שטרודל תפוחים לעצלנים – מתכון קל וטעים בקלות!

שטרודל תפוחים לעצלנים

אם אתם מחפשים קינוח שאין כמוהו, כזה שממלא את הבית בניחוחות של תפוחים וברנדי, אתם במקום הנכון. שטרודל התפוחים שלנו הוא ממש יצירת אמנות קולינרית – הוא מדהים, ממכר ומלא בטעמים שנמסים בפה. כל ביס יודע לספר סיפור, כל שכבת בצק היא חלום רטוב. מתכון השטרודל הזה קל להכנה, והכי טוב, הוא דורש מינימום מאמץ! כן, אפילו עבור העצלנים שבינינו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את השטרודל המעלף הזה? הריבית מציעה לנו לבחור את המרכיבים הטובים ביותר. כאן יש רכיבים שאפשר למצוא כמעט בכל מטבח, אבל יש לי כמה טריקים בשרוול כדי להפוך את השטרודל שלכם לעוד יותר אגדי!

  • 6 תפוחים בינוניים (אני ממליץ על תפוחים מתוקים כגון גרני-מקנטוש)
  • 100 גרם סוכר חום
  • 1 כפית קינמון (במקרה ואתם שואלים – הקינמון הכי טוב שיש)
  • 200 גרם בצק פריך מוכן
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה (כמובן, בתור ציפוי)
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים (אם רוצים להוסיף קראנץ' מעניין)
  • 1 חבילה של רוטב קרם וניל (אם אתם מרגישים קצת לאברתי)

המרכיבים האלו הם הבסיס, אבל אם אתם מעוניינים לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בבצק עלים במקום הבצק הפריך ולהשאיר את הביצה מחוץ למשוואה.

שלבי ההכנה

כדי להכין את השטרודל המושלם, נדרשת מעט סבלנות. אך אני מבטיח לכם, התוצאה תהיה שווה כל רגע!

  1. קולפים וקוטעים את התפוחים לקוביות קטנות.
  2. שמים את התפוחים בקערה, מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
  3. מחממים את התערובת על חום בינוני במשך כ-10 דקות עד שהתפוחים מתחילים להתרכך.
  4. מניחים את הבצק הפריך על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. ממלאים את מרכז הבצק בתערובת התפוחים ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.
  6. מקפלים את שולי הבצק על המילוי ויוצרים גליל.
  7. מניחים את הגליל בתבנית ומברישים בביצה המוספת.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות, או עד שהבצק זהוב ונהדר.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר דקות ספורות לפני שחותכים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהשטרודל שלכם יוצא מהתנור, יש המון אפשרויות לשדרג את הקינוח! להלן כמה רעיונות:

  • אם אתם רוצים להוסיף עוד פיקנטיות, כמה דמוי צנוברים יהיו בהחלט מומלצים.
  • מוזמנים לשדרגו עם רוטב קרם וניל – זה יהפוך אותו למושלם.
  • שדרגו את המילוי עם קקאו – שטרודל שוקולד קלאסי!
  • כנסו לטעום עם הכנה של גלידת וניל בצד.

האפשרויות רבות, ואתם יכולים להתנסות במה שאתם אוהבים! תנו לדמיון שלכם להנחות אתכם.

שאלות ותשובות

למה דווקא תפוחים מתוקים?
תפוחים מתוקים מביאים טעם מעולה לשטרודל. הם מתמזגים היטב עם הסוכר והקינמון, ויוצרים חוויה מדהימה בכל ביס.

האם אפשר להשתמש בבצק אחר?
בהחלט! אפשר לבחור בבצק העלים שדורש פחות התעסקות, או אפילו להכין בצק ביתי אם אתם מרגישים עליזים!

כמה זמן השטרודל מחזיק?
אם לא טורפים אותו מיד, הוא יחזיק כמה ימים במקרר. ממליץ לחמם אותו מעט לפני האכילה לשדרוג החוויה.

האם אפשר להקפיא את השטרודל?
כן! אפשר להקפיא אותו לאחר שהוא יצא מהתנור. קצת חימום בתנור ויש לכם קינוח כאילו זה עתה יצא מהתנור.

מה הקינוח המושלם לגלי השראה בחורף?
כשהחורף מגיע, השטרודל הזה בהחלט מהווה נשמעה נהדרת. ניחוח התפוחים והקינמון בחדר מחמם את הלב.

האם אפשר לשדרגו עם פירות אחרים?
לגמרי! תחשבו על שילוב של פירות יער, אגסים או אפילו פירות אקזוטיים אהובים.

מה עושים כשיש שאריות?
אם נשאר לכם שטרודל, אתם יכולים להכין ממנו פודינג באורח מאוד יצירתי. קרם וניל וציפוי קל יכולים להחיות אותו מחדש.

האם השטרודל בריא?
עוסק בזהירות בהחלט, אבל כדאי לזכור שהוא בהחלט קינוח. אפשר לשחק עם הסוכר והחמאה כדי לצמצם קלוריות.

מה אם אני רוצה לעשות את זה ללא סוכר?
אפשר לבצע את זה עם סוכר טבעי כמו דקל או סוכר קוקוס, שנותן טעם מיוחד.

באיזה סוג קינמון כדאי להשתמש?
קינמון סמקאן הוא קינמון משגע שמוסיף מורכבויות באיכות הטעמים, אך קחו גם את זה שאתם אוהבים, זה הכי חשוב!

אז אחרי שלמדנו את כל זה, תזכור לשתף את המתכון המיוחד הזה עם חברים בפייסבוק או באינסטגרם. תנו לכולם לטעום את השטרודל מדהים הזה בעשור שלכם! מתכון של סבתא, אך מעודכן עם טאצ'ים חדשים. אתם תדהמו כמה אנשים יאהבו את זה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *