אוסובוקו מתכון קל שכולם יתאהבו בו!

אוסובוקו – מתכון קל ומושלם

אם אי פעם תהיתם איך אוכל יכול לשלב טעמים עמוקים, ריחות מדהימים וטקסטורות נימוחות, הגעתם למקום הנכון! אוסובוקו הוא מנת בשרים שהפכה לאגדה במטבח האיטלקי, במיוחד באזור לומברדיה. מדובר בנתח של בשר עגל, שכתוצאה מהבישול האיטי שלו, מתמוסס ממש על הלשון. הרגע שבו אתם פותחים את הסיר ומרגישים את הארומה הנפלאה ממלאה את חלל המטבח הוא בהחלט מעלף. כל ביס הוא חווייה שמשלבת חום של בית, רכות של בשר, ותבלינים שישאירו אתכם עם טעם של עוד. בואו, נצא למסע קולינרי שמשאיר אותנו ממכרים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק עבור 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המושלמת, תצטרכו כמה מרכיבים פשוטים אך איכותיים. המתכון שלנו יהיה עשיר בטעמים ובניחוחות. למרות שישנן גרסאות רבות לאוסובוקו, אנחנו נתמקד באלה שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

  • 4 חתיכות אוסובוקו (נתח בשר עגל עם עצם במרכז)
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 גזר בינוניים קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר גם בשימורים)
  • 1 כוס יין לבן (אם אתם אוהבים לאלתר, השתמשו ביין אדום)
  • 1 כף תבלין פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • נענע או פטרוזיליה לקישוט

לאלה מכם שמעוניינים בגרסה בריאה יותר, אפשר להחליף את הבשר בבשר הודו או עוף! עוד שדרוג שהייתי ממליץ הוא הוספת פטריות ממלאות שיביאו את המנה לרמות של אגדי.

שלבי ההכנה

כשהמרכיבים מוכנים, לא נותר אלא להתחיל בבישול! קחו נשימה עמוקה – אנחנו מתקרבים ליצירה מוקפדת ואוהבת.

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב על חום בינוני.
  2. מוסיפים את חתיכות האוסובוקו ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
  4. אחר כך, באותו הסיר, מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי והמקורי של השום ומטגנים כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים.
  5. מחזירים את האוסובוקו לסיר ומוסיפים את העגבניות המרוסקות והיין הלבן.
  6. מתבלים עם פפריקה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  7. מורידים לאש נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך כשעתיים או עד שהבשר מתמוסס לחלוטין.
  8. מתבלים שוב אם צריך ומקשטים עם נענע או פטרוזיליה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

תמיד אפשר לחדש! ניתן להוסיף למשל תפו”א קוביות מאולתרות, לכך שזה ישנה את המרקם ויביא גוון טעים אל המנה. ככה אפשר לשדר את המנה לפן הכרוביות – עם טוויסט, אחרי שתוסיפו מספר קרעי כרובית. אז זה אפשרי גם עם קדירה.

שאלות ותשובות

מה בדיוק זה אוסובוקו?

אוסובוקו הוא נתח בשר העגל שמקורו ברגליים. הוא מתבשל באיטיות כך שהבשר מתרכך ויוצא ממנו טעמים נפלאים.

איך יודעים שהבשר מוכן?

הבשר מוכן כאשר הוא מתמוסס בקלות מהעצם. אם השתמשתם בנתחים טריים, הדרך הטובה ביותר היא לבדוק את מרקם הבשר.

האם אפשר להכין את המנה יום מראש?

בוודאי! יש כאלה שאפילו טוענים כי הטעמים משתדרגים לאחר לילה במקרר.

באיזה יין מומלץ להשתמש?

למנה זו אני ממליץ על יין לבן יבש. אם אתם מעדיפים יין אדום, זה גם בסדר, אך טעמי הבשר עשויים להיות שונים.

מה אפשר להגיש לצד אוסובוקו?

מנה זו מתאימה לכמה צדדים – תפו”א פירה, אורז או אפילו קוסקוס. זה הכל על מה שאתם אוהבים.

האם יש תחליפים לבשר במתכון הזה?

אפשר להשתמש בבשר עוף או הודו כדי לשמור על המנה בריאה ודלת פחמימות.

איך ניתן לאחסן שאריות?

מומלץ לשמור במקרר בכלי אטום. המנה תישמר היטב במשך 3-4 ימים, אך אל תשכחו לחמם אותה לפני ההגשה.

האם זה מתכון קל?

בהחלט. התהליך דורש סבלנות, אבל כל אחד יכול להצליח בו. מדובר באוכל ביתי שמשדר אהבה!

מה התהליך לבישול איטי?

אם יש לכם סיר חכם, אפשר לבשל שם את האוסובוקו על טמפרטורה נמוכה במשך 6-8 שעות. כל הטעמים יתאחדו ויהיה מדהים!

מאיפה בדיוק מגיע המתכון הזה?

המתכון נחשב לקלאסי מהמטבח האיטלקי, אך יש לו גירסאות רבות בכל רחבי העולם – וכל אחד מביא את הטאץ' שלו.

עכשיו, כשאתם מכירים את כל הסודות, אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה עם חברים וגם ברשתות החברתיות! אוסובוקו זמין לכולם, ואם הצלחתם, שתפו את התמונות שלכם, כי באמת הגיע לכם להראות את מה שיצרתם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *