גוש בשר בתנור – המתכון הסודי שישנה הכל!

גוש בשר בתנור: המנה המושלמת לארוחה של חגיגות משפחתיות

אדם חכם פעם אמר שגוש בשר בתנור הוא כמו חיבוק חם לכל המשפחה. כשמגיעים החורפים הקרים או החגיגה השנתית, אנחנו מרגישים את הצורך לאסוף את הקרובים אלינו סביב שולחן האוכל, והמנה המדהימה הזו היא פשוט לא פחות מאגדה! אם אתם מחפשים מתכון שילך ישר על הלב וישאיר את כולם עם חיוך רחב על הפנים, הגעתם למקום הנכון. האוכל שלנו הוא לא רק מזון, אלא זיכרונות, חוויות ופעמים בעיתוי הוקף במוזיקה ודיבורים. וזה הזמן להרים את הכפפה, להכין גוש בשר בתנור וליהנות יחד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2-3 שעות (תלוי ברמת הקטנות של הבשר)
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 מנות, תלוי בתיאבון!

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנס לתהליך ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל החומרים הדרושים. מדובר ברכיבים פשוטים אך בהחלט אגדי:

  • 1.5 ק"ג גוש בשר (מסוג אנטרקוט או קצבים – זה משגע!)
  • 2 כפות שמן זית
  • שיניים של 4-5 שיני שום (מדהים מה שהשום יכול להוסיף בעניין הזה)
  • 2 כפות חרדל דיז'ון (לטעם יוצא דופן)
  • 1 כוס ציר בשר או מרק ירקות (בריא ומזין)
  • מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
  • תיבול: תימין, רוזמרין או אורגנו (אם זקוקים לתוספת טעמים מעלפים)

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש גרסת בריאות בכל הסיפור, אפשר לבחור ב:

  • בשר הודו במקום בקר
  • שימוש בשום סויה במקום שמן זית עבור גרסה דלת קלוריות
  • לגרסת טבעונית, אפשר להכין גוש של טופו מתובל היטב עם תיבול מתאים!

שלבי ההכנה

כעת נגיע לחלק שממנו עולות ריחות שיגרמו לשכנים לצלצל בפעמון, רצוי לעקוב אחרי כל שלב:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים את הבשר בהתאם לגודל הרצוי (לא לקוטע את הבעלים!
  3. מתבלים במלח, פלפל, תיבול ושום – ממש הופכים את הבשר לממש משגע.
  4. חממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים (בערך 2-3 דקות לכל צד).
  5. מעבירים את הבשר לתבנית ואוספים את שאר החומרים – חרדל וציר בשר.
  6. מוסיפים למעלה שמן זית ויוצקים על הבשר.
  7. מניחים בתנור למשך 2-3 שעות, עד שהבשר נימוח ומעלה ריח מטריף.
  8. לא לשכוח להרטיב מדי פעם עם הציר שברקע.
  9. לסיים עם הוצאת הבשר לפלטה, לתת לו לנוח כמה דקות לפני החיתוך – זה חשוב, אל תדלגו על זה!
  10. חיתוכים יפה ומגישים עם תוספות שעושות חשק גם לשכנים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

תחשבו, מה אפשר להוסיף למנת הגוש בשר הזו? יש הרבה! ניתן לשדרג את המנה עם:

  • תוספת של ירקות קלויים כמו גזר, בטטה, תפוחי אדמה או דלעת – כאן המשחק הוא שלך!
  • מרקם גבישי בכדי להגיש עם סלסה ירוקה או קצפת עגבניות.
  • להוסיף חומץ בלסמי לפני ההגשה לתיבול מעודן.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הבשר מוכן? יש לחתוך את הבשר ולהתבונן בצבע – אם הוא אדום מדי, צריך להחזיר לתנור.

מה אפשר להגיש לצד המנה? מתאימים פירה, אורז עם ירקות או סלט טרי וואפל.

כמה זמן כדאי להגלות את הבשר לפני החיתוך? רצוי לעד 10 דקות, זה עוזר לשמור על הלחות.

האם אפשר לקFrozen את שאריות הבשר? בהחלט, גוש בשר הזה יוכל להקפיא, כך שתהיה לכם מנת מפתיע בעת הצורך.

מהו הטמפרטורה האידיאלית בבעת הבישול? בין 60 ל-70 מעלות, על מנת להרגיש את הנימוחות הנכונה.

כמה זמן מראש צריך להחליף את הבשר לשימון? עדיף 30 דקות במקדמה.

האם ניתן להשתמש בבשר קפוא? ניתן, אך יש לוודא שהבשר מופשר לחלוטין לפני הבישול.

מהו התיבול הכי מומלץ לגוש בשר? ההתאמה האישית שלכם והטעימה צריכה להיות המדריך – קדימה, תתנסו עם תיבול לפי טעמכם!

כיצד להוסיף טוויסט למנה? נסו להמיר חלק מהשום בכתש מרגשה של ג'ינג'ר – תוספת חמצמצה ולוהטת!

האם מדובר במתכון קל גם למתחילים? בהחלט, אם עוקבים אחרי הצעדים ומבינים את המנה – זה מתכון שמעודד סבלנות!

אין לעבוד על המתכון לבד! שתפו את החוויה עם חברים, תמשיכו לקחת תיעוד מעניין ותפיצו את המתכון ברשתות החברתיות, כי ככה עושים האוכל האגדי הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *