דונאטס מתכון 10 דקות שיביא לכם טעמים בלתי נשכחים

דונאטס שוקולד עם מרשם מופלא וזמן הכנה של 10 דקות

יגלמו לפניכם הנאות מדהימות שהן כל כך פשוטות להכנה, שתרגישו כאילו סבתא שלכם נתנה לכם את המתכון הכי אגדי שלה, רק שהיא בחיים לא חשבה על דונאטס. עכשיו, תארו לעצמכם דונאטס חמים, עם ציפוי שוקולד נמס והמון תוספות שיפתחו לכם את התיאבון. המראה, הטעם והקסם של המתכון הזה יהפכו אותו לממכר, והכי טעים שיש. תשתכנעו מהמלאכים הקטנים האלו – רק 10 דקות ותקבלו התפעלות אמיתית!

זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 12 דונאטס

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 12 דונאטס

הרכיבים הדרושים

כדי להכין דונאטס שוקולדיים בקורס מזורז, חשוב לדאוג שהמרכיבים יהיו טריים ומדויקים. כי אם אנחנו כבר משתגעים על דונאטס, אז שיהיה ברור – הם חייבים להיות מושלמים! להלן המרכיבים שלנו למתכון המיוחד:

  • 1.5 כוסות קמח לבן (אפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן)
  • 3/4 כוס סוכר (סוכר חום יכול להוסיף טעם אגדי)
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 1/2 כוס חלב (אפשר לחלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס אבקת קקאו איכותית
  • 100 גרם שוקולד מריר (לציפוי)
  • קישוטים: שברי אגוזים, קוקוס, סוכריות צבעוניות ועוד

שלבי ההכנה

בעיקרון, צריך לשים לב שכל השלבים פשוטים ומדוברים בקלות, כי דונאטס טובים לא מצריכים חוכמות. כל מה שאתם צריכים עכשיו זה לגלגל את הידיים ולהתחיל לעבוד!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מכינים תבנית דונאטס או שקעים אחרים אם אין.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והסוכר עם מלח, אבקת סודה לשתייה ואבקת קקאו.
  3. לקערה היבשה, מוסיפים ביצה, חלב ושמן ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית בעזרת כף או שקית זילוף.
  5. אופים במשך 10-12 דקות, עד שהדונאטס מתייצבים. הם צריכים להיות גבוהים ואווריריים.
  6. מוסרים מהתנור ומניחים להן להתקרר.
  7. בינתיים, ממסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מקפידים לא להרתיח אותו.
  8. טובלים את הדונאטס בשוקולד המומס ומקשטים עם התוספות שבחרתם.
  9. נותנים לשוקולד להתייצב ואחר כך אוכלים מהם ברוגע.
  10. לא לשכוח ללקק את האצבעות!

אם אתם רוצים לקחת את המתכון הזה צעד אחד קדימה, אפשר לנסות גרסה טבעונית של הדונאטס. פשוט להחליף את הביצה בזנגוויל או במעבד מזון עם בננה. את החלב אפשר להמיר בכול חלב צמחי, כמו חלב שקדים או סויה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למתכון זה יש אינסוף אפשרויות! אפשר להוסיף פרוסות בננה או פירות יער לתערובת הבצק, ואפשר לשלב תמצית וניל לתוספת טעם מדהימה. אילו עוד רעיונות יש? שוקולד לבן, חמאת בוטנים, אגוזי לוז קצוצים, או אפילו ריבות שונות להצפה. תשתמשו בדמיון שלכם ותשדרגו את הדונאטס.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הדונאטס על מחבת? כן! אפשר להכין דונאטס מטוגנים שיש להם טעם אותנטי יותר. אבל ראוי לדעת שהדונאטס יהיו יותר שומניים.

איך אני יודע שהדונאטס מוכנים? הם צריכים להיות קפיציים למגע ולא להרגיש רכים מדי. כדאי לבדוק בעזרת קיסם אם הוא יוצא יבש.

האם אפשר להכין את הדונאטס יום מראש? בהחלט! הדונאטס נשמרים היטב בקופסה סגורה. אך פרטו על הציפוי סמוך להגשה.

האם יש גרסה ללא אגז? בהחלט! אפשר להשתמש ב-3 כפות של רסק תפוחים כתחליף.

באיזה סוג שוקולד מומלץ להשתמש? שוקולד מריר איכותי יהיה טעים, אבל אגרו את עיני אצבעותיכם! שוקולד חלב לבן גם עשה פלאים.

מה אם אין לי תבנית דונאטס? אפשר להשתמש בתבניות מאפינס! תקבלו למעשה מאפינס שוקולד – ללקק את האצבעות!

האם יש איך לגוון את הטעמים? בהחלט! אפשר להוסיף לתערובת קקאו, קינמון, או אפילו תמצית שקדים.

איך הכי טוב לשמור על טריות הדונאטס? לשמור בקופסת זכוכית או פלסטיק סגורה. יש לשים את הדונאטס ביניהם עם שכבת נייר, כדי שלא יידבקו.

האם זה מתכון בריא? מדובר במתכון איכותי שניתן לשפר את ערכיו התזונתיים עם רכיבים חלופיים יותר בריאים, כמו קמח כוסמין ושוקולד מריר.

עכשיו, אחרי שכל הטעמים נסעו למעמקי הנשמה שלכם, הגיע הזמן שגם החברים שלכם ייהנו מהם! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, ותנו גם להם לגלות את הקסם של הדונאטס המהממים הללו! זהו מתכון שהפתיע, מענג, ושווה להעניק אותו לכל מי שאתם אוהבים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *