עוגת ריבה ופירורים של סבתא שהמומחים מדברים עליה

עוגת ריבה ופירורים של סבתא

האם אי פעם שאלתם את עצמכם איך זה מרגיש לגלות מחדש את הילדות דרך עוגה? עוגת ריבה ופירורים של סבתא היא בדיוק המנה הזאת. זו לא סתם עוגה; היא אוצר של זיכרונות, של חום משפחתי ושל כמיהה למתוק. כל ביס מחזיר אותנו אל הימים המתוקים שבהם היינו יושבים מסביב לשולחן, חוגגים את החיים עם טעמים שהפכו לאגדה. אנחנו נביא אתכם מסע קסם למטבח, שבו נכין את העוגה המדהימה הזו, הממכרת, שמושלמת בכל מקום ובכל זמן.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנה: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

בעולם של מתוקים, עוגת ריבה ופירורים מביאה את הראשוניות והפשטות במלואן. רכיבי הבסיס שלה הם זמינים לכל אחד ואחת מאיתנו, והם נושאים בתוכם את הסוד להבאה של טעמים משגעים ומעלפים. נתחיל ברשימה המהירה הזו, שתאפשר לנו להתחיל את המסע המתוק:

  • 2 כוסות קמח (ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן עבור גרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס סוכר (אפשר להמיר לדחוס קווידי קל עבור גרסה פחות מתוקה)
  • 1/2 כוס חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (אופציונלי, מוביל לתוצאה עם טוויסט מרענן)
  • 1/2 כוס ריבת פרי (חُורס או תות היא הבחירה שלי)
  • 1 כוס פירורים (כאן אפשר לשחק עם תוספות כמו אגוזים טחונים או קוקוס)

שלבי ההכנה

לאחר שהרכיבים שלנו מוכנים, נוכל להתחיל את המסע לערבוב, רידוד ואפייה כדי להרוויח את ריח העוגה שכובש את הלבבות. זהו רגע שאי אפשר לפספס!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מרכיבים קערה גדולה ומערבבים בה את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם רך.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
  4. נוסיף קמח, סודה לשתייה וקינמון, נערבב עד שהרכיבים מתאחדים.
  5. כשהתערובת מוכנה, נשארו לנו את הפירורים. מוסיפים חצי מהבלילה לתוך תבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ואופים לשעה.
  6. כשהחלק הראשון מתייצב, מורחים את הריבה בצורה אחידה.
  7. מפזרים את יתרת הבצק ואופים את העוגה בעוד 40 דקות נוספות.
  8. כשהעוגה מוכנה, יש להניח לה להתקרר לפני החיתוך.

אם אתם מחפשים אופציה טבעונית, ניתן לשנות את הביצה במעט תחליף ביצה טבעי, כמו 1/4 כוס מחית תפוח או בננה. זה ייתן למאפה מגע קסום וטעים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

העוגה הזו היא בסיס מצוין לתוספות נוספות שיכולות להפוך אותה למדהימה אפילו יותר. כאן כמה רעיונות:

  • לגרסה שוקולדית, אתם יכולים לשים בתערובת מעט קקאו או לקשט עם שוקולד מריר ש melted.
  • שכבת פרי התלת מימדית יכולה להוסיף צבע וטעם; ניסוי עם המועדפים שלכם יוביל לתוצאה מרשימה.
  • במקום קינמון, אפשר לנסות טעמים כמו ג׳ינג'ר או ציפורן ליצירת אפקט מעניין.
  • כל תוספת של אגוזים תוסיף קראנצ'יות – נכון, אין על האגוזים בשילוב עם מתוקים!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי ריבת פרי בבית?
קל ופשוט! אפשר לשים קונפיטורה מכל פרי שאתם אוהבים, או שניתן להכין ריבה ביתית אישית בקלות.

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
אין בעיה; עוגת ריבה ופירורים נשמרת מצוין במקפיא. כדאי לחתוך פרוסות, לעטוף את כל אחת בנפרד, ולהקפיא.

מה אפשר לשים במקום החמאה?
החלפת חמאה בשמן קוקוס או מרגרינה תהיה מצוינת, אך אם אתם מעדיפים טעמים ניטרליים, שמן קולזין בהחלט מתאים.

כיצד אני יודע מתי העוגה מוכנה?
בחנו את העוגה עם קיסם: אם הקיסם יוצא יבש, היא מוכנה. אם יוצא רטוב, ניתן להחזיר אותה לתנור לעוד כמה דקות.

האם העוגה מתאימה לילדים?
זו עוגה קלילה שנטרפת בקלות על ידי ילדים. תוספת של ריבה אהובה מבטיחה שההנאה תהיה מקסימלית.

מה זמן השימור המומלץ?
העוגה יכולה להישמר במקרר כ-3-4 ימים.

האם אפשר להכין עוגה ללא גלוטן?
בוודאי! פשוט השתמשו בקמח תפו”ח או קמח ללא גלוטן שיתאים לתוצאה טעימה ומושלמת.

מה הסוד שהופך את העוגה למיוחד כל כך?
החומרים הפשוטים והמוכרים, בשילוב עם האהבה ששם סבתא בעבודה, הם שמביאים לעוגה את הטעמים המיוחדים.

כמה פרוסות אני מקבל מהעוגה?
בדר״כ תייצרו בין 10 ל-12 פרוסות, תלוי בגובה החיתוך.

האם אפשר לשדרג את העוגה בעזרת ציפוי?
בהחלט! ציפוי של קרם מסוכר או קצפת יכולה להוסיף טאץ' נוסף, מיוחד ומענג.

עכשיו, אחרי שתכינו את העוגה המדהימה הזאת, אל תשכחו לשתף אותה ברשתות החברתיות שלכם ולספר לחברים! תכל'ס, כל אחד צריך לטעום את השמחה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *