עוגת וניל גבוהה ליום הולדת – מתכון אגדי!
שוק חגיגות היום הולדת עלול לעיתים להיות מאתגר. ארוחת ערב, מתנות, בני משפחה חברים – מהו הדבר הכי חשוב? נכון! עוגה! העוגה היא המרכז בחגיגה, זו שמביאה את כולם אל שולחן הקטנות, ומשם, הכל מתגלגל… אחרי כל הליך ה"יום הולדת", נשאב לאחר מכן לסיפור מעניין על עוגת הווניל הגבוהה שנכינה כאן יחד.
עוגת הווניל שלנו היא לא סתם עוגה; היא מעלפת, בה מתפשטים ריחות של וניל ברחבי כל הבית. כל ביס מהעוגה נמס בפה, והמרקם האוורירי שלה יגרום לכם, וחבריכם, להתמכר. לעיתים, אני חושב שהעוגה הזו מביאה לגיבוש של רגעים בלתי נשכחים, כשכולם לוגמים קפה ומחכים לבצע חיתוכי מהונדסים מתוך הניחוח המבריק שבוקע מהמקרר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכיצד להכין לענה!
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 35 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך עם שלבי ההכנה המפרטים, חשוב שנוודא שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים. כל רכיב מוסיף קמצוץ קסם עולמי לעוגה שלנו, וההנאה תהיה מושלמת עד הפיסקה האחרונה!
- 400 גרם קמח לבן (בערך 3 כוסות)
- 300 מ"ל חלב (כוס וחצי)
- 250 גרם חמאה רכה
- 300 גרם סוכר (כוס וחצי)
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כף תמצית וניל איכותית
- קורט מלח
עכשיו אחרי שווידאנו שיש לנו את מה שצריך, אפשר לציין שגם ניתן לתחלף חמאה במרגרינה עבור גרסה דלה בצורה טבעונית, וכך גם כדי להפוך אותה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים. פשוט מדהים!
שלבי ההכנה
אתם בדרך לעוגה ממכרת, ואי לכך, קחו נשימה ותפנו אל שולחן העבודה! כעת אנו מתקדמים לעבור לצעד הבא!
- לחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את החמאה בספל גדול, ומפעילים את המיקסר עד שהיא מתפרקת לאורח.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים ללא רחמים עד שהתערובת מקבלת גוון בהיר.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, כשהמיקסר פועל.
- מערבבים עם תמצית הווניל.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה והביצים, לסירוגין עם החלב.
- לוחצים על מצב מהירות גבוהה עוד דקה עד שהתערובת מתאחדת.
- שמים את התערובת בתבנית עוגה גבוהה (28 ס"מ) שהוסרה מראש עם שמן או נייר אפייה.
- אופים במשך 35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וּמים מוציאים חוט יבש (דקרו עם קיסם – אם יוצא יבש, העוגה מוכנה!).
- מרימים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות בתוך התבנית, לאחר מכן מעבירים את העוגה אל רשת צינון.
- לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, ניתן לקשט ולהתפנק!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בשלב הזה, לא חייבים להפסיק! קישוטי השכבות מעולם לא היו כל כך קלים. האופציה הראשונה היא למרוח שכבת שמנת מתוקה (לנפגעי מחמאה!). מעט קקאו מתוק עשוי גם לעזור. שדרוג נוסף יכול להיות שוקולדים מרוסקים, פירות יער, או טופינגים של ריבת תות כדי להפוך לכל כך מושלם!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את העוגה ללא ביצים?
מה עושים אם העוגה יוצאת דחוסה?
האם ניתן להכין את העוגה יום לפני האירוע?
האם אפשר לשנות את הטעם של העוגה?
האם ניתן להקפיא את העוגה?
אולי טוב להוסיף אגוזים לעוגה?
על מה לשים לב כשמכינים את העוגה?
למה חשוב לתת לעוגה להתקרר אחרי האפייה?
אוורירית.
אילו טעמים נוספים מתאימים לעוגה?
האם ניתן להפוך את העוגה לבריאה יותר?
וכך, מתכון זה יוצר את הרגעים הקסומים שלכם ביום ההולדת המושלם! אל תהססו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! זה הזמן להפיץ את הבשורה על עוגת הווניל המדהימה!