מוקפץ אסייתי שיגרום לכם להתאהב במטבח!

המוקפץ האסייתי המושלם – מתכון שיכניס אתכם למזרח הרחוק

שטוף המאה ה-21, המונים מתפתים לטעום את הקולינריה המגוונת והמענגת של המזרח הרחוק. רובנו מכירים את המוקפץ האסייתי כמאכל שמספק את התחושה של "הכי טעים שיש", המעניק חוויית טעמים שנדירה למדי במטבח שלנו. היום נצא למסע קולינרי מתובל בהפתעות, שאחריו תמצאו את עצמכם במצב של תוכן ורוגע, כי זהו מתכון שמגיע עם הרוח החופשית של המזרח! אז הכינו את הוווק והצטרפו אלינו לעונג ה"אסייתי המושלם".

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: מספיקה ל-4 סועדים

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נצא לדרך עם מרכיבים שמדברים בלשון טעמים ומרקמים שונים. כל רכיב בהחלט לא יתפקד רק כקישוט, אלא ישדרג את המנה לרמות שלא הכרתם קודם. תתכוננו כי מדובר ברשימה אמיצה.

  • 300 גרם נודלס מחיטה שטוחה (או נודלס אורז לגרסה ללא גלוטן)
  • 200 גרם חזה עוף/טופו חתוך לקוביות (לגרסה צמחונית)
  • 1 גזר גדול קלוף וחתוך לנכדים (פרוסות דקות)
  • 1 קישוא גדול חתוך גם הוא לנכדים
  • 1 פלפל צבעוני (אדום/ירוק או צהוב) פרוס לרצועות שטוחות
  • 100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות/קצת פטריות שיטאקי לקבלת טעם ייחודי
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפות סויה כהה
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות שמן זית או שומשום
  • 2 בצל ירוק קצוץ
  • שומשום קלוי לקישוט

המרכיבים הללו נוספים זה לזה בצורה כזו, שכשאתם לוקחים ביס – טעמים משגעים מתמזגים ולאחר מכן עוטפים את החיך שלכם בקסם הזה שמושך אתכם לעוד ביס!

גרסה טבעונית או בריאה

להפוך את המוקפץ לטבעוני זה קל מאוד! פשוט החליפו את חזה העוף בטופו ולצורף בשר תנין או פירות ים השייכים לעולמות הקולינריים של הרוטב המושלם. מה גם, שהנודלס יכולים להיות מחיטה מלאה או מקטניות בשביל ליהנות מהגרסה הבריאה!

שלבי ההכנה

כעת לשלב המיוחל, שבו נתחיל להכין את המוקפץ המדהים הזה. תתכוננו לריחות משגעים ולהפתעות בלתי צפויות!

  1. בשביל להתחיל, נרתיח מים בסיר גדול ונבשל את הנודלס למשך 3-5 דקות או לפי ההוראות שעל האריזות.
  2. נא להניח את הנודלס במסננת ולטבול במים קרים כדי להפסיק את הבישול.
  3. מדי פעם, נמחאת עצמות עוף עם שומן של רצועות אמות – נהדר, נכון?
  4. מחממים מחבת ווק עם שתי כפות שמן על חום גבוה.
  5. מוסיפים את חזה העוף ומתבלים במעט סויה עד שהוא מתייבש.
  6. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהתפשטו ריחיו המזמינים.
  7. בהדרגה, מוסיפים את כל הירקות, מתחילים מהגזר ואחר כך את שאר הירקות.
  8. מקפיצים במשך 5-7 דקות עד שהכל מתבשל ועובד יחד.
  9. כשהירקות מתחילים להיות רכים, מוסיפים את הנודלס המבושלים.
  10. שופכים את רוטב הסויה והצ'ילי ומערבבים היטב עד שהנודלס מכוסים בשכבת טעמים.

במילים פשוטות, המלכה של כל הכסאות שלי היא גם זו ששתלטה על מסעדות המזרח! מדהים, נכון?

שדרוגים ותוספות אפשריים

לגרום למנה שלכם להיות אגדי הוא לא משימה קלה, אך היא אפשרית בהחלט. אפשר להוסיף למוקפץ:

  • קמצוץ של ג'ינג'ר קצוץ לתוספת חריפות ורעננות.
  • בוטנים קצוצים לקישוט ומרקם נוסף.
  • כוסברה ורוטב חריף לצד המנה לפרטים נוספים.
  • שומשום קלוי נמס בפה.

אם אתם מרגישים נועזים, תוכלו גם לספר את הסיפור שלכם על תערובות תיבול שלא הכרתם – כי המוקפץ הזה ישמח לקבל כל תיבול שלא יספק עונג!

שאלות ותשובות

איך אתחיל להכין מוקפץ אם אני ואין לי נודלס?
אפשר להחליף את הנודלס בתפוחי אדמה או אפילו באורז. כך תוכלו לשמור על טעם וזה עדיין יוצא מושלם.

האם המנה מתאימה גם לילדים?
בוודאי! עם מעט הפחתה ברוטב הסויה והתוספות החזקים, תוכלו להקל על המנה כך שתהיה נהדרת גם עבור הילדים.

איך אפשר להפוך את המוקפץ לבלי גלוטן?
כדי להפוך את המנה ללא גלוטן, פשוט השתמשו בנודלס אורז במקום נודלס חיטה.

עד כמה קל לשנות מרכיבים בהתאם להעדפותי?
קל מאוד! כל מרכיב הוא רק תוספת, השאירו מקום לדמיון שלכם ואל תפחדו לנסות דברים שונים.

מהו הסוד למוקפץ עם טעמים חזקים?
לגרום לטעמי הירקות וגם לשום להתבשל יחד – זה מה שמתקן את המסע הזה של המוקפץ.

האם ניתן להקפיא את המוקפץ?
כן, אפשר, אבל כאשר תעשו זאת, שימו לב שהירקות עשויים לא להיות פריכים לאחר ההקפאה.

מה אני יכול לשים במקום אבי זוג?
אפשר לשים נבטים שיתנו טעם ייחודי או להשתמש בפטריות פורצ'יני שיתנו ניחוח נוסף.

איך אני יודע שהמרכיבים הגיעו לרמה הנכונה של רכות?
כשהירקות מתחילים להיות רכים, אך לעיתים עסיסיים – זה הסימן!

כיצד ניתן לשדרג את המנה עם רטבים נוספים?
לצד רוטב סויה, ניתן לשלב גם רוטב טריאקי או רוטב מיסו לטעימה עסיסית יותר.

כמה זמן לוקח להכין מוקפץ?
בין 20-30 דקות, תלוי בכמה מהיר אתם בחיתוכים ובבישול.

אז למה אתם מחכים? הוציאו את הוווק, בחרו את המרכיבים האהובים עליכם, ותנו לעצמכם להתחבר עם זה! אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה – כי אוכל זו חוויה שנושאת אהבה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *