מתכון לקישואים שיפתיע את כל האורחים שלכם

מתכון משגע לקישואים ממולאים

דמיינו את הקטנים והירוקים, הקישואים הטריים שמחכים לכם על המדף. יש להם אורח חיים די רגוע, עד שמגיע הרגע שהם מתמלאים בכל טוב והופכים למנה אגדי שממכרת את כולם. מדובר במתכון מוכר, אבל מי אמר שמקובל לא יכול להיות מדהים? את הקישואים הממולאים הללו אנחנו מתכננים להכין באופן שלא תשכחו במהרה, ואתם תגלו שאין כמו המתקת של האיכות עם טעמים נועזים, מורכבות מרגשת ושכבות של רכות שאי אפשר להפסיק לנשנש. חשוב לציין שהמנה הזו לא רק משביעה – היא גם רקמת קסם שנמצאת בכל בית ישראלי, ממש מתכון של סבתא.

Zמַן הַכְנָת הָמַּתָּכָן, רֵמת קֹשִׁי וְלְכַמָּה מָנוֹת

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

בשלב הזה, חשוב לוודא שיש לכם את כל המרכיבים להקישואים הממולאים שלכם. ההכנה היא קלה וכמובן, טעימה!

  • 4-5 קישואים בינוניים וצמודים.
  • 1 כוס קינואה מבושלת (או אורז, אם אתם מעדיפים).
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק.
  • 2 שיני שום, קצוצות.
  • 1 גזר קטן, קלוף ומגורר.
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (אפשר גם גבינת טופו לטבעונים).
  • מלח ופלפל שטחון, לפי הטעם.
  • שמן זית לטיגון.
  • 1/2 כוס רוטב עגב Tomatoes בסגנון איטלקי (אופציונלי).

שימו לב! הקישואים הם מסייעים מצוינים בבריאות שלנו, ומלאים בוויטמינים מינרלים. כך שתמיד טוב לנעול את הנעליים המטבחיות ולהתעסק באוכל בריא.

המרכיבים החלופיים

ישנם כמה שיפורים שאתם יכולים להוסיף למנה הזו. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את גבינת הפטה בגבינת טופו. אם אתם מחפשים גרסה דלת פחמימות, אתם יכולים לשלב ירקות קצוצים נוספים כמו צנוניות או קולרבי. כל מה שתרצו, פשוט צריך להיות ממולא במחשבה טהורה ובאהבה!

שלבי ההכנה

עכשיו ניגש לשלבי ההכנה – יש לכם את כל מה שצריך, וההתרגשות מתחילה!

  1. חוצים את הקישואים לאורך ומוציאים את הגרעינים בעזרת כף.
  2. מניחים את הקישואים הנחוצים לצד.
  3. מחממים כף שמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצלים והשום. מטגנים עד שהבצל שקוף.
  4. מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הקינואה (או האורז) ומערבבים.
  6. מתבלים במלח, פלפל ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
  7. מניחים כף מהמלית בכל קישוא ומכניסים לתבנית.
  8. אם רוצים, מוסיפים את רוטב העגבניות למעלה.
  9. מבשלים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.

חשוב לא לשכוח לדאוג לבדוק את הקישואים בזמן הבישול. הם צריכים להיות רכים אך לא רגישים!

תוספות ושדרוגים

אחת מהדברים היותר מענגים במתכון הזה הוא האפשרות שלו לשדרוגים! אתם יכולים להוסיף לתערובות הירקות גם פטריות קצוצות, קישואים צהובים או אפילו עם כוסמת מעל הפנים. אפשר גם להוסיף גבינות שונות, כמו גבינת מוצרלה או פרמז'ן מעל הקישוא, ובכך לקבל קרם רך ומומס.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין קישואים ממולאים מבלי לבשל את האורז קודם?
בדרך כלל אנו ממליצים לבשל את האורז קודם, אבל ניתן גם להשתמש באורז יבש בתוספת יותר זמן בישול.

מה עושים אם נותרו קישואים ממולאים?
ניתן לאחסן במקרר ליום ואפשר גם להקפיא.

האם אפשר להכין את המנה הזו גם על כיריים?
בהחלט ניתן להכין את הקישואים הממולאים גם בישול על כיריים עם סיר מכוסה.

מה אפשר לשים במקום קינואה?
אפשר לשים אורז, בורגול או אפילו גריסי פנינה.

מה הגבינות המומלצות למילוי?
גבינת פטה, מוצרלה או גבינת קשיו – כל אחת תוסיף טעם נוסף אחר למנה.

האם הקישואים בריאים?
כן, הקישואים עשירים בויטמינים ובבריאות.

מה נגיש להכין המילוי מראש?
ניתן להכין את המילוי כמה שעות קודם ולשמור במקרר.

האם ניתן להכין קישואים ממולאים בתנור חשמלי?
כמובן! עקרונית, כל סוג תנור יעשה את העבודה מעולה.

אני אוהב חריף. איך אפשר לשדרג את המנה?
אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ למלית או לנעוץ עליו כמה שפריצים של רוטב חריף.

כמה זמן נמשכים הקישואים הממולאים במקפיא?
קישואים ממולאים יכולים להחזיק במקפיא כחודשיים.

כעת, כאשר אתם מחזיקים במידע על מתכון הקישואים הממולאים, נותר לכם רק להיכנס למטבח ולהתחיל! אם נהניתם מהמתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *