עוגיות טחינה פרווה שיעשו לכם את היום!

עוגיות טחינה פרווה: מדהימות, ממכרות ונמסות בפה

אם אתם רוצים לשמוע על משהו שיכול לשדרג את יומכם ולטפח טעמים של עונג, תכירו את עוגיות הטחינה הפרווה שלנו. מדובר במתכון שהכי טעים שיש – על פי סטנדרט גבוה של טעמים. הן נימוחות, רכות, ועם טוויסט של טחינה שמעניק את הטעם האגדי שהופך את העוגיות הללו לכל כך משגעות – מדהים! החל מהביס הראשון, אתם תרגישו בכמה שהן נמסות בפה ושיגרמו לכם ללקק את האצבעות, כמבן שהמרגש כאן ברור: אפשר להכין אותם בקלות יחסית וליהנות מיד לאחר מכן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות המתכון מספיק

סה"כ זמן הכנה: 30 דקות

רמת קושי: קל מאוד

מנות: 20 עוגיות

המרכיבים הדרושים

בואו נדבר על רכיבים, כי בהחלט יש לנו כמה הפתעות בשבילכם.

  • 2 כוסות טחינה גולמית (אתם יכולים להשתמש בטחינה רגילה או בזן אחר על פי ההעדפה שלכם)
  • 1 כוס סוכר חום או סוכר קנים – המטרה היא לקבל טעם אמיתי ונפלא
  • 1/2 כוס שמן צמחי (אפשר גם שמן קוקוס אם רוצים טוויסט)
  • 1/2 כוס מים (חשוב לשמור על הלחות הנדרשת)
  • 2 כוסות קמח (אפשר לשלב קמח חיטה מלאה ואם יש צורך, אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 1 כפית סודה לסודיום – חשוב על מנת להעניק לעוגיות אווריריות
  • 1 כפית קינמון (לא חובה, אבל הכוונים לזה יהיו זהים לקטע של עוגיות סבתא)
  • 1/4 כפית מלח – תוספת שמדגישה את הטעמים
  • 1/2 כוס שבבי שוקולד מריר או אגוזים קצוצים (לחובבי השוקולד, זה משגע!)

המרכיבים החלופיים

בהקשר של מתכוני אוכל, תמיד כדאי לחשוב על גרסאות חלופיות שיקלו עלינו. אפשר להכין את העוגיות הללו גם בגרסה טבעונית באמצעות שימוש בחומרים כמו שמן קוקוס, דחיית הסוכר או יוגורט סויה. גם קמח תפו”א יכול להוות תחליף מצוין לקמח הרגיל עבור גרסאות ללא גלוטן. הבחירה היא בידכם!

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולצאת לדרך. בואו נתחיל את מסע ההכנה.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הטחינה עם הסוכר והסויה עד שהתערובות משולבות בצורה מושלמת.
  3. מוסיפים את שמן הצמחי והמים ומערבבים היטב.
  4. במקביל, בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה, הקינמון והמלח.
  5. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובה הרטובה, ומערבבים ביסודיות עד שהתערובת אחידה.
  6. אחרי שהתערובת נהייתה אחידה, מוסיפים את שוקולד השברי או האגוזים ומערבבים שוב.
  7. מעבירים את התערובת למגש אפייה עם נייר אפייה ומשטחים את הבצק באורך שווה.
  8. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות משנות צבען ומשחימות קלות.
  9. מוציאים מהתנור ומעבירים את העוגיות המעלפות לרשת קירור.

שדרוגים ותוספות

אם תרצו המזכרת המטורפת יותר, אפשר לשדרג את העוגיות בעזרת תוספות כמו קוקוס מגורר, פירות יער מיובשים, או אפילו לשלב קקאו לתוך הבצק. זה יכול להוסיף מגע של שוקולד ולעמות את השילוב של טחינה.

אתם יכולים גם למלא את העוגיות בשוקולד מומס או אפילו לאפות עליהם מסקרפונה אחרי האפייה. אל תהססו להתנסות ולהפוך את המתכון הזה למרשים בנחישות!

שאלות ותשובות

האם העוגיות מתאימות לילדים?
כן, העוגיות צפויות להיות להיט בקרב הילדים, וזה קל מאוד להכין אותן ביחד איתם.

האם אפשר לאכול את העוגיות בלי גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס במקום קמח רגיל.

מה ניתן לשים במקום השוקולד שבבי?
מומלץ לנסות עם אגוזים קצוצים, צימוקים או אגוזי לוז להוספת טעם!

האם ניתן להכין כמות כפולה?
בוודאי! כל דבר מוקצה במתכון הזה יכול להתכפל בצורה קלה!

מה קורה אם הבצק יוצא לי יבש מדי?
אם זה קורה, כדאי להוסיף עוד מעט מים או שמן עד שהתערובת תהיה במרקם הנכון.

כמה זמן העוגיות מחזיקות במצב טוב?
באריזת רפיה או קופסה סגורה, הן יישארו טריות למשך שבוע לפחות.

האם יש מישהו שלא אוהב טחינה?
נראה לי שזהו הדילמה הקשה בחיים, אך חלק עשויים שלא להיות בקטע. יכול להיות ששוקולד מריר יפתור את הבעיה עבורם.

מה לעשות כדי שהעוגיות לא ידבקו?
השתמשו בנייר האפייה והקפידו לדרוש מכול עוגיה מרחק סביר אחת מהשנייה.

האם אפשר לאכול את העוגיות חמות?
לגמרי, הטעם שלהן חם הוא בהחלט מיוחד – רק לא זהירות על הלשון!

מה הסוד לעוגיות המושלמות?
תשקלו לערבב את החומרים בדיוק כפי שכתוב ולהכין אותן עם אהבה. זו בהחלט נוסחה מנצחת!

אם גם אתם מתאהבים במתכון הזה כמו שאני, אני ממליצה לשתף אותו עם חברים ולהפיץ את הטעמים הלאה! עכשיו, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ואל תשכחו ללקק את האצבעות אחריו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *