מתכון לבצק פריך עם שמן – המדריך המושלם
נכנסים למטבח, ומרגישים את החום, את הריחות המדהימים ואת הציפייה של כל בני המשפחה למשהו משגע. הבצק הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לקחת את המתכונים שלכם לשלב הבא. בין אם זה טארט פירות מעלף, עוגיות משגעות או אפילו פאי של סבתא, הבצק הפריך עם השמן הזה הוא בגדר חובה.
מה מיוחד בו? הוא קל, מהיר, ושומר על הפריכות במשך ימים. לא תאמינו כמה פשוט להכין אותו. לא צריכים להיות אנשי מקצוע בתחום הקולינריה, כל אחד ואחת יכולים להצליח בו בצורה הכי טובה שיש, ובסופו של דבר ללקק את האצבעות על התוצאה. ברוכים הבאים לעולמם האגדי של הבצקים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן תסיסה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 2 פשטידות או טארטים בגודל בינוני
הרכיבים הדרושים
אז מה צריכים כדי לבנות את הבצק המושלם? יש לנו כאן את כל הטריקים והחומרים שיעזרו לכם לצאת עם בצק ממכר, נימוח ומרשים:
- 200 גרם קמח חיטה לבן (או קמח ללא גלוטן אם אתם מעדיפים)
- 100 מ"ל שמן זית איכותי (הקיץ הזה, ניתן גם להשתמש בשמן קוקוס)
- 50 גרם סוכר (אופציונלי, תלוי אם אתם מכינים מתוק או מלוח)
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה (לגרסה טבעונית ניתן להחליף בשולחן קינואה או במים)
- 1 כפית קינמון (אם רוצים טעם מיוחד)
חשוב לזכור! ניתן לשדרג את הבצק הזה בעזרת תוספות מדהימות. תחשבו על אגוזים קצוצים, צימוקים או שוקולד צ׳יפס. כל רעיון שלכם הוא מרגש!
שלבי ההכנה
ובכן, אנחנו יודעים שכולם כאן בכדי להתנסות, אז בואו ניגש לשלב הכנת הבצק. זה פשוט כמו א'-ב'.
- במצלחת גדולה, מערבבים את כל הרכיבים היבשים: קמח, סוכר ומלח.
- בקערה נפרדת, מערבבים את השמן ואת הביצה.
- מתוך הקערה היבשה, מתחילים להוסיף תערובת מהשמן והביצה – בהדרגה.
- מערבבים את הכל עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
- מעט לחוץ? הגיע הזמן לשים את הבצק במקרר אעבור 30 דקות.
- לאחר שהבצק נח במקרר, מתעסקים איתו: לRolling Out עם מערוך בהתאם לממדי התבנית שברשותכם.
- יש להניח את הבצק בתבנית מרוחה בשמן או חמאה, ולדחוף את הבצק לפינות.
- עכשיו, יכולים להמשיך למלא במילוי שאתם אוהבים.
- אופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק הזה מגיע לזהב המושלם.
עכשיו, בשלב הזה, הבצק שלנו התייצב ונראה כמו מגנט של טעמים. אליו מצרפים את המילוי שאוהבים (כמו פירות, פירות יער, גבינה או שלל ירקות). אפשר גם להשאיר אותו ככה, זה משגע ככה!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
אז יש לנו פה שדרוגים מלהיבים לרוב. אפשר לנסות:
- להוסיף קקאו לבצק שוקולדי ושיתוף פעולה עם שוקולד צ׳יפס גולמי.
- ליצור בצק צבעוני על ידי הוספת סלק או תרד.
- לשדרג עם עיבודים עונתיים, כמו אגוזי לוז קצוצים או ליצ׳י.
שאלות ותשובות
איך לוודא שהבצק שלי יצליח? מומלץ לא להתגבר על הבצק ולא לערבב אותו יותר מדי, כי זה עלול להוציא אותו מהפריכות.
האם אני יכול להשתמש בקמח כוסמין? בהחלט! קמח כוסמין הוא חלופה מצוינת, רק זכרו כי יתכן שצריך לשנות את הכמויות.
מה קורה אם הבצק שלי דביק מידי? אם הבצק דביק, הוסיפו עוד קמח במידה שווה, בזהירות עד שהבצק יהיה נעים ונכון.
האם ניתן להכין את הבצק יום מראש? כן! פשוט עטפו אותו בניילון שקוף ושמרו במקרר עד השימוש.
למה להשתמש בשמן זית? שמן זית מוסיף לארומה מדהימה, ובנוסף, הוא בריא הרבה יותר.
האם אפשר להכין את הבצק ללא ביצה? בהחלט! ניתן להשתמש ב-2 כפות רסק תפוחים או 1/4 קוס מים להחליף את הביצה.
כמה זמן ניתן לשמור את הבצק? הבצק נשאר בשימוש במקרר עד 3 ימים.
האם זה מתאים למתכונים מלוחים? בטח! הבצק עובד נהדר עם פשטידות ומאפים מלוחים.
אפשר להקפיא את הבצק? בוודאי, כי אז תהיו מוכנים לקסם בכל עת!
מה כדאי להגיש עם הבצק? שמנת חמוצה, רוטב פסטו או סלט ירוק זה שילוב מושלם!
וזהו! אתם מוכנים ליצור את הקסם הזה במטבח שלכם! אם אהבתם, שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים או ברשתות החברתיות. בואו נשתף את האהבה למתכונים! תפרגנו לעצמכם, ולצדדים!