הסוד למתכון ג'חנון קפוא מושלם בבית

איך מכינים ג'חנון קפוא

אז מי לא אוהב ג'חנון? המנה המדהימה הזו, שכולנו מכירים ואוהבים, היא לא רק טעים אלא גם מספק רגעים של זכרון עם כל ביס. דמיינו את הריח שנישא מהתנור בשבת בבוקר, כשהג'חנון מתחיל להשחים ופולט ניחוחות משגעים שממלאים את הבית באווירה של חום ואהבה. עכשיו, תתארו לעצמכם שאתם יכולים להקפיא את החוויה הזו ולחזור אליה בכל פעם שתרצו. זה לא אגדי? היום אנחנו הולכים לקחת את המתכון המסורתי של סבתא ולהתאימו לצרכים המודרניים שלנו עם גרסה קפואה. אז הגיע הזמן להתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 12 שעות (הג'חנון מתבשל לילה שלם)
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת, נגיע לחלק המעניין באמת – מה אנחנו צריכים כדי להכין את הג'חנון הקפוא המושלם הזה. ג'חנון הוא מתכון מאוד פשוט, אך השילוב בין המרכיבים מביא לתוצאה שלא תהיו מסוגלים לעמוד בפניה.

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כוס מים
  • לתוספת: רסק עגבניות, ביצים קשות או כל תוספת שאוהבים

אם אתם בקטע בריאותי או טבעוני, אפשר להשתמש בקמח תפו"נ ובשמן קוקוס. הגרסא הטבעונית שלנו יכולה להיות נהדרת, ועם כל כך הרבה אפשרויות, אתם יכולים לקבוע בדיוק מה יש במשקה שלכם. ובין היתר, תמיד תוכלו להוסיף גבינה עם רוטב פסטו למי שאוהב טעמים חדשים ומעלפים!

שלבי ההכנה

ברגע שהכנתם את כל המרכיבים ושהמחשבות על הג'חנון כבר מתחילות לזרום, אפשר להתחיל בהכנה. לילה שלם של בישול, כמו סבא וגדולה אליזבת היו עושים, מחכה לנו!

  1. שמים את הקמח בקערה גדולה ומוסיפים את המלח.
  2. מערבבים את השמן עם המים ומוסיפים את התערובת לקמח.
  3. לוש את הבצק עד שהוא חלק ורך, מכסים בשכבת ניילון ונשים במקרר לשעה.
  4. לאחר מכן, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לשכבות דקות.
  5. חותכים רצועות ברוחב 5 ס"מ ומניחים במאונך.
  6. לפני שהן מתייבשות, מוסיפים את הרסק עגבניות שיכניס טעם מהפנט.
  7. מניחים את הרצועות אחת על השנייה ויוצרים צורת רולדה.
  8. מניחים בסיר ומוסיפים מים רותחים שיכסו את הג'חנון.
  9. מבשלים על חום נמוך במשך 12 שעות (לילה שלם) עד שהן רכות ומושלמות.
  10. מקררים על מנת להקפיא ורק אז שמים בשקיות לזן ההקפאה.

אחרי כל הבישול הזה, אתם יכולים להרגיש את הג'חנון מתחיל להתבל ואפילו להגיע למבחן הטעם המאוד לא מחייב של לבדוק האם צריך לשים עוד טיבול או ביצים קשות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, בג'חנון אפשר להוסיף המון תוספות שיכולות לקחת אותו לרמות חדשות של טעם. אם נתקעים על טעם חדש, הנה כמה רעיונות מדהימים:

  • גנאש של פסטו עם שמן זית לתוגן טפנד מעניין.
  • עיטור של פרוסות זיתים שחורים ואדומים.
  • להוסיף ביצים קשות עם רוטב חריף – זה משגע!
  • ליצור ג'חנון ממולא בדגי טונה או עוף – ואוו! מדהים.

מהנסיון שלי, אם תשדכו מנה זו עם סלט רענן ופתיתים עסיסיים, לא יהיו לכם צללים בגב! ואי לכך, כל מנה יכולה ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות

מה עושים אם קשה לעצב את הבצק? אל תדאגו! אם הבצק לא גמיש, הוסיפו מעט מים בשכבות עד שיתקבל מרקם חלק ונעים.

כמה זמן ניתן לשמור את הג'חנון במקפיא? אפשר לשמור גם עד חצי שנה, אך מומלץ לא לחכות כל כך הרבה! זה כל כך טעים ששווה להוציא אותו בכל פעם. פשוט תנו לו קצת זמן להתמגן מחדש.

האם אפשר להכין ג'חנון ללא גלוטן? בהחלט! שינוי פשוט בקמח לגלוטן חלופי יעשה פלאים. שימו לב לרמות הלישה.

איך יודעים אם הג'חנון מוכן? צריך לבדוק שהוא רך במגע. אם הוא שומני ונראה שמנמן, יש סיכוי גבוה שהוא כבר בושל עד дерень.

האם אפשר להכין גם ג'חנון קטן יותר? בוודאי! ניתן לחתוך את רצועות הבצק ברוחב יותר קטן בשביל ג'חנון במידות כפולות.

כיצד לבצע הקפאה חוזרת? פשוט הוציאו את שקיות ההקפאה ואפשר להניח מוקדם לפני השימוש. ואז, משרים במים רותחים.

מה מציע לצלם לשימוש מיידי? אני מציע ליצור צל הצגה עם תוספת של سלט ירקות חמוץ – זה פשוט מדהים!

איך אוכלים ג'חנון קפוא? פשוט מבשלים במים רותחים, ובשביל השנה החדשה, ברצינות, אפילו עם תוספות נוספות על הלוח.

אפשר להכין במשך שבועות? אנחנו מתכוונים לשמור את הג'חנון זוהר יותר עם הזמן, אז לא מומלץ לחכות יותר מדי, כי זה פשוט מהמם.

האם יש טיפים לשיפוט סופי? כשאתם מסיימים לאכול, זכרו לשתף את המתכון הזה. תמיד יהיו מישהו אחר שירוויח מהתוצאה הזו!

אם הג'חנון הזה עלה לכם למוח והגירוי לנסות עוד יותר גבוה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם ולהפיץ את האגדה הזו ברשתות חברתיות. אז… יש מקום לשיתוף? ברור שקיים! תעשו חיים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *