מתכוני עוף מרוקאית שהילדים יאהבו בלי סוף

מתכוני עוף מרוקאית – התפרצות טעמים שלא תשכחו!

אם יש משהו שיכול להעביר אותנו הישר אל תוך החוויות והרגשות של תרבות עשירה, זהו אוכל. מתכוני העוף המרוקאית ממש כמו סיפור, מלאים בטעמים, ריחות וזיכרונות שסבתות מכינות עם הרבה אהבה. אנחנו לא מדברים כאן רק על עוף, אלא על חגיגה של מסורות, תרבויות וטעמים שנצברו במשך דורות. אתם מוכנים לקחת את הטעמים הללו והופכים אותם למעין קסם בצלחת שלכם? בואו נכין עוף מרוקאית שמגלה לעולם את קסמיה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנס לפעולה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים.

  • 1 ק"ג עוף (חזה או מכניס עוף לא דליל)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיניים שום קצוצות
  • 2 כוסות מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 100 גרם פרחי כרובית (לא חובה)
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • צרור של פטרוזיליה קצוצה (ל garnishing)

שדרוגים ואפשרויות החלפה

רוצים לשדרג את המתכון? אין בעיה! אתם יכולים להוסיף כחצי כוס גרגרי חומוס מבושלים, או אפילו פרוסות של תפוחי אדמה. עבור גרסה טבעונית, ניתן להחליף את העוף בטופו או בקוביות של סייטן. אל תשכחו לגוון עם ירקות כמו גזר או קישוא. אפשר גם לנסות תיבולים נוספים כמו כמון או פפריקה חריפה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הזמן לגלות את הדרך להכנת השף המרוקאי שבכם! הנה שלב אחר שלב על מנת שתהיו בטוחים שהכול ייצא הכי טעים שיש!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על חום בינוני. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהופכים שקופים.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים כ-1-2 דקות.
  3. מניחים את חתיכות העוף בתוך הסיר ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  4. מתבלים עם פפריקה, קימל, קינמון וכורכום. מערבבים היטב.
  5. מוסיפים את המים, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
  6. נמנעים מהחום נמוך ומבשלים עם מכסה במשך כשעה.
  7. כשהעוף מתקרר, מוסיפים את הצימוקים ופרחי הכרובית ומבשלים לכ-10 דקות נוספות.
  8. מסננים את העוף לצלחת, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומקשטים עם אגוזי פקאן קצוצים.

לתשומת לבכם!

במהלך הבישול, טעמים מסתדרים והעוף מתמזג עם התבלינים. ההמלצה שלי היא לתת לעוף לשבת עוד כמה דקות לאחר הבישול עם המכסה סגור, כדי שכל הטעמים ימשיכו לחדור לתוך הבשר.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור את העוף אם נשאר?
שמור את העוף במקרר קונגרציה בכלי סגור למשך 2-3 ימים. אם אתם רוצים, אפשר גם להקפיא, ושוב לשקשק אותו בסיר לפני ההגשה.

מה ניתן להוסיף כדי להפוך את המנה לעשירה יותר?
תוספות כמו פרחי ברוקולי או קישואים לא רק משרות צבע במנה, אלא גם מרעננים את הטעמים.

מה התיבול המומלץ למי שאוהב טעמים חזקים יותר?
מוסיפים פפריקה חריפה או כמון. הוראות מחקרי הופכות את המנה למדהימה!

האם אפשר להכין את המתכון בלי בצל?
אפשר בהחלט! פשוט דלגו על השלב הזה, אך אל תוותרו על השום. הוא נותן את הטעם האגדי.

איך נדע שהעוף מבושל עד הסוף?
ודאו שאין נוזלים ורודים בעוף ושהבשר רך ונחלק בקלות.

האם אפשר להגיש את המנה עם מנת פחמימה?
בהחלט! אורז או קוסקוס הם תוספות מושלמות שמסייעות לספוג את כל הטעמים.

האם אפשר לשדרג את המתכון לגרסה עם ירקות?
בהחלט! הוסיפו ירקות שורש כמו גזר ותפוח אדמה יחד עם העוף במהלך הבישול.

איזה רוטב מומלץ להוסיף?
תחשבו על רוטב יוגורט או טחינה שמרענן את המנה.

מה ההמלצה לארוחת צהריים המושלמת?
מגישים עם סלט ירקות קצוץ מרענן, והמנה ממש משגעת!

איך אפשר לשמור על המנה בריאה יותר?
השתמשו בשמן זית פחות או הוסיפו יותר ירקות נלווים למנה.

עכשיו כשאתם עם מתכון העוף המרוקאית הזה בידיים שלכם, אל תשכחו לשתף עם החברים ברשתות החברתיות! בואו נפיץ את האהבה לאוכל זה בכולם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *