עוגיות תמרים פרווה עם שמן שלמות להכנה בבית

עוגיות תמרים פרווה עם שמן

התנסות בשף אמיתי חייבת להתחיל במשהו טעים שלא ניתן לעמוד בפניו. דמיינו עוגיות תמרים פרווה, רכות ונימוחות, שממלאות את הבית בארומה מדהימה שלא תרצו להחמיץ. בעבודה נגישה, ניתן ליצור עוגיות מעלפות, משגעות וממכרות, שיגרמו לכם להרגיש כמו השף המצליח ביותר למתוקים בבית. חשוב להדגיש, שהמאפה הזה מאפשר לחקור עולמות חדשים בטעם ובמרקם, ויש בו אמירה על הבריאות – כי זהו מתכון פרווה, שיכול להתאים גם לטבעונים. האם אתם מוכנים להרפתקה הזו?

זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: בינונית, למנות: 20 עוגיות

  • 30 דקות על השעון
  • רמת קושי: בינונית
  • המכמות: מספיקה ל-20 עוגיות מעלפות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפסקה הזאת ספציפית, נדבר על המרכיבים שיביאו את העוגיות המושלמות הללו לחיים. רכיבים פשוטים וזמינים שכולנו אוהבים, אך השילוב ביניהם יוצר חוויה מדהימה. כאן מגיעים לרשימה שלנו:

  • 1 כוס תמרים מגולענים קצוצים
  • 1/2 כוס שמן קוקוס (ולא שמן רגיל, כי אנחנו רוצים שהעוגיות יהיו אגיות ומיוחדות)
  • 1/2 כוס סוכר חום (הכנסת רכות ללעיסה)
  • 1/2 כפית קינמון (לנגיעה של חום)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (זה מה שיגרום לעוגיות לעלות גבוה)
  • 1/2 קוס קמח כוסמין (הסוד הבריא שמאזן את כל הטעמים)
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה, אך מוסיף פאנץ'!)
  • קמצוץ מלח (כדרך לשפר את כל הטעמים)

חשוב לציין שדיברנו על שמן קוקוס, שזהו מרכיב בריא מאוד, ובנוסף, הוא נשאר יציב בטמפרטורות גבוהות. אם אתם מתכננים להכין עוגיות ממרכיבים ללא גלוטן, פשוט החליפו את הקמח בקמח קוקוס או קמח תפו”א. הכנות מהסוג הזה פותחות אפשרויות מרובות, והרגשת הבריאות עולה!

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך השלבים של המתכון הזה, וכיצד אנחנו יוצרים עוגיות משגעות שיהפכו לאגדי בקבוצת החברים שלכם:

  1. מחממים תנור על 175 מעלות צלזיוס.
  2. בקולפן, מכניסים את התמרים והסוכר החום, ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את שמן הקוקוס וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.
  4. בתוך קערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתיה, מלח והקינמון.
  5. כעת, מתחילים לשלב את החומרים היבשים עם הרטובים, ומערבבים בעדינות.
  6. לבסוף, אפשר להוסיף אגוזי פקאן קצוצים לתערובת.
  7. משטחים תבנית באורך 30 ס"מ על 40 ס"מ עם נייר אפייה.
  8. מעצבים כדורים מהתערובת ומניחים אותם על התבנית ברווחים.
  9. אופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות התייצבו.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר.

אחד הדברים המדהימים במתכון הזה הוא שלא נדרש לבזבז זמן על קישוט. העוגיות מטבען נראות עדינות ומזמינות, והמילוי של התמרים הוא כל מה שדרוש. כל עוגיה יוצאת מהתנור ומגלה את עצמם כקטיף טעמים כשר לקפה שלכם!

תוספות ושדרוגים שאפשר לשקול

כשהעוגיות הללו כבר מוכנות, אפשר בהחלט לשדרג אותן בכמה דרכים מעניינות. לדוגמה:

  • תוספת קקאו: הוספת 2 כפות קקאו לתערובת תשדרג את עוגיות התמרים לצבע כהה ותוספת טעם עשיר.
  • פירות מיובשים: החליפו אגוזי פקאן בפירות יבשים אהובים כמו משמש או חמוציות.
  • ציפוי שוקולד: אחרי שהעוגיות מתקררות, אפשר להניח להן לשחות בנוזל שוקולד מריר ולהתייבש.
  • תיבול: נוסיף שמן זית במקום שמן קוקוס והעוגיות עולות לציביון ים תיכוני.

כמובן, אתם יכולים גם לשחק עם המתכון ולהוסיף את המרכיבים שאתם הכי אוהבים. זהו הזמן שלכם ליצור, ולאפשר לדמיון שלכם לרוץ wild!

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר?
שמן קוקוס מציין את עוגיות התמרים כמרכיב בריא במיוחד. אפשר להשתמש במגוון סוגי שמן, אך טעם המנה ישתנה. כמו כן, השומן שיש בשמן קוקוס מקנה לעוגיות צורה ראויה.

מה עושים אם אין לי תמרים?
אם אין תמרים, תוכלו להשתמש באורז החם או בתמרים מיובשים, אך יש לזכור כי יש ללוות אותם עם סירופ מתוק את הסוכר.

האם ניתן לאחסן את העוגיות?
בהחלט! אחסנו במיכל אטום, ומומלץ לשמור על התפזרות העוגיות באוויר קר.

כמה זמן העוגיות מחזיקות?
כל עוגיה נשמרת נהדר במשך שבוע במקרר, אך אין סיכוי שיתפסו לכם כל כך הרבה זמן…

האם אפשר להכין את העוגיות ללא סוכר?
בהחלט! ניתן להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס, דחוס או דחוס היטב.

האם אפשר לשים אגוזי לוז?
כמובן, זה אפשרי! אגוזי לוז מוסיפים טעם חריף ומעניין לעוגיות.

אפשר לקשט את העוגיות בגבינת שמנת?
לגמרי! גבינת שמנת עם מעט סוכר יכולה לשפר את החוויה לכם!

האם אפשר להכין את העוגיות גם באייר פרייר?
בהחלט. פשוט יש לשים בחימום מראש על 175 מעלות במשך כ-10 דקות.

האם ילדים יכולים להכין את המתכון?
בוודאי! זהו מתכון מצוין לילדים. הם ייהנו מהשיטות המפשטות ומשילובי הטעמים.

האם העוגיות מתאימות לדיאטה?
אם מקפידים על המינונים, אז ניתן לשלב אותן בתוך תפריטים דיאטטיים, ויהיה עדיין טעים.

טוב, אם הגעתם עד לכאן, אתם מבינים שהמסע היה הרבה יותר מסתם עוד מתכון חביב. אנו ממליצים לכם לשתף את המתכון עם ידידים, משפחה או כל אחד שמבקש לדעת מה הולך במטבח שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *