לחם שום מתכון קל שלא תוכל להתנגד לו

לחם שום מדהים ופריך

בשביל שאפשר יהיה לחוות רגעים קסומים במטבח, לפעמים כל מה שצריך זה שרבוב של שום ופחמים! לחם שום שנעשה בבית הוא פשוט אגדי, והוא משמש כמנה מושלמת ללוות כמעט כל ארוחה. הוא פריך מבחוץ, רך ונימוח מבפנים, מלא בטעמים שמנגנים חביבי מסיבת השום. אם אתם מתלבטים מה להכין לארוחה הבאה שלכם – הלחם הזה הוא הבחירה הכי טעימה, מעלפת, ומאוד בריאה במידת מה! אז קחו את סכין החיתוך, נעלו את הסינר, ובואו נתחיל במסע הטעם הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניחים על השולחן: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

לפני שנכנסים למקרר ולארון, כדאי לדאוג לרכיבים שיביאו את הלחם שלנו לעולם. הנה המרכיבים שיהפכו את המתכון הזה למושלם:

  • 500 גרם קמח לבן (האם קמח חיטה מלא? כאן מגיע דיל הכפריים)
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 4-6 שיני שום קצוצות דק (מה אם לשים עוד כלי?)
  • 50 גרם חמאה רכה (לגרסה בריאה – אפשר לשים חמאת שקדים)
  • קמצוץ פפריקה חריפה/מתוקה לגוון (כי למה לא?)

אופציה טבעונית אפשרית לחלוטין! פשוט להמיר את החמאה בחמאת אגוזים או בשמן זית נוסף במקום!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן להפוך את החלומות שלנו למציאות. הכל כאן ברור, משתף פעולה, ומאפשר לנו ללקק את האצבעות:

  1. בקערה גדולה, נמיס את השמרים עם הסוכר במים הפושרים. נניח להתססה במשך 10 דקות.
  2. נוסיף את הקמח והמלח לקערה, ונשפוך פנימה את שמן הזית.
  3. נערבב היטב עד שהקערה מכילה בצק אחיד.
  4. נעביר את הבצק למשטח מקומח, ונלוש את הבצק במשך כ-10 דקות. הבצק צריך להיות גמיש ונעים.
  5. נשמן קערה נקייה, מניחים בה את הבצק ומכסים עם מגבת. נמקם במקום חם עד שהבצק תופס גובה (בערך 1 שעה).
  6. כשהבצק התפח, נלחץ עליו להוציא את האוויר.
  7. נחלק את הבצק לשניים, ונעצב אותו לגלילים ארוכים.
  8. נמיס את החמאה ונוסיף לה את השום הקצוץ ואת הפפריקה.
  9. נמרח את תערובת השום על גליל הבצק בעזרת מברשת.
  10. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 25 דקות או עד שהלחם מקבל צבע זהוב.

רגע לפני שיחה על שדרוגים, אפשר לומר שלבצע את המתכון הזה בלילה לפני יום ראשון זה ממש כמו לבנות קונצרט בוקר במטבח. מהכנה קלה ועד לתוצאה המדהימה – הכל מצליח!

תוספות ושדרוגים אפשריים

תמיד אפשר לשדרג את הלחם שלנו! אתם יכולים להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או אורגנו לתערובת השום. רוצים להתנסות בטעמים חדשים? נסו לשים גבינת פרמזן מגוררת מעל בתחילת האפייה להרגשת חושנית משגעת.

אם יש על השולחן מוסיקה קצבית ומעבר שהשום נמצא ברקע – אז מה הבעיה? אפשר להכין רוטב פסטו להגיש לצד הלחם, או אפילו רוטב עגבניות מרענן, ואם חברים באים – פשוט להכין יותר!

שאלות ותשובות

מה לעשות אם הבצק לא תפח?
אם הבצק לא תפח, ייתכן שהשמרים לא היו פעילים. כדאי לוודא שהם לא פגי תוקף, ולא להרתיח את המים, כי חום גבוה יכול להרוג את השמרים.

האם אפשר להכין את הלחם בלי שום?
בוודאי! ניתן לשדרג את המתכון בעזרת גבינות שונות, כמו מוצרלה או גבינת פטה, לעשן את המתכון ליקירים שלנו.

כמה זמן הלחם מחזיק אחרי האפייה?
הלחם נשאר טעים בין יום ל-3 ימים אם נשמר היטב בשקית ניילון. אם אתם רוצים לשמר אותו יותר, ניתן להקפיא אותו.

האם ניתן לשים חריף בתערובת השום?
כמובן! אם יש לכם חיבה לטעמים חריפים, הוסיפו רוטב חריף או פלפל חריף קצוץ לתמהיל השום.

האם יש אפשרות להפוך את המתכון לצמחוני?
כל המרכיבים המוזכרים הם טבעיים לחלוטין, כך שהלחם הוא צמחוני מטבעו. כשמוסיפים גבינות, וודאו שהן בעדינות של צמחונים!

מה ההשפעה של הקמח המלא על הלחם?
קמח מלא יעניק טעם עמוק יותר ולחם דחוס פחות, ניתן לשלב בין שני סוגי הקמח כדי להשיג את התוצאה הרצויה.

האם אני יכול לשדרג את הלחם בעזרת תוספות?
במובן המוחלט, כל הוספה עשויה לשדרג את הלחם! אפשר להוסיף אגוזים, זרעים, או ירקות קצוצים כדי לשדרגו.

איך לאחסן את הלחם?
לאחר שהלחם התקרר, כדאי לשים אותו בשקית אטומה במצב יבש, ולאחר יום אפשר לשים במקפיא לפעמים עתידיות.

האם יש צורך בתנור לאביזרים?
מומלץ להשתמש בתנורי סוויד או תנורים דיגיטליים כדי לקבל את המידה המדויקת של החום. האפייה תהיה שונה בתנורים שונים.

כמה קלוריות יש בלחם הזה?
הלחם נחשב לטעים, אך עושה לשים לב! ניתן לחשב קלוריות בהתאם למרכיבים, אך ברוב המקרים הוא איננו בדיוק ברימו.

אז מתכון הלחם שום שלנו הופך את כל הארוחה לאגדה. אם אתם נהנים מכל ביס וביס, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות – כי מה הקטע אם לא משתפים את הטעים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *