טמפורה לשניצל – המנה שתשאיר אתכם רעבים לעוד!
האם אי פעם חלמתם על שניצל שעוטף את עצמו בבצק פריך, כזה שיש בו את הגבול המושלם בין קריספיות למרקם אוורירי? בהחלט, זה מה שאפשר לכנות טמפורה לשניצל. כן, אנחנו הולכים לשדרג את המנה המוכרת (והמדהימה) הזו למשהו שממש יעיף אתכם מהכיסאות – גם אתם וגם האורחים שלכם. אם חשבתם שניצל זה פשוט, אתם תגלו את הטריקים המיוחדים שמביאים את המנה לגבהים חדשים.
שילוב של פאנקו עם טמפורה יוצר חווית טעם ממכרת ומעלפת שלא תשכחו. רעבים? אז יאללה, בואו נכין את המנה הזאת, כי זה הולך להיות מושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את הטמפורה לשניצל המדהימה הזאת, אנחנו זקוקים לרכיבים שיבטיחו לנו את התוצאה המושלמת. הכינו את עצמכם, כי אחרי שתשמעו את הרשימה הזו, לא תשתגעו רק מהרעיון אלא גם מהטעמים.
- 4 חתיכות עוף (חזה או שוק – איך שאוהבים)
- 1 כוס קמח חזרי
- 1/2 כוס מים קרים (ולא סתם – תעשו אותו קצת קפוא, זה הפלא)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פאנקו (פירורי לחם יפניים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון (זית או חמניות) עד שיכסה את השניצלים
שלבי ההכנה
עכשיו שהכנו את כל מה שאנחנו צריכים, הגיע הזמן לעבור למלאכה. שימו לב, כל שלב כאן חשוב – אנחנו לא רוצים לפספס את רגעי הקסם!
- יש לחתוך את השניצלים באורך רצוי ולתבל במלח ופלפל.
- לערבב בקערה את הקמח עם המים הקרים והביצה, עד שהתערובת תהיה חלקה.
- להוסיף את הפַּנקו לתערובת הקמח, לערבב בצורה עדינה כדי שכל פירורי הלחם ייספגו בצורה טובה.
- לחמם שמן בסיר גבוה עד שיגיע לטמפרטורה המתאימה (כ-180 מעלות צלזיוס).
- לטבול כל שניצל בתערובת הטמפורה ולהניח בזהירות בשמן החם.
- לטגן את השניצלים במשך 5-7 דקות עד שהם מתגברים על עצמם ונעשים זהובים וקריספיים.
- להוציא את השניצלים בעזרת מלקחיים ולטפוח עליהם את השמן העודף.
- להניח על נייר סופג לייבוש והמשך לאסוף את השניצלים הנפלאים.
חלופות אפשריות
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית למתכון הזה, אתם יכולים להשתמש בחתיכות טופו במקום עוף. פשוט חותכים את הטופו ונותנים לו להתייבש מעט לפני טבילתו בתערובת הטמפורה. טופו הוא מקור מצוין לחלבון וגם טעים מאוד!
אופציה נוספת היא להכין גם שניצלים ממקורות אחרים כמו דגים. פשוט שימו בערך 4-5 דגים פרוסים דק ותקפיאו לטמפורה המושלמת. בסופו של דבר, הניסוי וההעזה הם המפתח לגילוי טעמים חדשים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם כאילו חסר משהו, הרשו לנו להציע כמה שדרוגים. מה דעתכם על רוטב סויה מתוק או רוטב צ'ילי חריף לצד השניצלים? זה בהחלט מוסיף לשאר הטעמים ונותן את תחושת החגיגה. בנוסף, להכנת רוטב טחינה או אפילו סלט ירקות טרי עם לימון – אלה רק כמה רעיונות שישדרגו את המנה בכל פעם.
שאלות ותשובות
כיצד אני יודע אם אני מטגן את השניצלים מספיק זמן?
תשוו את הצבע שלהם. כשמשניצלים יש גוון זהוב יפה, הם מוכנים!
האם צריך להשתמש בשמן זית?
שמן זית הוא בריא, אבל שמן חמניות לא נופל באיכות. בחרו את מה שאוהבים יותר.
איך לשמור על השניצלים פריכים?
לא מומלץ לאחסן יותר מיום אך אם תכינו כמות גדולה, ניתן לשמור במקפיא ואחר כך לחמם בתנור.
כמה זמן לוקח להכין את הטמפורה?
בדרך כלל, צוות השלבים של המתכון צריך около 30 דקות בסך הכל.
למה מים קרים?
מים קרים שומרים על הבצק קריר וזה מה שגורם לו להיות אוורירי ופריך.
האם אני יכול להוסיף ירקות לטמפורה?
בהחלט! כל ירק אהוב כמו קישוא, ברוקולי או גזר יכול להתאים.
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
כן, אפשר להכין ולשמור במקרר, אבל יש להשתמש בו באותו יום.
האמת – מה עם קמח ללא גלוטן?
אם לא רוצים לגלות גלוטן, אין בעיה להשתמש בקמח תפו”א או קמח ייעודי.
כמה שניצלים אפשר לטגן בבת אחת?
כל – עד 2-3 שניצלים במקביל, תלוי בגובה הסיר כדי לשמור על טמפרטורות שמן טובות.
למה להמתין בין חבטות לשניצלים?
זה מונע קיבוץ שניצלים כדי למנוע מהם להיות צמודים מיותר. חשוב על הזמנה!
אל תשכחו, מתכון זה הוא סוד המנצח, ועליכם לשתף אותו עם כל החברים שלכם. תתעלו על עצמכם עם הטמפורה הזו ושתף , כי אוכל מושלם לא שוכחים!