פאי לימון כשר לפסח שלא תשכחו להכין

פאי לימון כשר לפסח – מתכון מדהים שאי אפשר להתנגד לו!

לכל אחד מאיתנו יש את הרגעים האלה, שבהם אנחנו מחפשים את הקסם במטבח. משהו שיכניס חמימות בלב שלנו ויפיץ ריחות משגעים ברחבי הבית. והפעם, אני מציע לכם מתכון לעונג שאי אפשר לעמוד בפניו – פאי לימון כשר לפסח. למנה הזאת ישנן כל כך הרבה סיבות לכך שהיא כזאת מושלמת: מתיקות עדינה, חמיצות מעניינת, והכל עם קונטרסט של מרקם פריך ומנחם. אנחנו מדברים כאן על פאי לימון שיפיל אתכם מהרגליים – מעלף, אגדי, והכי טעים שיש!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

איך כל זה מתנקז לפאי אחד? פשוט מאוד. עם מרכיבים פשוטים, קצת מסירות ואהבה, הפאי הזה יכול להפוך לכל מנת קינוח שתרצו להציג בשולחן הפסח. הפאי הזה מתאפיין בחמיצות נאה של הלימון והמרקם הקרמי של המילוי. בנוסף, קרום הבצק הפריך משגע את כל התחושות עם כל ביס שתיקחו.

המרכיבים הדרושים

מכאן אתם מתחילים את המסע הקולינרי שלכם. נשמע טוב? בואו נצא לדרך!

  • 210 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”ח ללא גלוטן)
  • 120 גרם סוכר (מומלץ להשתמש בסוכר חום רק אם אתם רוצים גוון נוסף)
  • 1/2 כפית מלח
  • 115 גרם חמאה (או מרגרינה בשביל גרסה פרווה)
  • 1 ביצה + חלמון (אפשר להמיר בטחינה או תחליף ביצים טבעוני)
  • 125 מ"ל מיץ לימון (מומלץ שזה יהיה מיץ טרי)
  • קצת קליפת לימון מגוררת (לכך יש חן מיוחד!)
  • 2 כפיות שטוחות של אבקת סודה לשתייה
  • 100 גרם חמאה רכה (עדיפה רכה ולא נמסה)

תשאלו את עצמכם – מה באמת עושה את המתכון הזה למיוחד? הכל טמון בשילוב המדויק של החומרים. כאשר בוחרים להשתמש ברכיבים איכותיים, ההבדל בולט. אנחנו רוצים שהפאי שלנו יהיה לא רק טעים אלא גם מהמם – אז אל תתעצלו, השקיעו!

שלבי ההכנה

עכשיו לאחר שאספתם את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בעשייה. תפסו את הסינר, והתחילו!

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה, מערבבים קמח, סוכר ומלח.
  3. מוסיפים את החמאה. חשוב – חדור על העבודה עד שהקמח והחמאה מתערבבים למרקם פירורים.
  4. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  5. מניחים את הבצק בעטיפה ניילון במקרר למשך 30 דקות.
  6. פרסים את הבצק על תבנית פאי בקוטר 23 ס”מ (כמובן, גם כאן אפשר להשתמש בתבנית רינג).
  7. עוברים עם מזלג על הבצק כדי שיתפנה כשהוא נאפה.
  8. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהקצוות מקבלים גוון זהוב.
  9. בנתיים, מכינים את המילוי: בקערה נפרדת, מקציפים את החלמון, סוכר, מיץ לימון וקליפת הלימון יחד עם חמאה רכה עד שהתערבות אחידה.
  10. מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים.
  11. כשהקרום מוכן, יוצקים את המילוי לתוך הבצק ואופים עוד 15-20 דקות.
  12. נחוש את הפאי התפוס! תנו לו להתקרר לפני שתפרסו אותו.
  13. בסופו של תהליך, תהנו מפאי לימון שיפיל לכם את הלסת!

אתם מרגישים את האוויר המתוק הזה? תארו לכם איך הבית שלכם יתמלא בריחות של לימון חמוץ מתוק. וואו, זה פשוט מדהים!

אפשרויות שדרוג ותוספות

למי מכם שרוצה לקחת את הפאי לרמה הבאה, יש לא מעט שדרוגים אפשריים. אתם יכולים להוסיף לתוך המלית כמה מרכיבים נלווים כמו:

  • שוקולד צ׳יפים – שילוב מענג של מתוק וחמוץ.
  • אגוזי פקאן קצוצים – יתנו לכם קראנץ' ומרקם משגע.
  • קרם קוקוס – לגרסה שאבה את הטעמים של אקזוטיקה.

אם אתם רוצים לגוון, ולצאת מהשגרה, אפשר לשקול לנסות פירורי ביסקוויטים במקום בצק פריך. או להכין את הפאי בגרסה טבעונית ולשנות את החמאה עם שמן קוקוס!

שאלות ותשובות

באיזו תבנית כדאי להשתמש?
כדאי להשתמש בתבנית פאי בקוטר 23 ס”מ, גם בגובה טוב כך שיתפוס את כל המלית.

אפשר לשמור על הפאי במקרר?
כן, הפאי בהחלט נשאר טעים גם במשך מספר ימים במקרר.

האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! שמרו את הבצק עטוף בניילון במקרר עד לשימוש.

מה עושים אם אין מיץ לימון טרי?
אפשר להשתמש במיץ לימון משומר, אך אין כמו הטעם המרענן של לימון טרי.

האם ניתן להשתמש באגוזים אחרים?
כמובן! אתם יכולים לבחור בכל אגוז שאתם אוהבים – שקד, קשיו או מה שבא לכם!

האם ניתן להכין את הפאי בפרווה?
בוודאי! פשוט החליפו את החמאה במרגרינה או בשמן קוקוס.

מה ההמלצה שלכם להגשה?
פאי לימון הזה מצוין כשמניחים עליו קצ whipped cream או שמנת מתוקה.

מתי מומלץ לאכול את הפאי?
כל זמן הוא זמן טוב לפאי לימון, אבל בעיקר באירועים מיוחדים או אפילו אחרי ארוחה משפחתית!

האם הפאי הזה יכול להשתלב עם קפה?
כמובן! צלחת פאי עם כוס קפה זה חיבור מנצח.

מה עושים אם מעט מהמלית נשמטה במהלך האפייה?
אל דאגה, זה קורה! הפאי ייצא טעים בכל מקרה.

מהנסיון שלי, כל מחשבה על השיתוף במתכון הזה מתבקשת. אז קדימה, שתפו את המתכון המהמם הזה עם כולם – תנו להם לגלות את הקסם של פאי הלימון הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *