בשר צלעות מתכון הכנה קל וטעים שמשגע את הסועדים

בשר צלעות מדהים בתנור עם תבלינים מרשימים

אם יש משהו במשקפיים של המאסטר שף שיכול לגרום לכל אחד מאיתנו להרגיש כמו מקצוען, זה המתכון המדהים הזה לצלעות בשר בתנור. נתח בשר עסיסי, מתובל בתבלינים שמשגעים את החושים, משתוקק להתקלף מהמקלות ולזרום על הצלחת. אתם מכירים את התחושה הזו כשאתם פותחים את התנור וריח של בשר נמס בפה ממלא את החלל? אז בדיוק את זה אנחנו הולכים ליצור כאן. המתכון הזה הוא אגדי, מושלם לכל אירוע, ובעיקר למפגשי משפחה, כאן תמצאו את המתכון המושלם שיגרום גם לסבא לספר שאתם אלופים!

זמן הכנת המתכון – בסך הכל 2 שעות

  • רמת קושי – בינוני
  • מנות – 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

הנה הרשימה המפנקת של מה שאנחנו צריכים להכנת הצלעות הממכרות האלה:

  • 1.5 ק"ג צלעות בשר (מומלץ לבחור צלעות אחוריות)
  • 4-5 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1 כוס ציר בקר (אפשר גם מים)
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות (לתוספת מרעננת)
  • כמה גבעולי רוזמרין טרי (לא חובה, אבל מוסיף ניחוח מדהים)

מעבר לרכיבים הבסיסיים, חשוב לזכור שאנחנו יכולים לשדרג את המתכון לפי החשק שלנו. אפשר למשל להחליף את הדבש בסוכר חום או אפילו סירופ מייפל לגרסה מתוקה יותר. רוצים שזה יהיה טבעוני? אפשר להשתמש בקטניות כמו גרגרי חומוס בגרסה הנכונה!

שלבי ההכנה

השלב הראשון הוא המרגש. לכולם יוצא להכין אוכל אבל לא כולם יכולים להרגיש כמו שף! אז הנה איך להכין את הצלעות:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. נערבב את כל המרכיבים הרטובים בקערה גדולה (שום, רוטב סויה, דבש, שמן זית וחרדל).
  3. נשפשף את הצלעות בתערובת המתקבלת בצורה אחידה.
  4. נניח את הצלעות בתבנית רדודה עם צדדים ואנחנו לוקחים את הציר ומוזגים על הצלעות.
  5. נפיץ מעל את התבלינים היבשים (קינמון, כמון, מלח ופלפל) ונערבב את הכל.
  6. נמלא את התבנית בקישואים הקלופים.
  7. נכסה בנייר אלומיניום ונאפות במשך שעה.
  8. לאחר שעה, נוציא מהתנור ונוריד את הכיסוי, נשאיר את הצלעות חשופות לעוד 30 דקות נוספות לאפייה עד שהן יפות וזהובות.
  9. בסוף האפייה נשים גבעולי רוזמרין מעל ונחזיק בתנור במשך 5 דקות נוספות.
  10. זהו! חותכים את הצלעות במינון הנכון ומוגשים עם הכנת ירקות בצד. ללקק את האצבעות!

וזהו, עכשיו יש לנו מנת צלעות מעלה שממלאת את הבית בניחוח משגע!

שדרוגים ותוספות

אפשר להוסיף ממש טראק אחד או שניים להכנת ירקות על הפלנצ'ה בצד, כמו פטריות או גזר מסוכר. הרצון "לשדרגל" את המתכון הוא אינסופי! אפשר גם להוסיף רוטב עם פירות טריים כמו רוטב רימונים להכנת מגע קסום ומיוחד.

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להכין את זה על גריל?
במקום לאפות בתנור, אפשר לכוון על גריל עם חום בינוני ולגריל את הצלעות 20-30 דקות, להפוך כל 5-6 דקות עד שהן מתבשלות בצורה אחידה.

האם יש שמן אחר שאפשר להשתמש בו?
כן, אפשר להמיר את שמן הזית בשמן קנולה או שום שמן אחר לשימוש ביתי.

אפשר לשמור את הצלעות לשימוש מאוחר יותר?
כמובן! אם נשארו לך צלעות, פשוט עטפו אותן בנייר נצמד או בשקית סגורה במקרר למשך עד 3 ימים.

איך אני יכול לדעת שהצלעות מוכנות?
בשיטה הקלאסית, נציץ פנימה עם מדחום בשר – עד 75 מעלות צלזיוס זה מתאים להן!

האם המתכון בריא?
בהחלט! אנחנו משתמשים בנתח בשר רזה יחסית ועם תוספות בריאות כמו קישואים, זה מתכון שיקל על הבריאות שלכם!

איך מכינים את הרוטב?
אם אתם מעוניינים ברוטב צדדי, פשוט תוסיפו מעט ציר בקר ותערבבו עם תבלינים, עד שהטעמים נפלאים.

מה האורך המתאים של צלעות?
כמובן שאפשר לבחור לפי מה שאתם אוהבים, אך בדרך כלל נתח באורך 5 ס"מ זה נוח יותר לאכילה.

איך לשחזר ניחוחות?
כדי לשחזר את ניחוחות הכנת הבשר, אפשר להוסיף לגריל כמה סוגי תבלינים כמו כורכום, כמון וציפורן.

כיצד אני יכול להגיש את המנה?
מומלץ להגיש עם סלט ירקות צבעוני ואם want to impress – הוסיפו חומוס או אפילו תפוחי אדמה אפויים בצד.

באיזה סוג של פירות אפשר להשתמש ברוטב?
מומלץ להשתמש ברוטב רימונים, אך אפשר לשלב גם פירות יער, תפוחי רעיה או אפילו מיץ תפוזים להפתעה מתוקה!

זה הזמן לעודד אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה, כדי שגם הם יהנו מהצלעות הממכרות הללו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *