מקרון צרפתי – המתכון המושלם לפינוק אגדי
אין דבר יותר מדהים מאשר להוציא מהתנור מקרון צרפתי, קריספי מבחוץ ורך נימוח מבפנים. לרגע הזה שבו אנו מכניסים את המקרונים המוכנים לצלחת, הם ייראו יפים בצורה בלתי נתפסת, והטעם? משגע עד כדי כך שתרצו ללקק את האצבעות! כמו בכל דבר טוב, יש סיפור שמאחורי המקרון, סיפור של תכונה צרפתית אמיתית שעוברת מדור לדור. המקרון, מאפה קל ונעים עם רמות מורכבות של טעמים, הוא תוצאה של דקדוק מדויק וחומרי גלם משובחים. במאמר הזה נלמד להכין את המקרון המושלם שמלא בניחוחות, טעמים וצבעים שאין להם תחליף.
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: כ-20 פיסות מקרון
הרכיבים הדרושים
כמו כל דבר נפלא, גם במקרון הצרפתי ישנם כמה רכיבים בסיסיים שמעניקים לו את הטעם המיוחד שלו. במתכון שלנו נכין את המקרון קלאסי, אבל חשוב לדעת שניתן לשדרגו עם טעמים אחרים. שלטי הכניסה למעדן הזה הם:
- 150 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם חלבונים (בערך 3 ביצים בינוניות)
- 100 גרם שקדים טחונים
- 40 גרם סוכר לבן
- צבע מאכל לבחירתכם (אדום, ירוק, צהוב וכו')
- מלית לבחירתכם – ריבת פירות, גנאש שוקולד או קרם ברולה
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את החלבונים באבקת חלבון טבעונית עם מים מוסף. כמו כן, למי מאלרגי לגלוטן, להתאים את השקדים או לבחור בשקדים טחונים ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
המיידיות שיש בתהליך ההכנה של מקרונים בלתי ניתנת לתיאור. יש משהו מאוד רגשי להוציא מהתנור דבר כה יפה. אז בואו נתחיל ככה:
- נניח את האגוזים הטחונים ואת אבקת הסוכר בקערה ונתערבב היטב.
- בקערה נפרדת, נתחיל להקציף את החלבונים עם מיקסר חשמלי.
- לאחר כ-5 דקות, נוסיף בהדרגה את הסוכר הלבן עד שהתערובת תגיע לנקודה רכה.
- כשהחלבונים מוכנים, נוסיף את צבע המאכל לתערובת ונעביר בעדינות מקפל את התערובת עם הסוכר והשקדים.
- נכניס את כל התערובת לשקית זילוף ואחר כך נציב את התבנית עם נייר אפייה.
- מלמעלה נמלא את התבנית בכף זילוף שיישח את התערובת לעיגולים בגובה של כ-3 ס"מ.
- נניח לתבנית לשבת במשך 30 דקות כדי להתייבש.
- באמצע הפגישה הזאת, נתחיל לחמם תנור ל-150 מעלות צלזיוס.
- נכניס את התבנית לתנור למשך 15-18 דקות.
- לאחר מכן, נצניע את המקרונים עם קרם ברולה או כל מלית אחרת שנבחר.
- אחרי שהתקררו, אפשר לחבר כל שני חצאים וליהנות!
שדרוגים ותוספות
אם אתם רוצים לקחת את המקרונים לנפלאות נוספות, יש כמה תוספות ואפשרויות לשדרוג.
- נסה להוסיף לתערובת תמצית וניל או ליקר מעניין כמו ליקר תפוזים. התוצאות יהיו מעלפות!
- אתם יכולים גם לשדרג את המלית ולא רק להישאר בקלאסי. תחשבו על גנאש שוקולד לבן או קרם פררו רושה!
- לצבעים הוסיפו קקאו כדי לקבל מקרון שוקולדי שלא תשכחו במהרה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין ממש לפני אירוע?
כן, המקרונים תחזיקו מעמד טוב ביום של הכנה. טעם המקרון ישתפר אם תחכו כמה שעות לאכול.
מה עושים אם המקרונים שלי נקרעים?
אם המקרונים יצאו לא מלוחים או נקרעו, יתכן והם לא התייבשו טוב לפני שהכנסתם אותם לתנור.
האם זה אפשרי להכין מקרונים ללא סוכר?
אפשר לנסות עם ממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס, אך התוצאה עלולה להיות שונה במעט.
למה חשוב להפעיל תנור שווה?
חום לא אחיד יכול לגרום למקרונים לצמוח בצורה לא רגילה ולכן חשוב לוודא שהטמפרטורה אחידה.
האם עלי להניח את המקרונים למספר ימים?
לא חובה. המקרונים טעים ביום ההכנה אך הם מתייצבים והטעמים מתעצמים לאחר מס' שעות.
אילו סוגי צבעי מאכל הכי מתאימים?
תמצגו צבעים טבעיים או צבעי מאכל עשויים פרי, יהיו טובים למקרונים ויוסיפו להם צבע חמוד.
שוקולד אמיתי יכול להיכנס למילוי?
בהחלט! שוקולד איכותי יכול להוסיף טעם מדהים ואין גבול לשילובים שתוכלו לנסות.
איך אני יודע מתי המקרונים מוכנים?
המקרונים מוכנים כשהם קשים מבלי מגע. תוודאו כי השוליים לא רכים ולא נעים בקלות.
האם אני יכול לקשט את המקרונים?
בטח! אפשר לקשט בקוקוס מסוכר, אגוזי לוז קצוצים או מיני צמר גפן למראה משוגע.
איך נשמרים המקרונים במשך הזמן?
שמרו את המקרונים בכלי אטום, ובמצב שבו הם צמודים לאויר. אפשר לשמור אותם גם במקפיא למקרים חירומיים!
כשהמקרונים שלנו מוכנים, אין ספק שנפגענו במתכון אגדי שהייתם רוצים לשתף עם החברים והמשפחה שלכם. אל תשכחו לתת להם לטעום את היצירות שלכם, כי אנחנו יודעים שזה מתכון שתשמחו לתת! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ואני בטוח שכולם ירצו לנסות את המקרון המושלם הזה!