בצק פריך פרווה עם שמן שיביא לכם טעם מענג

בצק פריך פרווה עם שמן – מתכון מנצח

מה חושבים אתם על בצק פריך משגע, כזה שתוכלו להשתמש בו לכל כך הרבה מאפים? הבצק הנפלא הזה מגיע להשגת טעמים אגדייים ומרקמים נימוחים. הוא פועל כמו קסם, מרתק את כל מי שטועם ממנו ואפילו מכין אתכם בהנאה למטבח. אז אם אתם חולמים על עוגות, פשטידות או תורטיות, המתכון הזה הוא בהחלט הבחירה המושלמת עבורכם. זהו מתכון שמביא עימו רגעי הנאה גבוהים והכי טעים שיש! אז קחו רגע, והכינו את עצמכם לפניני הטעם שיגללו תחת ידיכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן המתנה במקרר: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 2-3 מנות

הרכיבים הדרושים

בכל פינה של המטבח, הבצק הזה מציע את עצמו. מדובר באחד המרכיבים החשובים והבסיסיים ביותר במגוון רחב של מתכונים. אז הנה רשימה של מה שאתם צריכים כדי ליצור את הבצק הזה:

  • 2 כוסות קמח חיטה (אפשר לשלב גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • ½ כוס שמן קנולה או שמן זית
  • ⅓ כוס מים קרים
  • 2 כפות סוכר (או ממתיק טבעי, כמו סטיביה)
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה

כמובן שאפשר למקסם את ההנאה מהמתכון הזה עם שדרוגים, כמו להוסיף תבלינים שונים או מיקס של אגוזים טחונים. ואולי אתה אפילו תרצו לנסות להחליף את השמן בשמן קוקוס לקבלת טעם אקזוטי יותר?

שלבי ההכנה

לשמחתי, ההכנה של הבצק הזה אידיאלית גם למי שאין להם הרבה zkušenון במטבח. הכוח במתכון הזה הוא הפשטות שבו, והיכולות של כל אחד ואחת מכם להפוך אותו למושלם! כל אחד מהשקפים שלמטה יוכל להוביל אתכם בנחישות ובכיף לתהליך ההכנה.

  1. מניחים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה גדולה.
  2. מעבירים פנימה את השמן ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שהבצק מדויק ונוח.
  4. כשהבצק קם לחיים, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות.
  5. לאחר קירור, מרדדים את הבצק על משטח מקומח, בעובי של כ-5 מ"מ.
  6. חתכים על פי הרצון לאורכים ורוחבים.
  7. יוצרים עוגיות, פשטידות או שכבות של מאפה כפי שרוצים.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהמאפה מתייצב ומשחים.

הבצק הזה כל כך אקרובטי, שאתם מוזמנים להרגיש חופשי להתנסות – אפילו כשזה מגיע למילויים! אתם חברים שברשותכם. תנו לדמיון שלכם להתעורר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין גבול לאפשרויות עם הבצק הזה. להלן חלק מהשדרוגים שניתן לשלב:

  • חצי כוס אגוזים קצוצים – תוספת של פריכות וטעם משגע.
  • עירית קצוצה או תרד – למי שאוהב רעננות בצבע.
  • שוקולד מריר קצוץ – מרחיב את ההזדמנויות הקולינריות לעוגיות אגדייות.
  • תבלינים כמו קינמון או הל – לכל מי שמעוניין בפרץ נוסף של טעמים.

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף לבצק? בהחלט כל מה שנראה לכם מתאים וטעים. תוספות של אגוזים, גבינות, תבלינים – כל רעיון יכול להפוך את הבצק הזה למיוחד במינו.

האם אפשר להחליף את הקמח בקמח אחר? כן! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או בקסמים ללא גלוטן וליצור גרסה בריאותית שמתאימה לצרכים שלכם.

איפה שמים את המאפים לאחר האפייה? חשוב לתת למאפים להתקרר מעט על רשת, כדי שהצדדים יישארו פריכים ולא יתייבשו.

האם נשאר אצלי בצק לא אפוי? אם יש לכם שאריות, תוכלו לעטוף היטב במניילון נצמד ולהשאיר במקרר עד 5 ימים. כמובן שאפשר גם להקפיא למשך חודשיים.

כמה זמן לוקח להכין את הבצק? סה”כ זמן ההכנה הוא כ-20 דקות, עם זמן מנוחה במקרר של 30 דקות.

כמה תוספות אני יכול לשים בעוגיות? בתחום התוספות, המגבלה היא רק הדמיון שלכם. שימו לב לשמור על יחס טוב של ביסקוויטים לתוספות.

האם הבצק נהיה שמן? הבצק מספק מרקם אוורירי ולא שמן, אם הוא מוכן בשלמותו.

איך שומרים על פריכות המאפים? יש לוודא שהמאפים מאוחסנים בכלי סגור ומרופדים בנייר סופג, כך שיישארו פריכים לאורך זמן.

מה עושים אם הבצק נדבק? ניתן להוסיף מעט קמח בלבד, אך מומלץ להתחיל איתו מבלי להוסיף יותר מדי קמח כדי ששמרו על המרקם.

האם הבצק יכול להיות מתוק? בהחלט! ניתן להוסיף יותר סוכר ולעצב אותו כעוגיות מתוקות ואווריריות.

בצק פריך פרווה עם שמן הוא היכל של טעמים שיכול להזרים עונג! אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ובעיקר להפיץ אותו לחברים.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *