קובה בורגול וסולת: המתכון המושלם שלא תרצו לפספס!

קובה בורגול וסולת – מתכון אגדי!

נמאס לכם מהציגות של אותם המנות הסטנדרטיות על השולחן? אז הגיע הזמן להפתיע! יש משהו במגע ההיסטורי של קובה שמזכיר לנו מסעות רחוקים, ערבובים של טעמים וריחות משכרים. קובה בורגול וסולת, זו מנה שתשאיר את האורחים שלכם במצב של "מזל טוב!" עם כל ביס. המתכון הזה הוא לא רק פשוט להכנה, אלא מדהים גם בטעמים שלו: תערובת מושלמת של בורגול, סולת ותבלינים שמעוררת את החושים. ומי לא אוהב ללקק את האצבעות כשזה מגיע לאוכל בבית? 

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

הנה מה שנצטרך כדי ליצור את המנה המושלמת. זכרו, כמו בכל דבר, המרכיבים חשובים מאוד, ולכן נבחר לבחור את הטובים ביותר!

  • 300 גרם בורגול בינוני
  • 200 גרם סולת
  • 1 כוס מים חמים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית עלי טימין
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 100 גרם בשר טחון (אפשר לשים גם עוף או שינוי טבעוני)
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • שמן זית לטיגון

ופנינת הדרים: אפשר לשדרג את המנה הזו עם תוספת של שקדים קצוצים או צנוברים! זו תוספת מלאה באגדי!

הרכיבים הדרושים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית למתכון הזה, תוכלו להחליף את הבשר בטופו קצוץ דק או בפטריות קצוצות. גם ככה תצאו עם מנה בריאה, שמקפיצה את הטעמים!

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להתגלגל עם הידיים בבצק ולעשות קסמים. תכניסו קצת מהבישול של סבתא לתוך המטבח שלכם!

  1. ראשית, נשטוף את הבורגול במים קרים עד שיתנקו.
  2. נניח את הבורגול בקערה, נוסיף את הסולת, המלח, הכמון ועלי הטימין ולמעלה pour את המים החמים.
  3. נכסה את הקערה וניתן למרכיבים לבעול במשך 20 דקות.
  4. כאשר הבורגול סופג את הנוזלים, נערבב בעזרת ידיים ונחכה עד שיתקבל בצק נעים.
  5. בזמן הזה, נטגן בצל עם שמן זית עד שישחים.
  6. נוסיף את הבשר הטחון, האף טבל – ונערבב עד לבישול.
  7. נצנן את תערובת הבשר ואז נוסיף את הפטרוזיליה לקישוט.
  8. מכאן, ניקח כדור מהבצק, נFlatten אותו ואז נניח מעט מהמלית במרכז. נסגור את הכדור בדיוק כדי לאפשר למלית להישאר בתוכה.
  9. נח repeat את התהליך עם שאר הבצק.
  10. נרתיח סיר מים עם מעט מלח, ואז נשים את הקובות למים במשך כ-20 דקות או עד שיתחילו לצוף.
  11. לאחר שהקובות התבשלו, נשטוף במים קרים כדי לעצור את הבישול.
  12. לסיום, נ יכולים לטגן במחבת עם שמן זית עד שיתקבלו קובות זהובות ופריכות.

והרי לכם קובה בורגול וסולת, מעדן שלא תשכחו! אפשר להגיש עם יוגורט צינה או סלט ירקות רענן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

נראה ברור שהסוד למנה הזאת הוא התוספות. אפשר לשדרגו עם:

  • סלט ירוק מרענן, שעשוי מחסה, ירוקי וירקות טריים.
  • יוגורט עם כוסברה ולימון – פשוט מהפנט!
  • שקדים קצוצים ופטרוזיליה עם נגיעת שמן זית.
  • תבלינים נוספים לפי הטעם כמו פפריקה חריפה או קימל.

שאלות ותשובות

מה מקורם של קובות?
קובות הם מאכל מסורתי שמקורי במטבח המזרחי. הם נפוצים ברחבי המזרח התיכון וכוללים גרסאות שונות מסביב לים התיכון.

האם אפשר להכין קובות גם בשיטה בריאה?
בהחלט! אפשר להשתמש בבצק מקטניות במקום בורגול וסולת, או אפילו להכין קובות אפויות במקום מטוגנות.

איך יודעים שהקובות מוכנות?
כאשר הקובות מתחילות לצוף במים החמים, זה סימן מצוין שהן מוכנות. גם אחרי 20 דקות, לבדוק אם החומר הפנימי רך.

למה חשוב ללטוש את הבצק פעמיים?
ליצירת טקסטורה אוורירית וגם כדי להבטיח שכל המרכיבים יתמזגו בצורה טובה – כאן זה הכל על הקשר בין טעמים!

האם ניתן להקפיא קובות לאחר ההכנה?
כן, הקפאת קובות היא אפשרות מצוינת! ניתן להקפיא אותם בשקיות ניילון ולהסיר עודפי האוויר. הם יחזיקו מעמד כחודש.

כמה זמן אפשר לשמור את הקובות במקרר?
את הקובות ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים. אם לא אוכלים ביום הראשון, רק לחמם טוב לפני ההגשה.

מהי השיטה המומית להכנת קובות?
ישנם אוהבים שמכינים קובות בסיר אידוי, זוהי שיטה ששומרת על טעם ומעט יותר בריאה.

האם יש סוד לתיבול המלית?
נכון, הוספת תבלינים כמו כמון וטחנים מוסיפה טעם ואווירה. וכמובן השקדים מוסיפים מהמרקע המושלם!

האם אפשר לשלב ירקות במלית?
בוודאי! קוביות גזר, קישואים או סלק ממש משדרגים את המנה והופכים אותו בריא יותר.

צריך להחליף את המים בעת ההכנה?
לא, רק במידה והמים מתנדפים. אם זה קורה, הוסיפו מעט מים נוספים כדי לוודא שהקובות לא יתייבשו.

אז תרוויחו לעצמכם טעמים משגעים, מזמינים את כולם לחלוק את המתכון הזה ברשתות החברתיות. בואו נרים את הקובה שלכם ותשתפו את החברים! מי יודע? אולי במתכון הבא תביאו משהו חדש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *