פשטידת בטטה פרווה שתשדרג כל ארוחה

פשטידת בטטה פרווה – המושלמת בחורף

אין כמו פשטידת בטטה חמימה ומפנקת ללהט החורף. אנחנו לא מדברים כאן על סתם פשטידה, אלא על אחד המאכלים שמסוגלים להמיס כל לב – מדהים כמה שהיא מושלמת! כשהיא יוצאת מהתנור, עם ריח של תבלינים מרטיטים, מי יכול לעמוד בפיתוי? ההכנה פשוטה, התוצאה מעלפת והכל טבעי. תנו לנו לשתף אתכם במתכון הנפלא הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפשטידה המדהימה הזו, נזדקק למקבץ מרשים של מרכיבים. אבל אל דאגה, הם זמינים וקלות החיפוש יגרמו לכם להתחיל מיד!

  • 3 בטטות בינוניות (בערך 1 ק"ג)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס קמח תפו”א (לגרסה ללא גלוטן) או קמח חומוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית peper שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

כמובן שניתן להתאים את המתכון לדיאטות שונות. לחלופין, אפשר להשתמש בגרסה טבעונית ולהחליף את הביצים במוס טופו.

שלבי ההכנה

כעת ניגשים לשלב המהנה באמת – הבישול!

  1. מקפיאים את הבטטות עד שהן מתקררות. אם יש לכם מזל, אפשר להרתיח קודם.
  2. מקולפים ומגרדים את הבטטות בעזרת פומפיה גסה.
  3. שמים את הבטטות בקערה קטנה ויוצרים בהן חור – זה המקום לשים את הבצל הקצוץ.
  4. מוסיפים את הביצים, קמח התפו”א, השמן, הכמון, המלח, הפפריקה והפטרוזיליה. מתבלים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני.
  6. יוצרים פשטידות קטנות ומניחים במרכז המחבת.
  7. מטגנים כ-5-7 דקות מכל צד (או עד שהן מזהיבות). סבלנות היא שמו של המשחק!
  8. מעבירים לנייר סופג לייבוש.
  9. מגישים חם ונהנים (או כמו שאומרים, ללקק את האצבעות)!

לאחר שסיימנו, החוויה כולה הופכת לשיחה מהנה עם המשפחה והחברים. אתם ידעתם שפשטידת בטטה דווקא מכילה הרבה ויטמינים ומינרלים חיוניים? זה באמת אגדי!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין גבול לדמיון. להלן מספר רעיונות לשדרוג הפשטידה:

  • להוסיף גבינת פטה מפוררת לפשטידה כדי להפוך אותה ליותר נימוחה.
  • לשלב קוביות של גזר מגורר בסגנון קראנץ' כדי להוסיף לא רק טעם אלא גם צבע.
  • אפשר לנסות להחליף את הבצל בבצל סגול – זה משנה את הכל!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין קמח תפו”א?
אפשר להשתמש בקמח חומוס או בקמח חיטה רגיל אם לא אכפת לכם מהגלוטן. הקמח ייתן פשטידה אוורירית במיוחד.

מה קורה אם הבטטות מתפרקות?
אם הבטטות רכות מדי, ניתן להוסיף מעט קמח תפו”א נוסף כדי לקבל המרקם המושלם.

אפשר להכין את הפשטידה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת מראש ולהשאיר במקרר. חשוב להזהר שלא לשמור יותר מיום.

האם זה אפשרי לקפוא את הפשטידות?
בוודאי! אחרי טיגון, אפשר לקפוא את הפשטידות בנפרד או על מגש.

איך אני מגישה את הפשטידות?
פשטידות בטטה משתלבות נהדר עם טחינה או שום קונפי בצד. טעמים שממש משגעים!

מה היתרונות הבריאותיים של הבטטה?
בטטה מכילה ויטמינים A ו-C, כמו גם סיבים תזונתיים. זה לא רק בריא – זה גם ממכר!

אפשר להכין גרסה מיותר מקמח?
בוודאי, אפשר לנסות כרובית קצוצה או אורז. האפשרויות אינסופיות!

איך יודעים שהפשטידות מוכנות?
יש לטגן עד שהן מזהיבות משני הצדדים. אפשר להסתכל על החלק התחתון של הפשטידה.

האם כדאי להוסיף תבלינים נוספים?
תמיד! הוספת תבלינים כמו כמון או קימל תביא לפשטידה טעמים ייחודיים.

כיצד לנקות מחבת לאחר טיגון?
ניקוי באמצעות מים חמים וסבון ימנע הצטברות שומן. תמיד מומלץ להשתמש במגבת כדי לספוג שאריות.

ואם אתם חושבים איך להפיץ את המתכון הזה לרבים ככל האפשר – אל תהססו לשתף ברשתות חברתיות! מדהים כמה אנשים ייהנו מהפשטידה המשגעת הזו.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *