איך להכין תבשיל בשר בבישול ארוך ומפנק

תבשיל בשר בבישול ארוך – שילוב טעמים שממיס את הלב

בשעה שאתם נכנסים למטבח, אתם לא רק מכינים אוכל; אתם עורכים חוויה חושית שלא תשכחו. תחשבו על תבשיל בשר שהריח שלו ממלא את הבית, עושה לכם חשק ללטף את הצנצנת של הבצל המטוגן. כן, מדובר באחד המתכונים המדהימים והלא שגרתיים, תבשיל בשר בבישול ארוך. כל ביס הוא כמו מסיבת טעמים בפה, כל רכיב משתלב בהרמוניה שגורמת לכם לרצות עוד ועוד. זה הזמן לעצב את התבשיל המושלם שרבים מאיתנו יזכרו מהמטבח של אמא או סבתא, רק עם טוויסט מודרני משלנו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 3-4 שעות (תלוי באיזה מתכון תבחרו)
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לקראת הבישול הארוך והמרשים הזה, אנחנו צריכים לאסוף כמה מרכיבים שיעשו את ההבדל. הם צריכים להיות טריים, איכותיים, מבריקים כמו כוכבים.

  • 1 ק"ג בשר כתף/צלי (עדיף בשר עם שומן, שיתמזג בטעמים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצל קצוצים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של פלפל שחור
  • 1/2 ליטר מים או ציר בקר
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1 חופן פטרוזילה קצוצה (למראה מיידי)

כעת, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, שימו לב למרכיבים חלופיים: אפשר להחליף את גזר בתפוחי אדמה מתוק או להוסיף פטריות למגוון טעמים עשיר.

שלבי ההכנה

בואו נצא יחד למסע הבישול. האם אתם מוכנים? ההכנה היא פשוטה, על אף שהשעות שהמנה מבלה על הכיריים עשויות להרתיע אתכם. אבל אל תדאגו, זה יגרום לכם להרגיש שפים ברמה עליונה!

  1. נחמם את השמן זית בסיר גדול על חום גבוה.
  2. נוסיף את הבצל ונטגן עד שהוא מקבל צבע זהוב.
  3. נוסיף את השום ונמשיך לטגן עוד דקה.
  4. נוסיף את הבשר ונשחים אותו מכל הצדדים.
  5. נוסיף את הגזר ותפוחי האדמה ונערבב הכל יחד.
  6. נוסיף את רסק העגבניות, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל ונערבב היטב.
  7. נוסיף את המים או ציר הבשר ונביא לרתיחה.
  8. נוסיף את עלי הדפנה, נצמצם את החום לסימן נמוך, מכסים והבחנה לשעתיים.
  9. לאחר שעתיים, נוסיף את העשבים הקצוצים ונמשיך לבשל עוד שעה עד שהבשר מתמוסס בפה.
  10. נסיר מהכיריים ונמתין שהטעמים יתמזגו עוד כמה דקות לפני ההגשה.

מעניין לדעת, שתקופת הבישול הארוכה מבטיחה שהבשר יתמוסס בפה והטעמים יחדרו זה אל זה כמו במשפחה. וכמובן, נוספת כאן התעוררות של ניחוחות שלא ניתן לתאר במילים.

שדרוגים ותוספות

יש המון אפשרויות לשדרג את התבשיל הזה. לדוגמה, אם אתם אוהבים חריף, תוכלו להוסיף כמה פלפלים חריפים קצוצים ישר לסיר. אוהבים דברים מתוקים? מוסיפים כמה פרוסות דלעת או חצי כוס צימוקים.

אם אתם מחפשים לגרום לרוטב להיות סמיך יותר, אפשר להוסיף כף קמח או קורנפלור, ויש לכם תבשיל עבה, אגדי, שמלטף את הלשון. וגם בפשטות טעם נפלא, אתם יכולים להגיש עם אורז לבן או קוסקוס בצד שיספוג את כל הטעמים המדהימים.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הבשר קשה לאחר הבישול?
בעת בישול הבשר, אחד הכשלים הנפוצים הוא בישול לא נכון, אז וודאו שהחום נמוך. אם הבשר לא מתמוסס, יתכן וצריך לבשל אותו עוד קצת.

האם ניתן להכין את התבשיל יום לפני?
כמובן! למעשה, טעמים מתעצמים כשאתם מכינים את התבשיל יום לפני ומניחים לו להתקרר במקרר.

איך יודעים מתי התבשיל מוכן?
בשר מוכן כאשר אפשר לחתוך אותו בקלות, ויש לו טעם עשיר, חמאתי, ומדהים שמתממש בפה.

האם כדאי להוסיף ירקות נוספים?
בהחלט! אתם יכולים לשים תפו”א מתוק, קישואים או אפילו דלעת.

איך אפשר להפוך את המנה לטבעונית?
במקום בשר, השתמשו בקטניות כמו חומוסים או עדשים יחד עם ירקות שורש.

מה ניתן להגיש עם התבשיל?
אפשר להגיש עם אורז, פירה, או פוקצ'ה טרייה.

האם אפשר להקפיא את התבשיל?
בהחלט! זה עובד מצוין. השקיעו במיכלים טובים ותקפיאו, זה יחזיק טוב חודשים.

איך אפשר לזהות שחתיכת הבשר שהשתמשתי בה היא באיכות גבוהה?
בחנו את צבע הבשר, הוא צריך להיות ורדרד ולא אפור. וודאו שהמרקם רך ולא יבש.

במה זה משתנה אם אני מבשל בסיר לחץ?
אם אתם משתמשים בסיר לחץ הזמן מצטמצם בערך בשניים, כך שאפשר להכין את התבשיל בשעה.

מה הטעם הכי טוב שיכול להתקבל מתוספות או עיבודים?
התוספות כמו עשבי תיבול רעננים או פירות יבשים ממש משדרגים את הטעמים ועושים את המנה משגעת.

כמו שאתם רואים, מתכון זה לא רק מתכון, זה חוויה שלמה. אני מאחל לכם שתכינו ותצטרפו לחוויות שאומרים להן ללקק את האצבעות! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, תנו לאחרים ליהנות מהקסם הזה, זה מה שיפה – כשמאחדים טעמים, משתפים אהבה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *