איך להכין מתכון לבשר בתנור שיביך את השפים

מתכון מדהים לבשר בתנור – חוויה קולינרית לכל המטבח!

מה שאפשר לעשות עם נתחים טובים של בשר בתנור זה משהו שמשאיר אותנו פעורי פה בכל פעם מחדש. כולנו יודעים שכשמדובר בבשר בתנור, הגרסאות המוכרות והקלאסיות הן טובות, אבל מה אם נוסיף טוויסט חדשני ונפלא? מעבר לבשר המושלם שיתפוס את העיניים, אנחנו נדאג שגם הארוחה תסעיר את החיך. עונג שאין כמותו. אחרי המתכון הזה, כל אחד מכם ירצה לקחת את הכלים ולהתכונן לחוויה משגעת של ניחוחות וטעמים! לא נדרשות יכולות שף על מנת להגיע לתוצאה אגדי!

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל במרכיבים שיגרמו לכם להרגיש ששום מסעדה לא תוכל להשתוות למנה הזו:

  • 2 ק"ג בשר בקר (נתח צליה כמו אנטריקוט או פילה)
  • 2 כפות שטוחות של מלח גס
  • 2 כפות של תבלין גריל
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 בצל קצוצים דק
  • 2 גזר קצוץ
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וקצוצים לקוביות בגובה 2 ס"מ
  • 1 כוס יין אדום (יין לא לצינה, אלא כזה שאנחנו שותים מדי פעם!)
  • 1/2 כוס מים
  • רוזמרין, תימין או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים
  • שמן זית

ועכשיו אתם אולי תוהים: “מה עם גרסה לטבעונים או ללא גלוטן?” טוב ששאלתם, כאן לא נגמרות האפשרויות! אפשר להחליף את הבשר ברצועות טופו עבות, ולתבלן באותו האופן. את היין אפשר להחליף במרק ירקות טעים, או במים ואפילו במיץ ענבים למעט מתיקות!

שלבי ההכנה

הגיע הזמן לממש את מה שלמדנו! הבה נצא לדרך ונכין מנה שתשאיר טעם מתוק בפה!

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. שמים את הבשר בקערה גדולה, מוסיפים מלח, תבלין גריל, שום כתוש ושמן זית ומעסים את הבשר עד שהתבלינים מצפים אותו לחלוטין. כך הוא יהיה עסיסי ומלא בטעמים.
  3. מחממים סיר עם מעט שמן זית, ומטגנים את חתיכות הבשר מכל הצדדים עד שמקבלות צבע זהוב.
  4. מעבירים את הבשר לתבנית אפייה.
  5. לסיר שבו טיגנן את הבשר, מוסיפים את הבצל ואת הגזר ומטגנים עד שהבצל שקוף.
  6. מוסיפים את יין האדום ומביאים לרתיחה קצרה. מוסיפים מים ועשבי תיבול והכל לתוך התבנית עם הבשר.
  7. מניחים את תפוחי האדמה סביב הבשר בתבנית.
  8. סוגרים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי. לאחר מכן, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד שעה כדי שהבשר יתמזג עם הרוטב ויתקבל צבע קרמלי מבריק.
  9. בוחנים שהבשר רך וברוטב הוא ממצה.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים לנוח לפני פריסה – זה מאוד חשוב!

השלב הזה בו הבשר מתקרר לנשימה שאנחנו נותנים לו, הוא אכן משגע בפני עצמו. התחנונים שהרוטב יעצור להסתובב בזהירות לעצמו… זה העונג במיצוי כל טעם פנימי בבשר.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אנחנו תמיד יכולים לעלות מדרגה! דמיינו שאתם מוסיפים לתבשיל כמה פטריות שמפיניון קצוצות, או זוקיני פרוס דק – זה בהחלט נותן נופך צבעוני ומעניין. אם אתם בעניין של חום ודלק, תוכלו להוסיף צ'ילי חריף. ואם אתם מחפשים משהו מתוק, אז תוספת של שזיפים יבשים לרוטב תהפוך את הציפוי לייחודי!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת מתי הבשר מוכן?
הבשר יהיה רך מאוד ונפיל לחתוך אותו עם מזלג. אם הוא עדיין עמיד, הוא זקוק לעוד זמן בתנור.

האם אפשר להכין את המתכון עם בשר אחר?
בהחלט! אפשר לנסות עם עוף או טלה, כל אחד מהם בתיבול שונה שיצר את המוגש המושלם.

איך להגיש את הבשר כך שיראה מושלם?
לאחר הוצאת הבשר מהתנור, חותכים אותו לפרוסות בעובי חצי ס"מ, ומניחים אותו בצורה יפה על צלחת גדולה. יכול להיות מגניב לקשט מעל עם הרוטב שנותר!

האם יש לכם טיפים לשמירה על עסיסיות הבשר?
טיפול נכון עם התיבול, ונתינת זמן מנוחה לאחר הוצאת הבשר מהתנור.

מה כדאי להגיש ליד הבשר?
אורז פרסי או קוסקוס, אבל אם אתם רוצים משהו טיפה 'גס' – טחינה עם שומשום תעשה עבודה מעולה!

וכיצד לאחסן את השאריות בצורה הטובה ביותר?
יש לאחסן במיכל סגור במקרר, אפשר לשמור עד שלושה ימים.

האם אפשר להקפיא את הבשר?
בהחלט. אך כדאי להקפיא את הבשר לאחר הבישול, עד שיתקבע.

אפשר להשתמש ברוטב גם למאכלים אחרים?
כן! הרוטב יהיה מצוין עם כל פסטה, או אפילו כטופינג לפיצה!

איך מתמודדים עם עבר? הבשר לא שטוף!
אפשר להוסיף מים לתבנית, ולבישול נוסף עד שהרוטב יספוג לתוך הבשר.

מאיזה נתח בשר כדאי להשתמש אם רוצים להשקיע?
נראה שרצועת פילה היא הבחירה הנכונה. מדובר בבשר של בשרן שלא מצליח להרגע, ממש טעים לעיכול!

שיהיה לכם בהצלחה עם המתכון! אתם מוזמנים לשתף את המתכון עם החברים שלכם בכל הרשתות החברתיות. זה בהחלט מתכון שכולם חייבים לנסות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *