עוגת שמנת פירורים של פעם – מתכון שלא תרצו לפספס!

עוגת שמנת פירורים של פעם

לפעמים, כל מה שצריך כדי להרגיש בבית זה את הטעם של ילדותינו. עוגת שמנת פירורים היא בדיוק החוויה הזו — שילוב מושלם בין נוסטלגיה למתיקות. כל ביס מהעוגה הזו הוא כמו פיסת היסטוריה, מתוק וטעים, שמעלה זיכרונות של סבתא במטבח, עם ריח של בישולים. אתם יכולים כמעט לשמוע את השיחות, השריקות והצחוק ברקע, תוך שאתם לועסים את הביס הנימוח בפה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן קירור: שעתיים
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-10 מנות

הרכיבים הדרושים

אז הנה הרשימה המהותית שעושה את העוגה הזו לכל כך מדהימה. כל רכיב מביא איתו טעמים שמשתלבים יחד למשהו מעלף, ממש אגדי! אתם מוכנים?

  • 300 גרם ביסקוויטים טחונים (למשל ביסקוויטים קלאסיים)
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 200 גרם גבינה לבנה (שמנת 30% לפחות)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 שקית ג'לטין
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שוקולד לקישוט (לא חובה)

נתחיל קודם כל בנוגע להמרות: אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בחמאה טבעונית ובשוקולד מריר במקום החלב. יתרה מכך, אנשים שנמנעים מגלוטן יכולים לבחור ביסקוויטים ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו מגיע השלב שבו אנחנו נכניס את כל הטעמים הללו לתוך העוגה הנהדרת.

  1. מכינים את הבסיס: משלבים את הביסקוויטים הטחונים בחמאה המומסת, עד שהתערובת הופכת לאפויה.
  2. לוחצים את התערובת לתחתית תבנית בקוטר 24 ס"מ, ומהדקים היטב בעזרת כף.
  3. מניחים את התבנית במקפיא ל-15 דקות על מנת שהביסקוויטים יתייצבו.
  4. בזמן שהבסיס מתייצב, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שהיא מקבלת קצפת רכה.
  5. בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה הלבנה עם הסוכר ותמצית הווניל עד שהתערובת חלקה.
  6. שולחים את תערובת הגבינות לתוך קצפת השמנת ומערבבים בעדינות עד שהתערובות מתאחדות.
  7. בשיטה זו, ממסים את הג'לטין במים הקרים ומוסיפים אותו לתערובת הקצפת והגבינה.
  8. שמים את התערובת המתקבלת על הבסיס שהכנו ומיישרים את החלק העליון.
  9. מחזירים את העוגה למקפיא ל-2 שעות, רצוי לילה שלם כדי שהעוגה תתייצב היטב.
  10. כשמוציאים, אפשר לקשט עם שוקולד קצוץ מעל.

מאוד משנה איזה פרי או תוספת תבחרו לקשט את העוגה. אנחנו רק ממליצים על שוקולד לבן או פירות יער, שמוסיפים בדיוק את העניין הנוסף שאתם מחפשים.

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

עוגת שמנת פירורים היא מקור להפתעות בלתי נגמרות! אפשר לשדרג אותה לרמות של מדהים על ידי הוספת שכבת פירות סידורית כמו תותים או פירות יער, או אפילו להחליף את הבסיס בבצק פיסטוק.

זו הזדמנות מצוינת לנסות ולהתנסות עם טעמים שונים, והשמיים הם הגבול. תוספות של אגוזים קצוצים, קוקוס, מייפל או אפילו מעט קפה ישדרגו את הטעם הנפלא.

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את הגבינה הלבנה במשהו אחר?
כמובן! ניתן להשתמש בגבינת שמנת או אפילו באופציה טבעונית כמו טופו עם טעמים.

מה עושים אם העוגה לא מתייצבת?
אם העוגה לא מתייצבת כראוי, יתכן שהג'לטין לא היה מומס היטב. נסו להשתמש במעט יותר ג'לטין בשבוע הבא!

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! העוגה הזאת מתאימה להקפאה וניתן להפשירה בעדינות במקרר לפני ההגשה.

אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
כן, ניתן להשתמש בתחליפי סוכר כמו סטיביה או סוכר קוקוס. תוצאה מדהימה עם אותה מתיקות.

מה ההמלצה על אחסון העוגה?
בעיקרון, מניחים את העוגה במקרר בתוך כלי אטום כדי לשמור על הרעננות.

כמה זמן אפשר לשמור את העוגה אחרי ההכנה?
העוגה תישאר במצב מצוין עד שבוע במקרר.

לקחתי קצת כדורי שוקולד למעלה, האם זה טוב?
לגמרי! זה יוסיף קראנץ' והמרירות של השוקולד רק תשדרג את החוויה.

גם קצפת מספיקה?
בהחלט! ניתן לקשט עם קצפת טרייה – תוספת משגעת!

האם אני יכולה לאפות את העוגה?
אז נכון, האפיה לא רלוונטית כאן, אבל אם хотите לשדרג את הבצק, תוכל לאפות את בסיס הביסקוויטים בתנור קצר.

מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא לקטוז?
ניתן להשתמש בשמנת צמחית ובגבינת סויה – תוצאה יכולה להיות מעולה.

עכשיו, ששיתפתם את המתכון הזה עם חברים או משפחה, אתם על הדרך להכנה של עוגת שמנת פירורים מושלמת שתמלא את הבית שלכם בריחות מתוקים. אל תשכחו להעתיק את המתכון ולשתף אותו ברשתות החברתיות! שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *