קינוחים לשבת שיעשו לכם את סוף השבוע מתוק

קינוחים לשבת – חגיגה של טעמים!

שבת היא הזמן המושלם להתפנק עם קינוחים מדהימים ומיוחדים, ואם יש משהו שכולנו יודעים, זה שאיןיבה על הקינוחים הוא משגע! יש משהו בהכנה ובישול שבסופו של דבר מתרגם לשולחן היפה, זה שמזמין אותנו גם לדיבורים וגם לדימויים טעמים. כולם תמיד רוצים ללקק את האצבעות אחרי קוביית עוגה רכה או ביס משוקולד נמס, והפעם אנחנו נלמד להכין קינוחים שישאירו את כולנו פעורי פה ועם חוויות אגדי וטעימות מעלפות. המטרה שלנו היא להיות משוגעים על המתוק, לפתות את האורחים והשבועות החדשים, ובכך להוסיף עוד טעם מיוחד לשבת! אז הכינו את הסינרים שלכם, כי הולך להיות קסם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • סך הכל זמן הכנה: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי שהקינוח שלנו יהיה המושלם ביותר, נצטרך מגוון מרכיבים שמתאימים לאוויה של שבת:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 100 גרם חמאה
  • 4 ביצים בגודל גדול
  • 150 גרם סוכר חום כהה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 150 גרם קמח קטן
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם אגוזי לוז קצוצים
  • 1/2 כפית קינמון (לגיוון מטורף)
  • 1/2 כוס קצפת (טרייה או קנויה)
  • שוקולד מומס לקישוט

אם אתם רוצים לנסות גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים ב-2 בננות בשלות ולהשתמש בשוקולד מריר איכותי ללא חלב. עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את הקמח במלחתי שקדים.

שלבי ההכנה

לאחר שהתארגנתם עם כל המצרכים הנדרשים, הגיע הזמן להתחיל את המסע המופלא של ההכנה!

  1. ממסים את השוקולד המריר והחמאה יחד בסיר קטן על עוצמת חום נמוכה.
  2. בעוד השוקולד נמס, מקציפים את הביצים והסוכר עד שהתערובת פופכית והסוכר מתמוסס.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון ואת השוקולד המומס לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
  4. מערבבים את הקמח, המלח והקינמון, ומוסיפים לתערובת הביצים.
  5. בוחשים היטב עד שהקמח נעלם.
  6. אם אתם אוהבים אגוזי לוז, הוסיפו אותם עכשיו לתערובת.
  7. שופכים את התערובת לתבנית משומנת בגובה של 20 ס"מ.
  8. אופים בתנור על 180 מעלות במשך 30-35 דקות.
  9. נפגעו את הקינוח כשהוא עדיין חם כדי לקבל כל כך הרבה ניחוח של שוקולד!
  10. מניחים לקינוח להתקרר לטמפ' החדר ולספק שוקולד מומס ומעט קצפת לקישוט.

לאחר ההכנה, כדאי להחביא את הקינוח במקרר עד להגשה. זה יהפוך אותו לאוורירי יותר ונימוח למדי!

תוספות ושדרוגים אפשריים

המגוון של קינוחים כל כך רחב, ואין גבול לדמיון! אז איך נשדרג את הקינוח שלנו? משדרגים עם:

  • קישוטים ססגוניים מעל הקינוח כמו אגוזי לוז קלויים, קוקוס קלוי או פרוסות אגס.
  • שכבת קרם וניל או קצפת מתוקה בשכבות שייתן Crunch מדהים.
  • לחתוך לחתיכות קטנות ולהגיש עם כדור גלידה טעים – זה ממש ממכר!
  • קצת שוקולד מומס למעל – כי כשמדובר בשוקולד, אין דבר כזה יותר מדי.
  • להגיש גם עם פירות יער טריים כמו תותים או אוכמניות, ליצירת קומפוזיציה צבעונית ומרעננת.

שאלות ותשובות

מה עושים אם השוקולד נשרף?
אם השוקולד נשרף, אל דאגה! פשוט קחו סיר חדש והמסו שוקולד חדשות על חום נמוך יותר. במקביל, תבדקו כל הזמן כדי להימנע משריפה נוספת.

למה בוחרים סוכר חום כהה?
סוכר חום כהה מוסיף טעמים עתיקים ומתוקים יותר לעומת סוכר לבן. זה נותן יחס פשוט אגדי לקינוחים!

האם אפשר להשתמש בקמח לבן במקום קמח קטן?
לגמרי. קמח לבן יעבוד, אבל תביאו בחשבון שזה עלול להשפיע על הטעם מעט.

מה אם הקינוח לא מתייצב?
אם הקינוח לא מתייצב, זה יכול להיות בגלל חום יתר בתנור. כדאי לבדוק את התנור ולוודא שהוא מדויק בחום שהוא מראה.

האם אפשר להקפיא את הקינוח?
בהחלט! תוכלו להקפיא את הקינוח עד חודשיים, רק ודאו שהוא עטוף היטב כדי שלא ילך לאיבוד טעם.

מה ההגשה האידיאלית לקינוח?
זה פשוט מושלם! מגישים עם קצפת, שטוף שוקולד או פירות. כך כולם ייהנו מזה כשהקינוח אסתטי מאוד.

האם ניתן לערבב עוד טעמים?
לתשובה שלנו, חד משמעית כן! תוכלו להוסיף טעמים נוספים כמו תמצית וניל, אגוזי קוקוס ואפילו תמציות אחרות!

מה אם יש אורחים רגישים לגלוטן?
כמובן! ניתן להחליף את הקמח בתחליפי קמח כמו קמח שקדים או עשב שנלוש.

האם אפשר להכין את הקינוח יום מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין אותו ולאחסן במקרר עד להגשה. זה יהפוך את השוקולד לנימוח וטעים אפילו יותר!

למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
לא רק שזה מתכון נעים מאוד, אלא מדובר בטעמים של סבתא שיעשו טוב על הלב של כולם. נתראה בצמרפף של השבת!

אז רגע, לפני שאתם מתחילים, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! שייתפו סביבכם את המתוקים המיוחדים, וכך תוכלו להפיץ שמחה גם לאחרים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *