במעט יותר ובחום גבוה יותר.

האם אפשר להכין עוגה הזו בטעמים שונים?
בהחלט! תמצית כל טעם שתרצו יכולה להתייחס להצלחתכם, כמו תמצית שוקולד או תמצית שקדים.

אפשר להקפיא את העוגה?
כן, ניתן להקפיא את העוגה, אך רצוי להקפיא אותה ללא קצפת.

מה עוד אפשר לשים במקום שמנת מתוקה?
שימוש בשמנת קוקוס מצוין, ואם אתם בקטע טבעוני, היא עשויה להיות פתרון נהדר.

האם אני יכול להשתמש בסוכר חום במקום סוכר לבן?
סוכר חום בהחלט יכול לתת טוויסט מגניב בטעם!

כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
אם מצליחים להחזיק מעמד, היא יכולה להחזיק עד חמישה ימים!

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בהחלט. היא טעימה לא פחות לאחר יום או יומיים.

איפה אפשר לקנות את החומרים?
במרבית החנויות ברחוב או באיטליזים הסמוכים יכולים להציע לכם את כל החומרים.

האם אפשר להכין עם ילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים לערבב, לקשט וליהנות מהתוצאה.

מכאן, אנו עוזבים אתכם עם מתכון עוגה קוריאנית מושלמת, מדהימה ואגדה של טעמים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, כי הטעמים שלו הם מה שהפך את העולם הזה למסקרן. אם טעמתם, יכולים להיות בטוחים שתחוו את הנאה מענגת! אז יאללה, קדימה למטבח, מחכים לכם ריחות נפלאים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *