פילה עוף בתנור – מתכון קל וטעים שכולם יהנו

פילה עוף בתנור – מתכון אגדי שלא תוכלו לעמוד בפניו!

אם אתם מחפשים מתכון שיתפס את הלב והטעמים בבת אחת, אז הגעתם למקום הנכון! פילה עוף בתנור הוא אחד מהמתכונים המדהימים שיש. מדובר במנה שמשלבת עסיסיות, רטבים מיוחדים ואפשרויות אינסופיות לתוספות שהופכות אותה למושלמת לכל ארוחה.
למה פילה עוף? כי הוא קל להכנה ומציע גמישות רבה עם כמעט כל טעם שתרצו להוסיף. המתכון הזה יביא את סבתא שלכם תאכל את הכובע של האוכל האיטלקי שלכם!
אתם לא תאמינו כמה מהיר וקל להכין את המנה הזו, וכמה היא באמת ממכרת. כשתתחילו, לא תצליחו להפסיק!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעשייה, בואו נראה מה אנחנו צריכים להכין. תאמינו לי, הרשימה הזו הולכת לגרום לכם לרצות להתחיל מיד:

  • 4 פילה עוף גדולים, רכים ומעלפים
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות חרדל דיז'ון (מרגישים את הטעם המזעזע?)
  • 2 כפות דבש – למגע מתוק ואגדי לאחר הבישול!
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תבלינים לפי בחירה (פפריקה, אורגנו, טימין, רוזמרין – תוספות שמטוסות את המנה)

כמובן שאם מתחשק לכם גירסה טבעונית, אתם יכולים להמיר את הפילה בעוף בפילטים של טופו מחוספס. פשוט תמזגו את כל הטעמים והמעניין שלכם!

שלבי ההכנה

לאחר שגייסנו את הציוד הדרוש, כביסים את ידיים ונתחיל את ההכנה.

  1. חימום התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס. חשוב שיהיה חם ומוכן לקראת המנה המשגעת שלנו.
  2. בתוך קערה, לערבב את שמן הזית, חרדל דיז'ון, דבש, שום קצוץ, מלח ופלפל. לערבב עד שהתערובת מתמזגת לרוטב מדהים.
  3. לשים את פילה העוף בתבנית אפייה, ולעטוף את כל פילה עם הרוטב הכה טעים שיצרנו.
  4. לפזר תבלינים נוספים לבחירה – פפריקה, אורגנו, טימין. זו הזדמנות נהדרת לחלוק אהבה לתבלינים שאתם אוהבים.
  5. לאחר מכן, יש לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות במשך 15 דקות.
  6. לאחר 15 דקות, להסיר את הכיסוי ולפזר אבקת שום נוספת אם רוצים, לתת לפילה להתרומם ולבושל ל-10 דקות נוספות, עד שהעוף משחים ומקבל צבע מעלף.
  7. בסוף האפייה, להסיר את המנה מהתנור ולתת לה להתקרר במשך 5 דקות לפני ההגשה.

כעת, יש לכם מנה די נוצצת ומוכנה לשולחן! המנה הזו נמסה בפה, ויש לה טעמים שיישארו אתכם הרבה אחרי שסיימתם לאכול. התוצאה היא פילה עוף רך ועסיסי, טעים להפליא!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין גבול לתוספות שניתן להוסיף לפילה העוף הזה! הנה כמה רעיונות שיכולים לקחת את המנה הזו לרמות שאפילו לא ידעתם שקיימות:

  • קצת גבינת פרמזן מעל לפני ההגשה תשדרג את כל הטעמים.
  • פירה של בטטה בצד – טעם מתוק עם קרם נפלא. הילד שלכם עלול לבקש עוד קערה.
  • להגיש לצד סלט ירוק מרענן או ירקות צלויים עם מעט שמן זית ותיבול.
  • אולי פוקצ'ה חמה מן התנור לצידן?

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום חרדל דיז'ון? יש המון אפשרויות! אתם יכולים להשתמש בחרדל רגיל, או אפילו במקרה של חוסר, קצת מיונז עם תיבולים!

האם אפשר להכין את המנה על הגריל? בהחלט! תנסו אותה על גריל ותקבלו טעמים מעושנים ומעולים עוד יותר.

מה קורה אם יש לי פילה עוף קפוא? במקרה הזה, פשוט תנו לו להפשיר היטב במקרר מראש לפני הבישול.

האם המנה נשמרת במקרר? מאוד! המנה שומרת על עסיסיותה עד יומיים במקרר.

מה המנה האידיאלית לשמש כצד למנה הזו? מגוון צלחת ירקות טריים או פירה של תפו”א שהוקפץ עם חמאה.

האם אפשר להשתמש בכל חלק עוף? כן, ניתן להשתמש גם כנפיים או רגליים! תעדכנו את הזמן בהתאם.

האם אפשר להכין את המנה בצורה דלת פחממות? בהחלט! פשוט אמצו ירקות במקומם של הפחממות.

מה אם מי שאוכל את המנה הוא צמחוני? פשוט השתמשו בטופו בשיטת הכנה זהה!

כמה זמן לוקח לבשל את המנה הזו? בסה"כ זה לוקח כ-40 דקות, ממש ב-זמן קצר.

האם אני יכול להכין את המנה מראש? בהחלט! תכינו מראש ותשמרו במקרר, כך תוכלו לחמם אותה יום אחרי.

בתור סיכום, פילה עוף בתנור הוא מתכון שאין לו תחליף. הוא ריחני, טעים ומעורר תיאבון בלתי נגמר! תבינו, אם תכינו מתכון כזה שלעולם לא תרצו להפסיק לאכול. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, הם יודו לכם על זה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *