כיצד להכין צ'יפוטלה רוטב בקלות בבית

צ'יפוטלה רוטב – טעמים שמעלים את הלהבה!

עומדים להכין מנה שתכניס צבע לחיים שלכם? יש לנו את הרוטב המושלם עבורכם! צ'יפוטלה, רוטב עשיר, מעושן ומלא בטעמים, לא רק שמוסיף על המנות, הוא גם מדהים בשימושים שונים. משתמשים בו בסלטים, בשרים, טורטיות וקפה (כן, קפה!). איך אפשר להפסיק להתלהב מהטעמים המעלפים שלו? הם פשוט ממכרים! כל אחד שמנסה את הרוטב הזה נשמר בהתרגשות על כל ביס לראות מה יקרה אחר כך.

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אוצר החומרים שלנו לרוטב צ'יפוטלה פשוט ואגדי. משתמשים בו בחוכמה, וכל רכיב מוסיף לא רק טעם, אלא גם סיפור. בואו נראה מה אנחנו צריכים:

  • 4-5 פלפלוני צ'יפוטלה (שימורים בדכ)
  • 1/2 כוס מיונז איכותי
  • 1/4 כוס יוגורט יווני
  • 2-3 כפות מיץ ליים סחוט טרי
  • 1 שן שום כתוש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף דבש (אופציה למי שאוהב מתוק)

לרוטב הזה, חשוב להשתמש בפלפלים מעושנים, כי זה מה שעושה את ההבדל! ניתן למצוא אותם ברוב הסופרמרקטים, והם חבר'ה מדהימים.

מרכיבים חלופיים

נפל לכם קצת פלפל צ'יפוטלה ליד הרוטב? לא נורא! אפשר להכין גרסה טבעונית או ללא גלוטן. פשוט замените את המיונז ביוגורט סויה ואת היוגורט היווני ביוגורט קוסמופוליטי! מעכשיו, אתם יכולים להרגיש טוב עם כל ביס שאתם לוקחים.

שלבי ההכנה

אלו הם השלבים הפשוטים להכנת הרוטב הזה; סמכו עלי, התהליך כל כך מהיר, שתשאלו את עצמכם למה לא ניסיתם את זה קודם:

  1. בקרו בכל החומרים על השולחן ובצעו השלמה של רכיבים חסרים.
  2. חתכו את פלפלי הצ'יפוטלה לקוביות קטנות.
  3. בקערה גדולה, ערבבו את המיונז עם היוגורט.
  4. הוסיפו את פלפלי הצ'יפוטלה והשום הכתוש.
  5. סחטו פנימה את מיץ הליים ולחצו להתרסה של מתוק עם דבש (לא חובה).
  6. ערבבו הכל עד שהתערובת אחידה.
  7. טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. העבירו את הרוטב לצנצנת אטומה ושמרו במקרר עד לשימוש (לא יותר מ-5 ימים).

אם לא ממש בא לכם על מתכון, תמיד אפשר לשדרגו עם כמה תוספות מדהימות. הטיפ שלי? הכניסו לתוך הרוטב קצת כוסברה קצוצה או אבוקדו, והכיף מתחיל לפקוע!

שדרוגים ותוספות

אלו כמה רעיונות לשדרוגים שאתם יכולים לנסות:

  • תוספת כוסברה קצוצה: זה יוסיף רעננות בריאה.
  • שום קלוי: יתרום לטעם עמוק יותר.
  • קצת חלב קוקוס: יהפוך אותו לקרמי עם סגנון טרופי.
  • וסוף סוף, אפשר להוסיף קצת טבסקו לרוטב חריף יותר.

שאלות ותשובות על המתכון

איך אפשר לשמור על הרוטב לאחר ההכנה?
אחסון של הרוטב במקרר יציב אותו עד חמישה ימים. שתפו חברים, זה לגמרי מהמם!

האם ניתן להשתמש ברוטב בצורות נוספות?
כן, הרוטב משגע בשימושים במדקים, בשרים ובסלטים. הוא נמס בפה וכולו באיטלקית.

אילו תוספות מתאימות לרוטב הזה?
אפשר לשים נענע, רוטב חריף, אבוקדו קצוץ. כל דבר שהלב שלכם רומז!

האם יש גרסה דלת קלוריות?
בהחלט! עיברו למיונז דל קלוריות כי עדיין לא הגעתי לכאן!

האם ניתן להשתמש בפלפלונים חביבים אחרים?
כמובן! נווטו עם פלפל ירוק מתוק או צ'ילי אדום. הוספה של אופי נוסף תמיד מתקבלת בברכה!

המיימי מזכיר טעמים מארצנו?
בהחלט! הוא ממש עשיר בטעמים ויביא לכם את השמש ממרחקים.

אילו מנות עם רוטב זה ניתן להכין?
סלטים, תבשילים, טורטיות. המתכונים שאתם יכולים למצוא ממש מעלפים!

מה עושים אם הרוטב חריף מדי?
נחמד, ערבבו אותו עם יוגורט ותקבלו רוטב תוך כדי נעימות.

כיצד לטפל במרקם?
אם רוצים רוטב פחות סמיך, הוסיפו מעט מים או יוגורט – ונמוג!

מה המועד האידיאלי לאכילת רוטב?
זה יכול להיות בכל זמן – ארוחת בוקר, צהריים או ערב – תמיד טעים!

אם מגיע לכם רוטב כזה – שתפו את המתכון לצד החברים, משפחה ועוד! הגיע הזמן להפיץ את הבשורה וליהנות מהטעמים המהממים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *