פנקייק יפני: המתכון המושלם שיעשה לכם את היום!
תגידו לי, מי לא אוהב פנקייקים? אבל הפנקייקים היפניים? הם פשוט אגדה! אתם יודעים מה ההבדל בין פנקייקים רגילים לפנקייקים היפניים? הם נושמים, מתנפחים, אויה, נימוחים בפה. כל ביס בהם הוא כמו ענן מתוק שעושה לכם סדרה של הרגשות. אז היזהרו, כי אתם עלולים להתמכר לגמרי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מוגשות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מניחים 4 פנקייקים גדולים
הרכיבים הדרושים
לפנקייקים היפניים המדהימים האלו, נצרך מספר מרכיבים פשוטים, ואנחנו מבטיחים לכם, שלא תצטרכו לנסוע ליפן כדי להשיגם. הם זמינים כמעט בכל סופר! קחו בחשבון שהרוקח הסודי שלנו הוא כמובן האהבה שצריך להוסיף, אז אל תשכחו!
- 1 כוס קמח חיטה (כ-120 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- 2 כפות שמן צמחי
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית תמצית וניל (לניחוח משגע)
- קמצוץ מלח
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם רוצים לשדרג או לשנות את המתכון, תוכלו להשתמש ברכיבים חלופיים. לדוגמה:
- באפשרותכם להשתמש בצורה טבעונית על ידי החלפת הביצים ב-1/2 בננה מעוכה והחלב בחלב שקדים.
- גרסה ללא גלוטן אפשרית על ידי שימוש בקמח ללא גלוטן באותו היחס.
שלבי ההכנה
אם אתם מחפשים מתכון שיעלה על כל הציפיות – הגעתם למקום הנכון! פנקייקים יפניים נכנסים למרכז הבמה, וכדאי לכם להיות מוכנים לתהליכים הקסומים שיביאו את השיא הקולינרי שיתפשט בכל הבית!
- מפרידים את חלמוני הביצים מהחלבונים ומניחים את החלמונים בקערה אחת ואת החלבונים בקערה שנייה.
- מוסיפים לקערת החלמונים את החלב, הסוכר, השמן ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהמסה אחידה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
- מניחים את תכולת הקערה היבשה לתוך הקערה עם התערובת הנוזלית ומערבים בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצפת רכה. אז, מוסיפים את הקצפת לתערובת באיטיות, תוך שמירה על האוויר בתערובת.
- מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני. מוסיפים לתוכה את התערובת בעזרת כף, יוצרים פנקייקים בגובה של כ-4 ס"מ.
- מבשלים את הפנקייקים למשך כ-3-4 דקות, עד שמתחילות להיווצר בועות על פני השטח שלהם.
- הופכים את הפנקייקים בזהירות ומבשלים במשך 3-4 דקות נוספות, עד שהם מזהיבים.
- מניחים את הפנקייקים המדהימים על צלחת ומקשטים בסירופ אגבה, פירות טריים, קצפת או כל דבר אחר שיעשה לכם טוב על הלב!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הפנקייקים היפניים האלה כל כך גמישים, שתוכלו לשדרגם עם מגוון תוספות. מהנסיון שלי, הוספת תרמילים של תה ירוק משגעים את החיך והופכים את הפנקייק לכוכב אמיתי! בנוסף, אפשר לנסות לשלב פירות יער, שוקולדים מומסים או אפילו סוכריות צבעוניות לקצת צבע ושובבות בסרוויס.
שאלות ותשובות
איך מתקבלים הפנקייקים היפנים כל כך גבוהים?
שילוב של חלבונין מוקצפים הוא הסוד למסיבה הצלחת! הקצפה מדויקת של החלבונים היא המפתח לקבלת הגובה והאוויריות המושלמת!
מה אני יכול לעשות אם הפנקייקים לא מצליחים לי?
אל תתייאשו! לפעמים זה רק עניין של פרופורציות או חום המחבת. אם קיבלתם פנקייקים שטוחים, נסו להגביר את החום ולוודא שהשמנים חמים מספיק.
איך אפשר לשדר את הפנקייקים ללקוח לא טבעוני?
פשוט תשיגו מוצרי חלב במקום החלבוניות ותשאירו את הבננה בתשוקה שלכם. זה באמת כל כך קל!
האם אפשר להכין את הפנקייקים מקדמה?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקרר. פשוט קחו בחשבון לעבד את הבצק היטב לפני הבישול.
מה עדיף, לקשט עם פירות טריים או עם רוטב שוקולד?
למה לא לשלב את שניהם? אבל בשורה התחתונה – זה תלוי באיזה סוג של פינוק אתם מחפשים.
האם דרוש תנור לבישול פנקייקים יפניים?
לא, כל מה שדרוש לכם זה מחבת טובה וחמה. אך אם אתם חובבים, תנור יכול להוסיף מגע מיוחד!
האם ניתן להקפיא פנקייקים?
בוודאי! ברגע שהפנקייקים מתקררים, ניתן להקפיא אותם ולהשתמש בהם בהמשך. לא לשכוח לחמם היטב כשאתם חוזרים אליהם!
האם אני יכול להשתמש בסירופ מסוכר מקור במקום סירופ אגבה?
כמובן! כל סירופ עולמי יכול להתאים, רק תוודאו שהסיומים שלכם יצליחו להשאיר אתכם מחייכים!
מהם המזונות המלווים הכי טובים לפנקייקים?
תוספות חלביות כמו קצפת, יוגורט מתוק או ריבת פירות נהדרות כאן.
אפשר להכין את הפנקייקים ללא סוכר?
כן! פשוט השתמשו בפתרונות מתוקים טבעיים כמו סירופ מייפל או דחוס דבשת.
אם אהבתם את המתכון המושלם הזה ופנקייקים יפניים הפכו לרצוי אצלכם בבית, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה. בואו נרגש את כל מי שסביבנו עם פנקייקים שאי אפשר לעמוד בפניהם!