פיצה מדהימה ללא גלוטן – מתכון מעורר תיאבון
היכונו להפתעה מרהיבה! מה אם הייתי אומר לכם שישנה אפשרות להכין פיצה שאין בה גלוטן, ועדיין היא תהיה כל כך טעימה, שתגרום לכם ללקק את האצבעות? זו לא סתם פיצה – זו פיצה מעלף, משגעת, שתשולב בצורה מושלמת בכל ערב משפחתי או ערב של חברים. לא תאמינו כמה פשוט להכין אותה ומה הכיף שבמהלך ההכנה. אין צורך להיות שפים מנתחים כדי לשדרג את החוויה הקולינרית שלכם. פשוט תנו לעצמכם להרגיש את החום, הריחות והטעמים שמקיפים אותנו בזמן ההכנה. זה הזמן לחקור יחד את עולם פיצות ללא גלוטן, ואנחנו מתחילים עם המתכון שיכניס אתכם למסע טעים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
נכין את הפיצה שלנו מרכיבים משגעים, אשר יכולים בקלות להפוך את הערב למיוחד. חשוב לדבר על רכיבים מפתיעים, אבל קודם נתחיל עם המרכיבים הבסיסיים:
- 200 גרם קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1 כוס מים חמים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש או סירופ מייפל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס רוטב פיצה
- 200 גרם גבינת mozzarella מגוררת
- ירקות שונים, לפי העדפה (פטריות, זיתים, פטריות כמו פטריות פורצ'יני, תירס וכו')
שימו לב! למי שרוצה גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בגבינה חלופית כמו גבינת קשיו או גבינת סויה. פשוט תהפכו את הפיצה שלכם למשהו אגדי, שאין בו חלב!
שלבי ההכנה
כעת נדלג לנקודה החשובה באמת – הכנת הפיצה. זה הזמן להיכנס לקצב וליהנות מכל צעד.
- נחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נערבב את קמח השיבולת שועל, מלח ואבקת סודה לשתייה.
- בקערה נפרדת, נשלב את המים החמים, שמן הזית והדבש עד שהתערובות מתמזגות.
- נוסיף את התערובת הנוזלית לקמח וערבב עד שנ形成 בצק אחיד.
- נניח לתערובת לנוח במשך 5 דקות.
- נשטח את הבצק על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה לעובי של 1 ס"מ.
- נאפה את הבצק בתנור למשך 10 דקות או עד שהוא מקבל צבע זהוב וחלבי.
- נעביר את הבצק מהמקום ונמלא את הפיצה ברוטב פיצה, גבינה וירקות.
- נחזיר לתנור ואופים למשך 5 דקות נוספות, עד שהגבינה נוזלית וזהובה.
- נוציא מהתנור, נניח להתקרר מעט, כפי שאפשר לסייע בטעם המדהים!
שדרוגים ותוספות אפשריים
כעת, קחו את הפיצה שלכם צעד נוסף קדימה! ניתן לשדרג את הפיצה בשלל אופציות משתגעות. אפשר להוסיף זעתר או תיבול של שום על הבצק, או לנסות להוסיף פרוסות פריזאי דקיקות או בולונז שם על הגבינה לפני האפייה. לא לשכוח – גבינת פטה מעל הפיצה מעצימה את הטעם בצורה בלתי נתפסת! עבור חובבי חריף, כמה פרוסות פלפל חריף יוסיפו מעט חום להרגשה. ואם אתם כבר בעניין, אפשר לשים ביצת עין במרכז הפיצה לסטייל שונים. מה שכן, תנו לדמיון שלכם לזרום כמו שמן זית בבצק.
שאלות ותשובות
מהי גודלה המומלץ של הפיצה?
חשוב להתאים את גודל הפיצה לפניות שלכם. אני אוהב להכין פיצה בגודל של 30 ס"מ. זה מושלם לחלוקה או פשוט לעשות גודל קטן נוסף בפיצה מורכבת.
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש, לשים אותו במיכל סגור ולהכניס למקרר. זה נשאר טעים ונוח לשימוש במשך יומיים.
מה אני עושה אם אין לי קמח שיבולת שועל?
אם אין קמח שיבולת שועל, אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים. כל אחד מהם ייתן טעם שונה ובריאות.
האם זה מתכון בריא?
בהחלט, הבצק ללא גלוטן ולעיתים אף דל פחמימות למי שמחפש תחליפים בריאים. מדובר בבחירה מעולה עבור חובבי בריאות.
האם אפשר להקפיא פיצה מחוץ לתנור?
נכון, אפשר להקפיא את הפיצה לאחר האפייה. תכננו לשים ניילון נצמד כדי לאפשר לשמור על טעמה.
האם אפשר להוסיף עוד גבינות?
בהחלט! כל גבינה שהאהובה עליכם תשתלב מצוין. תנסו גבינות כמו פריזאי או פרמזן לחוויה שונה ומיוחדת.
מה ההמלצה על החום בחום התנור?
תאימו את החום לפי תנורכם, אך בדרך כלל, 220 מעלות זה הטוב. אתם רק רוצים לאכול את הפיצה כשהיא פריכה!
באיזה ירקות מומלץ להשתמש?
יש מגוון, אבל גזר, תירס, פטריות, זיתים ומלפפון, כולם עשויים לתרום רבות. שילובים מעלפים הם מה שהופך כל פיצה לאגדה!
האם זה מתכון שמתאים לילדים?
המתכון ידידותי מאוד לילדים. הם ייהנו לאכול אותו וגם ליצור, בהחלט פיצת סבתא שתשאיר טעמים.
איך אני יודע שהפיצה מוכנה?
הטיפים הם שגבינת mozzarella צריכה להיות נמסה וחלבי, והבצק חייב להיות זהוב ופריך. ספרו עד 10 ולא בישול נוסף!
בסופו של דבר, אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, לחלוק עם משפחה וחברים, ולספר להם על כך שאתם פתחתם את דלת מסעדת הפיצה שלכם! אם תתעו במדריך הזה יגיע הזמן להכין פיצה מדהימה ואפילו שונה לגמרי. Reykjef já todos o sabor e as histórias que você cria!