צ'יפס הולנדי: המתכון שישדרג כל ארוחה

צ'יפס הולנדי – מתכון שיגרום לכם להיסחף!

מי לא אוהב צ'יפס? המנה הקלאסית הזאת מאז ומעולם הצליחה בשילוב מושלם של מתיקות וקריספיות, עד שהפכה לכוכבת לוהטת ברחבי העולם. כשהצ'יפס הולנדי מופיע על השולחן, זה הזמן להרגיש כמו במלוכה, עם רוטב מיוחד ועל ידי כך לקחת את האהבה הזו של שעות אחרי הצהריים לשלב הבא. הכינו את עצמכם, כי אנחנו מתכוונים לגלות לכם את המתכון המדהים, שגם יובילו אתכם להעצמה קורנילית מלאה ברגש!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: פשוט
  • מגוון למנות: 4 מנות נפלאות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הצ'יפס ההולנדי המושלם, אנו זקוקים למרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה | הכי טוב לבחור תפוחי אדמה מסוג רוסט או אידה רד
  • כף מלח גס | כדי להעצים את הטעמים
  • 1 ליטר שמן קנולה | לטיגון, אך אפשר גם להשתמש בשמן זית במידה ואתם רוצים לשדרג ולתבל
  • רוטב מיונז | לקבלת הטעם ההולנדי המדהים
  • רוטב חריף | למי שאוהב להוסיף קצת פלפל
  • שום כתוש | לתת עוד טוויסט לכל Bite
  • פפריקה מתוקה | להוספת צבע וטעם

לגרסה בריאה יותר, אתם יכולים להחליף את השמן בשיטה של אפייה בתנור. קצצו את תפוחי האדמה לרצועות דקות, תרססו עליהם מעט שמן זית ותניחו בתנור חם על טמפ' 220 מעלות. סדרו אותם בצורה שתשאיר להם מקום לנשום, ואפייתם עד שהן מתקרמלות והופכות לנימוחות מבפנים.

שלבי ההכנה

התחלתם? עכשיו הזמן לגלות את הדרך המושלמת להכנת צ'יפס הולנדי חם ופריך:

  1. שמים בסיר גדול מים עם מלח עד לרתיחה.
  2. קלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרצועות בגובה של 1 ס"מ.
  3. משרים את הרצועות במים רותחים למשך 5 דקות.
  4. מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים אותם היטב עם מגבות.
  5. מחממים שמן בסיר עמוק עד שהשמן חם (על טמפ' 175 מעלות).
  6. מטגנים את רצועות הצ'יפס בכמויות קטנות עד שהן מזהיבות וקריספיות (כ-5-7 דקות).
  7. מסננים משמן ומניחים על נייר סופג.
  8. מתבלים במלח גס ומעבירים לצלחת הגשה.
  9. מוזגים את הרוטב המועדף עליכם, בין אם זה מיונז, חריף או שילוב משגע.

לאחר שסיימתם את כל שלבי ההכנה, תבינו מהו טעם המושלם, וכיצד ניתן להשיג את התוצאה האגדי הזו. הצ'יפס מכובד, חם, ואוהב אתכם בחזרה!

שדרוגים ותוספות

למי שהתשוקה שלו לא נגמרת כאן, יש כמה שדרוגים שהם פשוט חובה:

  • תוסיפו גבינת פרמזן קלויה מעל לצ'יפס – תוספת מגניבה שתקפוץ את הכל לטעם מדהים!
  • לצלולים של בצל מטוגן, שילוב שעושה קסמים!
  • מעל לרוטב, אתם יכולים להניח כמה עלי בזיליקום טריים כדי להקנות טעם רענן.
  • גם חומץ בלסמי מוסיף נדבך ייחודי!
  • לא לשכוח לשתף בטעמים שלכם, ולגלות מה אתם אוהבים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הצ'יפס בתנור?
כן, בהחלט! באפשרותכם לשים את רצועות תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לתזות מעט שמן ולהשאיר להם מספיק מקום ולאפות בחום של 220 מעלות.

מה ניתן לשים כטופינג מעל הצ'יפס?
נוסף על רוטב מיונז, אפשר גם להכין רוטב צ'ילי מתוק, רוטב עגבניות חריף וגם גרמה לתוספות שונות כמו בצל ירוק קצוץ או פטריות פרוסות.

האם ניתן להשתמש בסוגים אחרים של תפוחי אדמה?
כן! תפוחי אדמה אדומים מצוינים, וניתן גם לשלב עם בטטה כדי לקבל טעם מעודן יותר.

מה אם אני רוצה צ'יפס דל קלוריות?
הכנתם כאן בשיטה חלופית, תוכלו להשתמש בשיטה של אפייה בתנור, ובמקום שמן קנולה להשתמש בשמן זית.

כיצד לשמור על הצ'יפס כדי שיהיה טרי?
אם אתם לא אוכלים מיד, שמרו את הצ'יפס בתוך קופסה סגורה במקום יבש. אך הכי טוב לאכול את הצ'יפס באופן מיידי מהסיר!

מה לעשות אם הצ'יפס לא יוצא פריך?
חשוב להניח רצועות תפוחי אדמה שהן לא נשיקות זו בזו סתם! כך תבטיחו לכל רצועה קריספיות נאה!

האם אפשר להקפיא את הצ'יפס?
מאוד לא מומלץ, אך ניתן להקפיא תפוחי אדמה לא מבושלים מהרגע שחתכתם אותם. לפני השימוש יש לבשל אותם ולייבש לפני טיגון.

האם ניתן להמיר את השמן לחמאה?
אם אתם פועלים במתכון של תבשילים, אפשר לתהות על כך, אך בשיטה המטוגנת – שמן הוא עדיף.

איזה רוטבים מומלץ להוסיף על הצ'יפס?
כן, רוטב פטריות, רוטב ערבוב טחנים או גם רוטב סויה מטבח-סיני יכולים להתאים בהחלט!

האם זה מתכון קלאסי?
בשום פנים ואופן! זהו מתכון מדהים שמתאים לכל חובב צ'יפס, עם נגיעה אישית שאנו נתנו לה!

אם אתם נהנים מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים, קרובי משפחה וכמובן בחשבונות שלכם ברשתות החברתיות. תמשיכו לחפש מתכונים שיביאו לכם הנאה ואת המתכונים האגדיים שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *