פשטידה עם קוטג שתשדרג כל ארוחה בבית

פשטידת קוטג' משגעת וממכרת

אולי זו רק אני, אבל יש משהו קסום בפשטידה עם קוטג'. זה לא סתם מתכון ביתי; זהו מתכון המהווה חוויה בלתי נשכחת! כל ביס מביא עימו ניחוחות חמים מכיוון המטבח ואת התחושה של אוכל ביתי, כזה כמו של סבתא שהכינה לנו בילדותנו. רוצים לדעת מה יהיה המרגש ביותר? הפשטידה הזו היא בדיוק מה שתצטרכו כדי לגלות מחדש את אהבתכם לפשטידות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשאנחנו יודעים מתי ואיך, הגיע הזמן לדבר על המרכיבים. מדובר במרכיבים פשוטים, אך יחד הם יוצרים את הטעמים המושלמים והאגדיים! המצרכים הבאים יהפכו אתכם למכורי פשטידה:

  • 250 גרם קוטג'
  • 3 ביצים
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס קמח (אפשר להחליף לקמח תפו"א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס בצל קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית תבלין פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון (אופציונלי)

יש לשים לב שאפשר לשדרג את המתכון בו זמנית בגירסאות שונות למשל גרסה טבעונית – על ידי שימוש באצות ים במקום גבינה וביצים או לחילופין להשתמש בקמח תפו"א או קמח שקדים במקום קמח חיטה רגיל.

שלבי ההכנה

כעת, כאשר מתחילים את המסע שלנו להכנת הפשטידה המדהימה, חשוב להבין שאין דברים כמו מתכון פשוט שמתעורר לחיים, ונראה כאילו קפץ מתוך ספרי הבישול של סבתא. שילוב של מרכיבים טריים ואתם תמצאו את עצמכם יושבים סביב השולחן יחד עם בני המשפחה.

  1. מחממים את התנור על 180 מעלות צלזיוס.
  2. קולפים וקוצצים את הבצל דק, ואז מטגנים אותו בשמן זית עד שהוא שקוף.
  3. לוקחים קערה גדולה ומערבבים בה את הביצים והקוטג'.
  4. מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת ולשים היטב.
  5. מוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל והשום הכתוש, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. מוסיפים את הבצל המטוגן והפטרוזיליה, ומערבבים שוב.
  7. משמנים תבנית אפייה ורוקעים את התערובת בתוכה.
  8. אופים במשך 30-40 דקות עד שהפשטידה מתייצבת וזהובה מלמעלה.
  9. מוציאים מהתנור מחכים 5 דקות וחותכים לפיסות.

שדרוגים ותוספות אפשריות

מכירים את התחושה הזו שהם לא את אותם טעמים? בדיוק בשביל זה יש לי לכם כמה שדרוגים שיכולים להפוך את הפשטידה הזו לאגדה, ממש בקלות!

  • מוסיפים פטה שזוף או כוסברה קצוצה לתוספת טעם.
  • לגרסה חריפה, אפשר להוסיף כמה קוביות של פפריקה חריפה.
  • אם אוהבים פטריות, תוסיפו פטריות מטוגנות שהוספתם ביחד עם הבצל.
  • מומלץ לאכול אותה עם סלט ירקות מרענן או יוגורט בצד.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הפשטידה עם קוטג' רגיל?
כן, בהחלט! יש להשתמש בקוטג' רגיל ולא דל שומן אם רוצים שהתוצאה תצא אוורירית וטעימה.

מה אם אין לי גבינת פטה?
אפשר להמיר אותה בגבינת מוצרלה מפוררת או גבינה קשה טראבלית לארומה משגעת.

האם אפשר להכין פשטידה זו על טיגון במקום אפייה?
נכון, כן! אפשר להכין פשטידה שטוחה במחבת ולטגן על חום בינוני עד שהיא מהדקת ומזהיבה משני הצדדים.

האם יש לכם מתכון לסלט מומלץ לשילוב עם הפשטידה?
בהחלט! סלט ירוק עם רוטב לימון ושום יהיה תוספת בריאה ומרעננת.

כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?
כשהיא מכוסה היטב, תוכלו לשמור אותה במקרר עד 3 ימים.

האם הפשטידה מתאימה להקפאה?
כן, אתם יכולים להקפיא את הפשטידה המוכנה. יש לעטוף אותה בנייר כסף או שקית הקפאה.

אילו תבלינים נוספים הייתם ממליצים?
כדאי לנסות לשלב תבלינים כמו כורכום או פפריקה מתוקה כדי להעניק לפשטידה נגיעה מרעננת ומדהימה.

ממה הפשטידה הכי טעימה?
הפשטידה הכי טובה תצא כשהיא טרייה, אבל תוכלו להגיש אותה חמה, פושרת או אפילו קרה שזה אפילו מעלף ולא פחות טעים.

האם אפשר להוסיף ירקות לתערובת?
בוודאי! גזר קצוץ דק או קישוא מגורר יוסיפו לחוויה בריאותית וכחושה.

האם אפשר להחליף ביצים בתחליף טבעוני?
כמובן, המירו את הביצים בכף שטוחה של פשתן טחון עם מים, יעבוד מצוין!

אז מה קורה? הגיע הזמן להתחיל את המסע שלכם עם פשטידת הקוטג' הזו! תנו לעצמכם להרגיש את האהבה באמצעות כל ביס, שתפו עם חברים ובני משפחה, ותנו להם גם לטעום את הפשטידה המעלפת הזו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שכולם יזכו לנסות את הקסם הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *