בשר בתנור מתכון שיביא לכם טעמים בלתי נשכחים

בשר בתנור – המתכון המושלם והמדהים שאי אפשר להתעלם ממנו!

דמיינו את הרגע הזה, שבו אתם פותחים את דלת התנור והריח המעלף של בשר מתובל שמטגן את עצמו בחום הנעים מגיע אליכם. המראה של הבשר הזה, עשוי היטב מבחוץ ונימוח להפליא מבפנים, אין כמו זה. המתכון הזה הוא לא סתם עוד מתכון – זהו מתכון שישאלו אתכם עליו ולא יפסיקו ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: 6-8 אנשים

  • 30 דקות הכנה
  • בישול במשך 2-3 שעות, תלוי במשקל הבשר
  • מספיק ל-6 עד 8 אנשים, או ל-2 עם תיאבון חזק במיוחד

המרכיבים הדרושים

לפני שנכנסו לתהליך המרתק של הכנת הבשר, הגיע הזמן להתוודע אל המרכיבים שהם לא רק מצרכים בסיסיים, אלא גם רכיבי קסם שיקפיצו את המנה לרמה הבאה. שימו לב, המתכון הזה לוקח את הבשר הקלאסי והופך אותו למשהו אגדי וממכר!

  • 1.5 ק"ג בשר צלי, היינו ממקום רך ונחשק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס סויה איכותית
  • 1/4 כוס סוכר חום (או דחף של מדליק נוסף – סוכר קוקוס!)
  • 2 כפות אורגנו יבש
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • גזר קלוף וחתוך לקוביות (לצלחת צבעונית)
  • תפו”א קלופים וחתוכים (להשבחות עם תוספות)
  • רוטב סויה, לשדרוג פתאומי

המרכיבים חלופיים

אם אתם טבעוניים או דל פחמימות, תוכלו להחליף את הבשר בתחליפים כמו טופו או פרחי כרובית; התוצאה תהיה מפתיעה ומרעננת! תוספות כמו פטריות טבעיות או ירקות בשלל צבעים מוסיפים לאווירה ולטעם.

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיעה השעה, לשלוף את הסינר, להתכונן ולהבהיר את האווירה במטבח לקראת מה שעומד לקרות. מתכון זה משלב בישול איטי יחד עם תשוקה של טעמים, ההכנה קלה אבל התוצאה? מעלפת.

  1. חממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את שמן הזית, השום הכתוש, החרדל, הסויה, הסוכר, האורגנו, הפפריקה, המלח והפלפל.
  3. משרים את הבשר במשרה למשך 30 דקות לפחות (אפשר גם לשים לילה במקרר, דבר שמחזק את הטעמים).
  4. אומרים לבשר להתייבש מעט במג towel. פורסים קלות על כל צד ומסדרים בסיר עם רוטב.
  5. מוסיפים את הגזר ואת תפו”א מסודרות מסביב עם קצת רוטב.
  6. מכסים את הסיר בנייר כסף, מכניסים לתנור ותנו לו לבלות בתנור במשך 2-3 שעות.
  7. בסיומו של הזמן, פותחים את הנייר ומבצעים קארפצ’ו מעלף של רוטב שנשאר.
  8. אחרי 15 דקות נוספות בתנור, מגישים וכמובן – לא לשכוח ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהמנות כבר מוכנות, אפשר להעיז ולהוסיף לתוך הסיר ירקות שורש נוספים כמו בטטה או קישוא, להעצים את הטעמים או להוסיף עשבי תיבול טריים לקישוט – כך שזה לא רק משגע מבחינה טעם, אלא גם מבחינה ויזואלית. ואם אתם מרגישים מלאים ממכונה, אל תהססו להוסיף גבינת פרמזן מגורר דווקא לקצה. זה ייתן פיתוי אשך למי שאוהב את הכשל הקולינרי.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בבשר אחר למתכון?
יש אפשרות להשתמש בזה: טלה, גדי או עוף. כל אחת מהאופציות תוציא ניחוחות שונים וטעימים.

כמה זמן בישול נדרש עבור בשר בעובי שונה?
יש לעלות למשך 2.5-3 שעות עבור בשרים שומניים ובשרים דקים יותר ידרשו כשעה וחצי.

אפשר להכין את זה מראש?
כמובן! זה אפילו עדיף, הבצק מתמזג עם הטעמים ויוצא יותר מענג לאחר היישון.

מה קורה אם שכחתי את השום?
לא נורא. אם מדלגים על השום, התוצאה תהיה לב טיפוחה יותר פחות ארומטית. אפשר לשים יותר תבלינים.

האם ניתן להקפיא את הבשר?
בהחלט! יש לאחסן בקופסה מלאה בסוג אוכל או לשים זה עם ניילון נצמד.

האם אני יכול לשים יותר סוכר?
כן, אבל שמרו על איזון! פיצוי סוכר יכול לקחת טיפת מעבר למספר סוכר ממוקד, להקנת את הסיום הטעים.

איך אני יודע שהבשר מוכן?
אפשר לבצע חיתוך קטן בבשר, אם הוא נעים בפנים, הוא מוכן!

האם ניתן להשתמש ברוטב אחר?
לחלוטין! רוטב עגבניות או רוטב חריף יכול להפוך אותו לעיכול מורכב ומעניין.

אפשר לצמצם המשרה?
אם מתחשק, אפשר לצמצם לסוג אחר, או לשים כמון.

מה להכין כקישוט על הצלחות?
סלט ירקות רענן, כדי להתפנק בטעמים מרעננים.

אם אהבתם את המתכון המדהים הזה שמשגע את החיך ואת הקיבה, אל תשכחו לשתף אותו! בואו תפתחו עיניים ובעל הסודות הקולינריים הנסתרים, ותפיצו לכל המי שאוהבים לבשל וליצור. כי אין כמו בשר מתובל בתנור שמוסיף לכל שולחן ממד של חגיגה גדולה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *