איך להכין קוקילידה מושלמת בקלות ובמהירות

מתכון לקוקילידה מוכנה בבית – מדהים וממכר!

יש משהו מיוחד בקוקילידה – המתוק הזה שמזכיר לנו את הים והלחות שבארץ ישראל. זה מה שהופך אותו לאגדי! כדי להכין את המעדן הזה במו ידינו, ולאפשר לעצמנו ולאהובינו חוויה עוטפת ומעלפת, נדרשת תשומת לב לפרטים הקטנים. קוקילידה, עם כל השוקולד והגרעינים, נמסה בפה והופכת כל יום לחגיגה, עם טעם שגורם לנו ללקק את האצבעות.

זמן הכנה: 45 דקות. רמת קושי: קל. מספר מנות: 12 קוביות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 12 קוביות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין קוקילידה אמיתית, נזדקק למרכיבים טריים ואיכותיים, שיבליטו את הטעמים בצורה הטובה ביותר. האמת היא שאין שום סיבה לפספס את החוויה הזו!

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר חום
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 500 גרם קמח חיטה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 100 גרם אגוזי לוז קצוצים (או אגוזים אחרים שאוהבים)

אם אתם רוצים לצאת קצת מהשגרה, יש כמה גרסאות חלופיות. ניתן לשדרג את הקוקילידה לגרסה טבעונית על ידי שימוש בשמנת קוקוס במקום חמאה ובננה או טחינה כהחלפה לביצים. גרסה ללא גלוטן אפשרית גם עם קמח שקדים או קמח תפו”א!

שלבי ההכנה

אני מאמין שהכנת הקוקילידה צריכה להיות חוויה כיפית ומעוררת השראה. ככה מתחילים:

  1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את החמאה הרכה בקערה ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן. מערבבים היטב עד שהתערובת רכה ואוורירית.
  3. מוסיפים אחת אחת את הביצים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד שהן מתמזגות בתערובת.
  4. מפזרים את הקמח, סודה לשתייה והמלח לתוך התערובת ומערבבים עד שהקמח נבלע ומתקבל בצק אחיד.
  5. נוסיף את השוקולד הקצוץ ואגוזי הלוז, ונערבב בתנועות קלות כדי שלא יישברו.
  6. מניחים את הבצק בתבנית המיועדת, משטחים אותו במריחה אחידה.
  7. אופים בתנור החם במשך 20-25 דקות, עד שהקוקילידה מתייצבת ותחל להזהיב.
  8. ממתינים שהקוקילידה יתקרר לחלוטין ורק אז חותכים לקוביות בגודל הרצוי.
  9. מגישים בעונג על צלחת ומבססים את הנפלאות עליה.

גולת הכותרת של ההכנה היא שלא משנה כמה תתאמצו, בסופו של דבר תעמדו מול מעדן משגע שריחו ידבר בכיכר העיר. אל תתאמנו! פשוט תהנו.

שדרוגים ותוספות

יש אין ספור דרכים לשדרג את הקוקילידה שלכם. אתם יכולים לשלב בתוכה תוספות כמו פירות יבשים, קוקוס קצוץ, או אפילו טיפות שוקולד צ'יפס שונות. ליצירת מראה מהודר ומתוחכם, ניתן לשדרג את המנה עם קישוט של אבקת סוכר או רוטב שוקולד מעל. שדרוג זה מרים את המנה לרמה אחרת ומדהימה!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהקוקילידה מוכנה?
תשמרו על עיניים חדות! אתם מחפשים צבע זהוב-כהה, כשהקוקילידה מתייצבת אך לא יבש מדי. אל תשכחו שהבצק ימשיך להתגבש גם אחרי שזורקים אותו מהתנור.

אפשר להקפיא קוקילידה?
בהחלט! הקוקילידה נשמרת נהדר בהקפאה. רק חכו עד שהיא מתקררת לחלוטין, ואז ארזו בעטיפת ניילון היטב כדי שלא תספוג ריחות מקרר אחרים.

האם אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן?
בהחלט, תוכלו להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א. זה ייתן לקוקילידה מרקם טיפה שונה, אבל בהחלט יאפר אתכם להרגיש את הטעם הנפלא!

את מה אפשר לשים במקום אגוזי הלוז?
אפשר לשים צנוברים, בוטנים קצוצים או אפילו שוקולד צ'יפס נוסף. אם אתם לא אוהבים אגוזים, אתם פשוט יכולים להשאיר את המתכון כמו שהוא.

האם יש מינונים שונים לשוקולד?
כמובן! ניתן לשים עד 300 גרם שוקולד בהכנה. למי שאוהב שוקולד, מותר להרגיש חופשי להעשיר את מתכון השוקולד בעונג.

מה טעם השוקולד הרעוע ביותר?
לשוקולד מריר יש איזון מדהים עם הסוכר. אם אתם אוהבים מתוק יותר, תוכלו להחליף לשוקולד חלב.

כמה זמן לקוקילידה להחזיק במקרר?
אם אתם מתמידים, הקוקילידה נשמרת במקרר בין 4-7 ימים, אבל ספק אם תשרדו יותר מ-48 שעות.

איפה ניתן למצוא תמצית וניל איכותית?
תמצית וניל טבעית אפשר למצוא בחנויות מתמחות, חברות משקה ואפילו חנויות טבע.

האם אכילת קוקילידה אלרגית למשהו?
מומלץ לבדוק את החומרים. אם יש אלרגיה לביצים, ניתן להחליף עם קמח החומוס כתחליף למרכיבים עוגת הקוקילידה.

האם ניתן להכין את המתכון בלי תוספות?
בהחלט! המתכון יעמוד גם בלי תוספות, אבל הקוסם שלו עולה בעשרות מונים כשיש לו ניקוד גובה!

אתם מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולשתף את יקיריכם במתנה הטעימה הזאת! תעשו לעצמכם טובות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *